Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2022 10:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dla małych kupiłam w Action drapak-kulę. Coś takiego
https://www.maxizoo.pl/p/beeztees-desig ... 091201%3As
Może jakość nie najlepsza, ale taniutki, chyba niewiele ponad 30 zł, o ile pamiętam. Zrobię zdjęcia, bo bawią się nim fantastycznie.
A teraz najważniejsze. Byłam u Kulek, Sreberko czekała na jedzenie, leżała sobie w trawce i wygrzewała w słońcu. Jagódka też była :dance: :dance2: :dance: Przyszła do domku, kiedy byłam w śmietniku, zobaczyła mnie i uciekła, ale jest, wygląda ślicznie i chyba kocia mama się nią opiekuje, bo była w pobliżu. Tylko Lila nie przyszła, ale to dla niej typowe. Potem jeszcze Dorota zajrzy do kotów i ewentualnie dołoży jedzenia, ale zostawiłam i tak sporo.
edit: a jednak prawie 40 zł :oops: I tak się opłaca
https://www.action.com/pl-pl/p/drapak/

Super że Jagódka przyszła na jedzonko. :ok:
Drapak fajny.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 22, 2022 12:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia pisze:
ewar pisze:Dla małych kupiłam w Action drapak-kulę. Coś takiego
https://www.maxizoo.pl/p/beeztees-desig ... 091201%3As
Może jakość nie najlepsza, ale taniutki, chyba niewiele ponad 30 zł, o ile pamiętam. Zrobię zdjęcia, bo bawią się nim fantastycznie.
A teraz najważniejsze. Byłam u Kulek, Sreberko czekała na jedzenie, leżała sobie w trawce i wygrzewała w słońcu. Jagódka też była :dance: :dance2: :dance: Przyszła do domku, kiedy byłam w śmietniku, zobaczyła mnie i uciekła, ale jest, wygląda ślicznie i chyba kocia mama się nią opiekuje, bo była w pobliżu. Tylko Lila nie przyszła, ale to dla niej typowe. Potem jeszcze Dorota zajrzy do kotów i ewentualnie dołoży jedzenia, ale zostawiłam i tak sporo.
edit: a jednak prawie 40 zł :oops: I tak się opłaca
https://www.action.com/pl-pl/p/drapak/

Super że Jagódka przyszła na jedzonko. :ok:
Drapak fajny.

Uff . Też się cieszę, że Jagódka wreszcie pokazała się. Jesteś aniołem Ewo.
Moje kotki lubią drapak w kształcie deskorolki taż z Action. Przezabawnie wyglądają jak na nim ostrzą pazurki, jakby na nim jeździły.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Sob paź 22, 2022 12:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jagódko, hurrra! :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob paź 22, 2022 12:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nul pisze:Jagódko, hurrra! :)

:dance: :dance2:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob paź 22, 2022 13:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dorota też ją widziała i na jej widok kotka również uciekła, ale to normalne. Ważne, że jest, wygląda na zdrową, przychodzi na jedzenie i jest ze swoją mamą. Zostały dwie do złapania, ale to już będzie bardzo trudne. Jagódka nie dałaby się złapać na jedzenie, wędka Skórzany Tancerz się sprawdziła :lol:.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 23, 2022 6:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chciałam zrobić maluchom zdjęcia jak się bawią na drapaku, ale miały akurat ochotę bawić się laserkiem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zrobiłam Michasi przykrość :( Na szafie było tekturowe pudło z ususzonym wrotyczem i bagnem. Ona na tym pudle spała. Postanowiłam wreszcie wpakować ziółka do koszyka, a na szafę dałam inne pudło. Michasia wąchała, kilka razy wskakiwała na szafę, ale nie podoba jej się nowe "legowisko". Ona tam spała tylko w dzień, w nocy śpi w nogach mojego łóżka. Przykro mi, że tak ją urządziłam, spróbuję włożyć do pudła woreczek z ziółkami, może się jej spodoba.
Wczoraj wieczorem padało, jest mokro, ale ciepło. Zaraz idę do Bilbo i Frodo, potem podjadę do Kulek. Wezmę aparat, może uda mi się zrobić zdjęcie Jagódce. Wezmę też "miotełkę" z pasków polarowych, bawiła się nią pięknie, zobaczymy.

ewar

Post » Nie paź 23, 2022 8:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie paź 23, 2022 11:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Byłam u Kulek, Sreberko czekała na posiłek, ale przestraszyła się dużego boksera o imieniu Beryl, który przechodził w pobliżu. Znam go, jest miły, ale kotka o tym nie wie przecież. Beryl był na smyczy, oczywiście. Zawołałam ją i wróciła. Jadła suchą karmę ze smakiem, dostała ją na murku, a w misce było mięso i mokra karma.
Obrazek
Lila została wygłaskana, najadła się i sobie poszła do parku
Obrazek
Kocia mama leżała w krzaczkach, zupełnie niezainteresowana jedzeniem :wink:
Obrazek
Czekałam na Jagódkę i przyszła, ale bała się i czekała za torami aż odjadę
Obrazek
Kotki więc najedzone, mogę być spokojna.

