OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2022 8:14 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Skoro są zabiegi upiększające ze śluzu ślimaków spacerujących po upiększanych rejonach to czemu nie z pajęczyny... Też bezkręgowce w końcu, a nawet chyba bardziej wyspecjalizowane.
Asiu, daj znać jaki efekt przynoszą codzienne zabiegi :D
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Sob paź 29, 2022 9:11 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Co ranek ocieram twarz z nici co ją oklejają. Jakbym operację plastyczną na gębie robiła. Nieudaną. Bo po wyjściu z lasu nadal mam chomicze worki :mrgreen:

U nas się dzieje. Musiałam zamówić kuwety. Na razie jedną. Muszę sprawdzić czy zmieści się i jak wygląda. Poprzednie w tempie błyskawicznym rozwaliły się. Ale to starocie były. Teraz 7 kilo kota spacerującego :roll: po niej, doprowadziło do połamania sprzętu. Te 7 kilo kota ma też wielkie pęcherze. Które opróżniane wylewają się na zewnątrz jak Niagara :twisted: Uwierzycie jednak , że same :roll: się rozwaliły.
Mleko dla Rity też ma przyjść.
I...no właśnie. Okazało się, że zostało TYLKO 5 gerberkow. 8O Janusz zostawił partię w kartonie i tak sobie wyciągaliśmy, wyciągaliśmy... Aż nie ma co wyciągać. Za to witamina D na dnie się zmaterializowała. Dziękuję :1luvu:
Gapa jestem. Chata mała. Nie grzebiemy w kartonach bo nie ma gdzie wystawić.
Praktycznie to mieszkanie kotów. Nie nasze.
Ale...
Proszę cud specjalistów o poszukanie "taniości" :lol: w sprawie gerberkow Drogiej Rity.

podobno dla duzych kotów dobre są tego typu pojemniki https://www.castorama.pl/pojemnik-form- ... 95367.html, zamiast kuwety
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob paź 29, 2022 9:50 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Uprzedzam, że ciężko się to myje! Jest dwa razy większe od zwykłej kuwety... Więc ma dwa razy więcej pasku... Więc jest dwa razy cięższe...

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Sob paź 29, 2022 10:35 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Muszą być kryte. Stoją min w pokoju i przedpokoju. Higieniczniej wygląda kryta.
Duże muszą być bo mam duże koty. Ale tak duże jak jest miejsce. Mamy małe mieszkanie. Musimy jakoś żyć z kotami, klatkami i kuwetami.
Taki pojemnik jest mocno niepraktyczny. Wsztstko wpada i okleja się w załamaniach. Trudno wyczyścić i umyć.
Nauczyłam się już wybierać kuwety bez załamania w głównej misce. Gdy się je myje to trzeba nożem skrobać zaschnięty żwir.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 29, 2022 22:56 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Koty mogłyby same myć kuwety!
A tak serio, to marzy mi się tzw. woda gospodarcza, żeby nie myć kuwet w wannie. Ale tego nie mam i mieć nie będę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie paź 30, 2022 13:06 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Oglądacie Ewa Ewart poleca?
O umieraniu.
Warto.
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 30, 2022 19:22 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Muszą być kryte. Stoją min w pokoju i przedpokoju. Higieniczniej wygląda kryta.
Duże muszą być bo mam duże koty. Ale tak duże jak jest miejsce. Mamy małe mieszkanie. Musimy jakoś żyć z kotami, klatkami i kuwetami.
Taki pojemnik jest mocno niepraktyczny. Wsztstko wpada i okleja się w załamaniach. Trudno wyczyścić i umyć.
Nauczyłam się już wybierać kuwety bez załamania w głównej misce. Gdy się je myje to trzeba nożem skrobać zaschnięty żwir.

