koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2022 11:43 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Prawie codziennie oprócz normalnego karmienia mamy różne sytuacje a to z ludżmi a to z kotami.Nie piszemy o nich -bo nie ma na to sił i czasu.Może dzieki temu -wiecej ludzi by tu zajrzało i coś napisało -ale coś za coś.Jeśli priorytetem jest codziennie jak najlepsze ogarniecie stada zewnętrznego i wewnetrznego- nie ma już szansy na pogaduszki.

Pewnie pamiętacie ubiegloroczną sytuację z Trzykrotką.Była wtedy po przeciwnej stronie ulicy i jak Józio jej się wtarabanił do jej komórki- to szukała ucieczki po komórkach i piwnicy.I jak mi wtedy facet -mało wejscia nie zamurował.

Teraz mam podobny problem.Kotka jest po mojej stronie.Od mojego domu dzieli nas tylko mur -bo jest na sąsiednim podwórku.Gdzie mieszkała kiedyś właścicielka Feli.Pomimo postawienia jej budki gdzie nagimnastykowalismy sie i z cegłami i jeżynami -jakos nie widzę zeby kotka specjalnie z niej korzystała.A nawet mam przypuszczenie -ze chyba śpi w piwnicy tego budynku albo w jakiejś komórce.W jednej nawet zrobiłam wczesniej legowisko.Wiec ten budynek na przeciwko idzie do rozbiórki.Ten obok mnie też i tam przebywa teraz Trzykrotka.Zobaczyłam stoi samochód.Muruja pierwsze pietra.I piwnice też będa murować.Mówie facetowi jaka sprawa -niech zostawi wejscie bo kota nie moge zlokalizować.Patrze a od ulicy już piwnica zamurowana.No to pytam czy był w srodku.Czy przejscia pomiędzy piwnicami są otwarte -bo jak kotka tam została to kaplica.Zapewnia ze tak.Byli sprawdzali wodomierze.Nastepnego dnia kotka siedzi na budce.Uff.Ale kolejne dwa dni i nie widziałam jej znów ani razu.

To wszystko to niby nic takiego ale stres do stresu i naprawdę zawsze sporo się tego uzbiera.A do tego normalne problemy dnia codziennego.

Trzykrotko gdzie jesteś?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 25, 2022 14:50 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie widziałam jej.Chodziłam- wołałam.Zostawiłam jedzenie w 3 miejscach.

Niestety kilka kotów się dzisiaj nie pojawiło.Wszystko to koty z zagrożonego terenu.Od dwóch dni nie widziałam -Węgielka.Damian nie widział dzisiaj ani Klary ani Gabrysia.Ja oprócz Węgielka - drugi dzień- nie widziałam Foczki.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto paź 25, 2022 19:14 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Na moim wieczornym karmieniu w końcu pojawił się Węgielek.Była też Foczka ale w innym już miejscu.Jej stara stołówka.Nie wiem co z kotami Damiana.Jutro będzie wiadomo.

A dzisiaj Damian po karmieniu kotów z drugiego wątku-zrobił drugi drapak kotom.Ten jest ciut większy i ma poprzeczne drzewko do drapania 3 słupki i 4 półeczki.Super jest.Doszlifuje go jeszcze -bo się skończył papier ścierny.Ten daliśmy do drugiego pokoju.Potrzebny nam jeszcze drapak dla Seniorek czyli Dorci i brygady.Oraz ostatni jeden duży drapak co damy w wolnym po wypoczynku- narożniku.

Postaramy się jutro pokazać.

iza71koty

Post » Wto paź 25, 2022 19:17 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Te drapaki są świetne. Ciekawe czy byliby na nie chętni? Czy pozostałe koty zdrowe?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto paź 25, 2022 19:20 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

aga66 pisze:Te drapaki są świetne. Ciekawe czy byliby na nie chętni? Czy pozostałe koty zdrowe?

Na razie zdrowe.