ewar

Post » Nie paź 23, 2022 11:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dziękuję :1luvu:
Byłam u Kulek, Sreberko czekała na posiłek, ale przestraszyła się dużego boksera o imieniu Beryl, który przechodził w pobliżu. Znam go, jest miły, ale kotka o tym nie wie przecież. Beryl był na smyczy, oczywiście. Zawołałam ją i wróciła. Jadła suchą karmę ze smakiem, dostała ją na murku, a w misce było mięso i mokra karma.
Obrazek
Lila została wygłaskana, najadła się i sobie poszła do parku
Obrazek
Kocia mama leżała w krzaczkach, zupełnie niezainteresowana jedzeniem :wink:
Obrazek
Czekałam na Jagódkę i przyszła, ale bała się i czekała za torami aż odjadę
Obrazek
Kotki więc najedzone, mogę być spokojna.

:201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie paź 23, 2022 11:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Napiszę, że te tory prowadzą do huty i chociaż jeżdżę do Kulek już parę lat, to tylko raz przejeżdżał tamtędy pociąg i to wolniutko. Dalej jednak są tory, po których jeżdżą regularnie pociągi, ale koty są ostrożne, boją się pociągów.

ewar

Post » Nie paź 23, 2022 15:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na balkonie piękny Misza
Obrazek
łobuziak Adaś
Obrazek
i mądra Michasia
Obrazek
Już zaakceptowała pudło na szafie :ok:
A to kot Bratek wśród kotów
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Pon paź 24, 2022 15:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto paź 25, 2022 6:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Wczoraj Dorota karmiła koty. Musiała pilnować Sreberko, bo dwie sroki kradły kotce mięso, a Sreberko boi się srok. Kociej mamy i Jagódki nie widziała, ale jedzenie zostawiła.
Dzisiaj rano lało jak z cebra, ale już przestało na szczęście. Pójdę do małych u Reni, a potem podjadę do Kulek. Może Jagódka podejdzie bliżej?

ewar

Post » Wto paź 25, 2022 11:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj tylko Sreberko zaszczyciła mnie swoją obecnością. Podjadła sobie zdrowo i poszła do siebie. Jaka jest z niej grubaska 8O To dobrze, łatwiej jej będzie przetrwać zimno. Na razie jest dość ciepło, ale dzisiaj wilgotno.
Oczywiście byłam też u małych u Reni. To są anioły, nie koty. Niczego nie niszczą, są bardzo grzeczne. Zawsze witają mnie w przedpokoju i wtedy muszę je wygłaskać. Tak myślę, że gdyby wpuścić tam Bratka na godzinę, a Bratka i Adasia na pół, to trzeba byłoby zatrudnić ekipę sprzątającą :mrgreen: Wiem, co piszę. To kochane koty, przytulaki, jakich mało, ale energia je rozpiera. Nawet książki z półek potrafią zrzucać. Nie mogą się tylko dostać do żyrandoli, ale chętnie by spróbowały. One są dość szczupłe, zwinne, ale jak biegają i dołączy do nich potężny Misza, to cieszę się, że mam wyrozumiałych sąsiadów.

ewar

Post » Wto paź 25, 2022 11:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj tylko Sreberko zaszczyciła mnie swoją obecnością. Podjadła sobie zdrowo i poszła do siebie. Jaka jest z niej grubaska 8O To dobrze, łatwiej jej będzie przetrwać zimno. Na razie jest dość ciepło, ale dzisiaj wilgotno.
Oczywiście byłam też u małych u Reni. To są anioły, nie koty. Niczego nie niszczą, są bardzo grzeczne. Zawsze witają mnie w przedpokoju i wtedy muszę je wygłaskać. Tak myślę, że gdyby wpuścić tam Bratka na godzinę, a Bratka i Adasia na pół, to trzeba byłoby zatrudnić ekipę sprzątającą :mrgreen: Wiem, co piszę. To kochane koty, przytulaki, jakich mało, ale energia je rozpiera. Nawet książki z półek potrafią zrzucać. Nie mogą się tylko dostać do żyrandoli, ale chętnie by spróbowały. One są dość szczupłe, zwinne, ale jak biegają i dołączy do nich potężny Misza, to cieszę się, że mam wyrozumiałych sąsiadów.

:ryk: :ryk:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]