Cześć Asiu, dawno nie pisałem choć zaglądam w miarę regularnie.
W temacie kuwet się wypowiem ;) Polecam z całą odpowiedzialnością ferplast bella maxi —> https://allegro.pl/oferta/ferplast-toaleta-maxi-bella-bialo-niebieska-12705129632 . Nie jest najtańsza, natomiast jestem z nich bardzo zadowolony. Na razie mam dwie, docelowo wszystkie będę wymieniał na ten model. Naprawdę duża, największe moje koty nie muszą schylać głowy siedząc w niej, solidny twardy plastik, odpowiednia sztywność dolnej części dzięki dobrze zaprojektowanym wzmocnieniom, od wewnątrz brak zagłębień i innych cudactw utrudniających czyszczenie. Niski dół co jest zaletą przy sikunach na stojąco. W wielu innych kuwetach zawsze pechowo wypadało tak że sikun wcelowywał w łączenie i część sików wyciekała na zewnątrz. Tutaj nie ma szans. Duże wejście, ja osobiście pozdejmowałem te klapki (mniej części do mycia ;) ) Wchodzi 15 litrów żwiru.

Trzymajcie się ciepło, ściskam Was :D
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon paź 31, 2022 0:05 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Rzeczywiście, nie jest tania ta kuweta, wygląda na fajną.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon paź 31, 2022 9:32 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

piotr568 pisze:
ASK@ pisze:Muszą być kryte. Stoją min w pokoju i przedpokoju. Higieniczniej wygląda kryta.

Cześć Asiu, dawno nie pisałem choć zaglądam w miarę regularnie.
W temacie kuwet się wypowiem ;) Polecam z całą odpowiedzialnością ferplast bella maxi —> https://allegro.pl/oferta/ferplast-toaleta-maxi-bella-bialo-niebieska-12705129632 . Nie jest najtańsza, natomiast jestem z nich bardzo zadowolony. Na razie mam dwie, docelowo wszystkie będę wymieniał na ten model. Naprawdę duża, największe moje koty nie muszą schylać głowy siedząc w niej, solidny twardy plastik, odpowiednia sztywność dolnej części dzięki dobrze zaprojektowanym wzmocnieniom, od wewnątrz brak zagłębień i innych cudactw utrudniających czyszczenie. Niski dół co jest zaletą przy sikunach na stojąco. W wielu innych kuwetach zawsze pechowo wypadało tak że sikun wcelowywał w łączenie i część sików wyciekała na zewnątrz. Tutaj nie ma szans. Duże wejście, ja osobiście pozdejmowałem te klapki (mniej części do mycia ;) ) Wchodzi 15 litrów żwiru.

Trzymajcie się ciepło, ściskam Was :D

Cześć Piotrusiu :lol:
Cieszę się ,że zmaterializowałeś się :wink: Fajnie ,że nas odwiedzasz na stronce.
Ostatnio o Was myślałam. I proszę ściągnęłam Ciebie kuwetą :ryk:

Kuweta fajna. Na pewno do przemyślenia jest zakup skoro polecasz. Opisujesz dokładnie co teraz się dzieje "na łączniku". Skusiłam się na taniość teraz ale tylko jedną kupiłam. Zobaczymy. Mamy teraz niszczycieli kuwet , drapaków i ...forsy. O Drogiej Ricie zmilczę.
Ale wiesz z autopsji jak jest.
Pozdrawiamy serdecznie i ślemy uściski. :1luvu:

Ma dzisiaj paczka dojść. Oby cała kuweta była. I mleko Rituni w tym jest. Fajne połączenie. :mrgreen: Na święta zakupiłam jej gerberków w Rossmanie. Ma fochy przeplatane z dniami wilczego apetytu. Dziś rano już jeden zjadła. Zaś wczoraj na cały dzionek tylko jeden. Wieczorem jednak dostała z tego głodu :strach: totalnej głupawki. Gdy zgasło światło obudził się w niej ekstremalny alpinista :placz: Łaziła po telewizorze (cienkim) . Skakała z niego na drzwi. Potem na szafę trafiła. Choć odjazd drzwi mocno ją wyciągnął. Koniecznie chciała się dostać do pudła z zabawkami. Nie zdzierżyłam jak postanowiła w odwrotnej kolejności zejść. Wizja obsuwających się po ekranie pazurków podniosła mój tyłek. A myśl ,że Janusz będzie musiał ukochana córcię ubić nadała szybkości moim ruchom :twisted: Ku jej niezadowoleniu ,zdjęłam Ritkę z rantu wierzei. Gdy do skoku na rzeczone tv się szykowała. :strach: Nagadała mi i nadal próbowała eskapady czynić. Musiała to robić gdy usnęłam. Wiszący na drzwiach Januszowy polar rano odnalazłam w kuwecie. Trafił do pralki bo trzepanie wybiło żwirek ale nie siki :mrgreen:
Telewizora nie oglądałam. TŻ wrócił z pracy i larum nie czyni więc chyba jest ok :201494
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 01, 2022 2:44 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

Polar czyściutki :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lis 01, 2022 11:50 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

(*)
Dla wszystkich bliskich.
Przede wszystkim futerkowym.
Przede wszystkim ludzikom bez futer.
Światełko dla każdego, który odszedł i czeka na nas po drugiej stronie.