Z kolei wczoraj zrobiony drapaczek powoli cieszy się coraz większym uznaniem.Całą noc spał na nim Hardy a w ciągu dnia spał na nim Nietoperz.Fajna sprawa.Ładnie pachnie.Naturalnie.

Polecamy się. :lol:

iza71koty

Post » Wto paź 25, 2022 19:23 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Co prawda nie mam już w zapasie okrągłych futrzaczków ale będę się rozglądać jak będą finanse.Miałam takie małe włochate powłoczki na poduszki.Muszę poszukać.Może to się chwilowo nada.A jak nie -to będzie na razie -nagie drzewo.

iza71koty

Post » Śro paź 26, 2022 11:13 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Codziennie zostawiam nie mniej niz 100 zł w Rossmanie.Juz w poniedziałek zauważyłam ze kolejne paszteciki które były w dość dobrej cenie podrożały o 1 zł na sztuce.Na dzień potrzebujemy oprócz mięsa i makaronu - których koszt to ok 40 zł mięso plus 15 zł 3 opakowania makaronu czyli 55 zł.Nie trudno policzyc że koszt stada w tej chwili to ok 155 zł.Nie licząc oczywiscie zuzycia gazu ani też utrzymania moich kotów w domu którym codziennie kupuję ok 1 kg suchej karmy plus jakieś saszetki o ile mnie stać.Zwykle z mięsa które kupuję dla stada odbieram część udek.Daję kotom w domu a suchą karme kupiona dla nich daję im tylko raz dziennie dopiero na kolecję.Zatem reasumujac na same koty wydaje ok.200 zł dziennie.Strach policzyc jakie to są koszty miesięczne ale nie jest to trudne.Dlatego czasem staram sie ten kg karmy dla moich kotów które mają na kolacje podzielić na dwa dni jeśli sie uda.

Często też z tego kilograma biore troche w woreczek kiedy ide do moich kotów bo kilka z nich dałoby sie zabić zeby pochrupać.Józio czy kicia z bunkra albo Liza czy Nusia.Inne nie muszą ale tamtym często podkradam od swoich.

Wysłałam wczesniej Męża po worek pelletu do kuwet.W tamtym roku worek kosztował ok.20 zł i to juz było drogo.Jak mi Mąż powiedział ile zapłacił za worek- myslałam ze padne-60 zł.

Kiedys worek miałam na 3 dni.Teraz musi mi starczyc na 7 dni.Ale oprócz tego dokupuję piasek w Rossmanie 5 litrowy i mieszam.Zatem same kuwety juz mnie kosztują ok.450 zł miesięcznie.Nie chce mi sie tego teraz dokładnie liczyc ale tak mniej więcej wychodzi bo po ostatnim zakupie pelletu za 60 zł stwierdziłam ze to nie dla mnie i musi mi ten worek starczyc na dwa tygodnie a będę kupować więcej piasku bo sie w sumie to teraz bardziej opłaca.

No marnie to wszystko wygląda.Bardzo marnie.Wszystkie srodki które uda mi sie zdobyc dodatkowo- toną momentalnie.Prosic Was o pomoc nie mam juz sumienia bo widzę ze każdy ledwo zipie a jeszcze zbiża sie kolejny wydatek dla Was Świeto Zmarłych.Nie wiem jak juz funkcjonować.Nawet biore ciut mięsa wiecej żeby sie najadły ale....doczytałam nie wiem czy to prawda ze ponoć drób ma w grudniu podrożeć.

iza71koty

Post » Śro paź 26, 2022 11:20 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Szymkowa pisze:Przewidywana data doręczenia karmy: wtorek, 18 października, w godzinach 12:00 - 17:00.

Puszki dotarły w poniedziałek.Podzieliłam je na dwa dni i dokupiłam tą samą ilość galaretek.Dzienne zapotrzebowanie oprócz mięsa to 12 puszek po 400 gram na wszystkie trasy.

