Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2022 17:17 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

A może rozważyłabyś wenflon? Ja tak mojej Psoci podawałam kroplówki. Kotka absolutnie nieobsługiwalna, igłę podskórnej kroplówki wyciągała w pięć minut, trzymanie jej to było skrzyżowanie walki gladiatorów z drogą przez mękę, a przy dożylnej podpinałam kroplówkę,kota do transportera i tylko kontrolowałam jak szybko leci - u niej miało być wolno. Psoćka w transporterku się wyciszała. Pierwszy raz ze stoperem regulowałam, potem już w oczach to kapanie było.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw lis 03, 2022 17:40 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

czitka pisze:Ok, dzięki, dopytam przy kolejnej kroplówce, jest punkt wyjścia. Teraz mamy minimum 10 dni antybiotyku przeplatanego kroplówkami, do następnych badań krwi pewnie miesiąc, ja nie chcę Pasia co chwilę kłuć, wystarczy.

Ja się tylko cichutko wtrącę - przy takich bakteriach w pęcherzu i predyspozycji do infekcji (cukrzyca, nerki) - antybiotyk zaleca się min. 3 tygodnie :) Po 10 dniach tylko, jest b. duża szansa na nawrót.

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Czw lis 03, 2022 18:12 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

aania pisze:A może rozważyłabyś wenflon? Ja tak mojej Psoci podawałam kroplówki. Kotka absolutnie nieobsługiwalna, igłę podskórnej kroplówki wyciągała w pięć minut, trzymanie jej to było skrzyżowanie walki gladiatorów z drogą przez mękę, a przy dożylnej podpinałam kroplówkę,kota do transportera i tylko kontrolowałam jak szybko leci - u niej miało być wolno. Psoćka w transporterku się wyciszała. Pierwszy raz ze stoperem regulowałam, potem już w oczach to kapanie było.

Mopik natychmiast sobie taki wenflon wyrywal. Czasem poswiecal na to cala noc, gdy wetka go naprawde solidnie owinela tasma zabezpieczajaca, ale zawsze dawal rade.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Czw lis 03, 2022 20:26 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

Ano właśnie, to zależy od kota. Psocia też zdolna dziewczynka była. Za jednym razem to były trzy dni, a przy odrobinie szczęścia i tydzień chodziła z wenflonem. Po pewnym czasie się przyzwyczaiła i już jej nie przeszkadzał.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Sob lis 05, 2022 19:10 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob lis 05, 2022 21:40 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

śliczne! :1luvu:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon lis 07, 2022 10:13 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Neuropatia?

Pytanie o kuwety kryte, rozsypany Benek z czterech kuwet otwartych mnie przerósł :evil: .
Poruszam się w Zooplusie, gdzie indziej nie bywałam. Jaką kupić? Tylko ja od razu zaznaczę, że mnie interesują te tanie, bez wynalazków. Taki Pasio i Bratu...6 i pół kilo kota...
Jaką polecacie?
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 07, 2022 10:26 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

https://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety ... a&i=1&ro=1
Tej przezroczystej klapki nie używam. Moje koty mają tak po 5-7+ kg. Kuweta jest dla nich ok.

W ofercie jest jeszcze większa, ale 2 razy droższa:
https://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety ... a&i=2&ro=1
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon lis 07, 2022 10:49 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Ana, dzięki, zamówiłam tego Nestora z pierwszego linku :ok:
W ramach oszczędności będę tam upychać dwa, bo oni w pojedynczej liczbie nie występują :strach:
Obrazek
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 07, 2022 11:25 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

czitka pisze:Ana, dzięki, zamówiłam tego Nestora z pierwszego linku :ok:
W ramach oszczędności będę tam upychać dwa, bo oni w pojedynczej liczbie nie występują :strach:
Obrazek

Bracia - bliźniacy :D
Też mam taką jak z pierwszego linku, nie montuję drzwiczek. :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lis 07, 2022 12:47 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

u mnie zamknięta nie przeszła, NIKT nie uczęszczał, mimo zdjętej klapki. Teraz dól od tego nestora funkcjonuje bez góry, jako kuweta rezerwowa, czasem Myszka z niej korzysta. Jako kuweta główna służy wielkie, głębokie pudło za marketu, za niecałe 40 zł.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lis 07, 2022 13:35 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Mam dwa Nestory. Dla kota, który ważył w porywie 8,5 kg wystarczyła, tylko ja zdjęłam obydwa te ruchome kawałki
Edit, a przed kuwetę najskuteczniejszy okazał się taki zwykły łazienkowy dywanik z pianki z dziurkami. Taki z metra kupowany
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 07, 2022 18:39 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Ja też mam Nestora (a w zasadzie moje koty mają :wink: ), z usuniętymi drzwiczkami. Na boki żwirek się nie rozsypuje, ale przodem owszem. Tyle że zwłaszcza Mała Czarna kopie jakby chciała się do Chin przekopać, a jak już zrobi co miała zrobić to wyskakuje z kuwety z impetem i ze żwirkiem :roll: Zdolna jest Carmensita tam gdzie nie trzeba.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lis 07, 2022 20:31 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

U mnie kuwet i rodzajów od licha i ciut ciut ( bo i kotów tyle i różne oczekiwania! )
mam takie hop in- z wejściem od góry, takie małe nestory i tego typu z lidla, ostatnio 3 wymieniłam na Nestory Jumbo, a do tego taką owalną miskę do prania z brzegami na ok 35 cm wysokimi z IKEI, której ścianki się uginają i bardzo łatwo ją wcisnąc w różne kąty.
I moje doświadczenie mówi tyle, że z każdej się wysypuje, tyle, że w różnych ilościach. Z tymi z drzwiczkami z przodu jest ten zysk, że tylko z jednej strony, i przy kilku i dużych kotach lepiej się tu sprawdza ten rozmiar JUMBO, bo zakopując jednak mieszczą się w całości w środku i jeśli wynoszą, to tylko na łapkach.
Kluczowa jest mata przed i dzisiaj właśnie na jednej z grup ludzie dzielili się różnymi patentami i najbardziej polecane były dwa - dwuwarstwowa mata z dziurkami https://allegro.pl/oferta/flluffy-mata- ... Mr_pdWkVV4 ( mam taką, tyle, że większą i rzeczywiście świetnie wyłapuje żwirek z kocich łapek ) i dywanik łazienkowy typu makaronik ( ten ostatni nie sprawdzi się, jeśli koty mają skłonności do posikiwania na leżące na podłodze "szmaty". Tego typu https://www.sinsay.com/pl/pl/dywanik-la ... cDiauSvhiI
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia][następna]