Program Ewy Ewart opowiadał o ludziach umierających, po których przychodzili ich bliscy. Nie tylko ci goli bez futerkowi . Dał mi nadzieję, że odejdę do swoich zwierząt. Że Tam na mnie czekają. Utulą smutki, ból, rozterki...

Że
"W ostatniej chwili, w świadomości zaniku
Zobaczę swoje koty na Twym (Boże) trawniku"
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 01, 2022 12:29 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Oglądacie Ewa Ewart poleca?
O umieraniu.
Warto.

Oglądałam i w dużej części się zgadzam z tym.
Przeżyłam to osobiście w kontakcie z chorym człowiekiem.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lis 01, 2022 13:57 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

meg11 pisze:
ASK@ pisze:Oglądacie Ewa Ewart poleca?
O umieraniu.
Warto.

Oglądałam i w dużej części się zgadzam z tym.
Przeżyłam to osobiście w kontakcie z chorym człowiekiem.

To był piękny i pouczający dokument. Straszny ale prawdziwy. Mnie osobiście dał nadzieję.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 01, 2022 23:01 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

ASK@ pisze:Proszę cud specjalistów o poszukanie "taniości" :lol: w sprawie gerberkow Drogiej Rity.

Tylko to znalazłam
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/g ... l/99012984
W Selgrosie są po 4.49.

https://www.dm.pl/gerber-obiadek-delika ... 82C5816PPC
Te najtańsze tylko 10szt na koszyk.
Napisałam im maila czy więcej można.
Ostatnio edytowano Śro lis 02, 2022 23:19 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lis 02, 2022 7:44 Re: OTW23- Cienie i blaski :(

meg11 pisze:
ASK@ pisze:Proszę cud specjalistów o poszukanie "taniości" :lol: w sprawie gerberkow Drogiej Rity.

Tylko to znalazłam
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/g ... l/99012984
W Selgrosie są po 4.49.

https://www.dm.pl/gerber-obiadek-delika ... 82C5816PPC

U mnie nie ma Selgrosa.
Możesz zamówić te tańsze? Będę wdzięczna. Wychodzi, że co najmniej 42 sztuki trzeba by dostawa darmowa była.
W Rossmanie 5,39. W Markecie ponad 6 zeta. A ta mała cholera nie ma chęci do zmiany przyzwyczajeń.

Nie pisałam ale Korek trafił na kastrację. Już zaczynał capić. Miałam przeczucie do niego jakieś . Nie wiem jak to określić. Zawsze się boję gdy oddaję na zabiegi ale teraz wyraźniej mnie nosiło. I wynosiło.
Gdy zadzwonił telefon od wet w porze zabiegu to mnie tąpnęło. Od razu zapytałam "co się stało ?". Całe "szczęście", że to tylko wnętrostwo. Jajcory miał macane i nie wskazywało ,że jedno jest puste :roll: Było konkretne. A jednak. Kot uśpiony i pytanie co dalej. Odroczyć zabieg bo trzeba USG załatwić? Czy ciąć dalej i łudzić się ,że się uda. Wetka mówiła ,że według niej jest pod powłoką. Gdyby nie miała pewności nie wspominała by o tym. Zdecydowałam, że ma robić swoje. Może :roll: się uda. Co prawda gdy by nie wyszło, to z USG trzeba by było czekać do wygojenia. Jednak wyłuskane zostało wszystko a Korek trafił do domu w stylowym, ciemnym fraczku z niebieskimi wypustkami. Ma dwa malunie szwy założone. Przeszedł wszystko dobrze. Pęknie się wybudził. Od razu apetyt wrócił i zajął strategiczną pozycję na parapecie w kuchni . Ma baczenie na gary i wszelkie inne wiktuały.
Uff...
Ne nawyknę do stresów :placz:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]