Dziękuję. :1luvu:

Pięknie dziękuję też :1luvu: :201494 za dzisiejsza wplate-listopadowe wsparcie dla kotków 150 zł. :201461

iza71koty

Post » Śro paź 26, 2022 15:43 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Trzykrotka dzisiaj czekała.Całe szczęście -bo dzisiaj znowu męczyłam faceta.A ludzie dziwnie patrzą jak im się gada o kotach.Zwłaszcza z przejęciem.....Ale już wcześniej kupiłam paczkę kawy i duża czekoladę.A konto okienka piwnicznego.Dałam i uprosiłam.Dzisiaj ostatni dzień murowali okna.Jutro będzie piwnica.Poprosiłam choć piwnica jest stosunkowo niska- trzeba sie tam schylać -aby jak będzie w środku zrobił kotce taki podest.Żeby nie było że się będzie gimnastykowała z wychodzeniem.Myślę jeszcze czy nie zanieść jutro tam czegoś żeby jej pościelić na wszelki wypadek- ale nie wiem czy coś mam.Bo to będzie ostatnia okazja.

Klara i Gabryś się pokazali.

Po Marudzie nie ma śladu.Prosiłam Znajomą tą od tarasu-aby sprawdziła swoją piwnicę.Ma otwarte cały czas jedno okienko.

iza71koty

Post » Czw paź 27, 2022 8:41 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Trzykrotka dzisiaj czekała.Całe szczęście -bo dzisiaj znowu męczyłam faceta.A ludzie dziwnie patrzą jak im się gada o kotach.Zwłaszcza z przejęciem.....Ale już wcześniej kupiłam paczkę kawy i duża czekoladę.A konto okienka piwnicznego.Dałam i uprosiłam.Dzisiaj ostatni dzień murowali okna.Jutro będzie piwnica.Poprosiłam choć piwnica jest stosunkowo niska- trzeba sie tam schylać -aby jak będzie w środku zrobił kotce taki podest.Żeby nie było że się będzie gimnastykowała z wychodzeniem.Myślę jeszcze czy nie zanieść jutro tam czegoś żeby jej pościelić na wszelki wypadek- ale nie wiem czy coś mam.Bo to będzie ostatnia okazja.

Klara i Gabryś się pokazali.

Po Marudzie nie ma śladu.Prosiłam Znajomą tą od tarasu-aby sprawdziła swoją piwnicę.Ma otwarte cały czas jedno okienko.

Trzykrotko :201461 :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt paź 28, 2022 11:00 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Dwa dni temu dotarł worek Josera Catelux plus 2 opakowania po 400 gram Josera inne smaki :1luvu: alicat :1luvu: dziękujemy. :201461

iza71koty

Post » Pt paź 28, 2022 11:13 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie chcę Was tutaj zawalać złymi wiadomościami.Bo już jestem przekonana że nasze miesięczne wydatki aby ogarnąć wszystkie koty- wywołały u Was niemały szok. :(

Ale przyszłam bo chciałabym pożegnać Maleństwo. :cry:

Najmniejsza- najdrobniejsza z podrzuconych nam kociaków koteczka odeszła wczoraj wieczorem.

Była z nami ponad dwa tygodnie.Nauczyliśmy ją jeść, zaznała ciepła przy piecu. dobrego jedzonka i nawet zabawy.Pewnie to niewiele na tak króciutkie życie-choć tam gdzie została wyrzucona- nie przetrwałaby nocy.To ona oddzieliła sie od pozostałej trójki i już była nad kanałem.Płakała strasznie-kiedy usłyszała Damiana szła do niego po wielkiej trawie.Nie było jej widać tylko trawa sie ruszała.Szukała ratunku swoimi malutkimi nóżkami........ :cry: :cry: :cry:

Żegnaj Maleństwo...... :cry: :cry: :cry:

iza71koty

Post » Pt paź 28, 2022 11:26 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

:placz: :placz: :placz:
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pt paź 28, 2022 11:30 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Maleństwo [*]

alicat

Od: Pt maja 04, 2012 18:18

Post » Pt paź 28, 2022 14:20 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Śpij Maleńka.
Umarła zaopiekowana, dzięki Wam, a nie gdzieś pod krzakiem
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]