Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2022 13:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Nul pisze:
mir.ka pisze:Maciuś - brat Daisy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miło zobaczyć Pana, Panie Macieju! Pozwolisz, iż podobieństwa rodzinnego się doszukiwać nie będę, bom w tym kierunku talentu nijakiego nigdy nie wykazywała :mrgreen:

Podobny to on jest do innej siostry - Luny, widząc je razem nikt nie miałby wątpliwości ,że to rodzeństwo.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie wrz 18, 2022 14:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:
madrugada pisze:
mir.ka pisze:Niedawno dowiedziałam się ,że wczoraj umarła moja tymczaska Bożenka, w swoim domu miała imię Zuzka. Nie była u mnie długo bo raptem 3 tygodnie, trafiła na odchuchanie, a nie odkarmienie. To była wyjątkowa kicia, malutka, drobniutka, miała stwierdzoną karłowatość przysadkową, podobno takie koty żyją ok 4-5 lat , jej opiekunom wet powiedział ,ze maksymalnie 10 i tego się trzymali, niestety mała odeszła niespodziewanie w wieku 7 lat :placz: Była bardzo kochana, jej Duża od początku była nią zachwycona, bo jak powiedziała - zawsze chciała mieć małego kota i takiego dostała, ponadto było wiadomo, że taki zostanie.
To już mój 3 tymczasik, który odszedł w swoim domku. To była smutna wiadomość dla mnie, a jednocześnie miła, że ją dostałam po 7 latach od adopcji. Dostałam też jej fotki na pamiątkę.

Bożenko / Zuzko [*]. Masz pewność, że była kochana, miała dobre życie w swoim domu.

Bardzo dobre choć krótkie, była tak cudowna kotką ,że jej Opiekunom będzie jej bardzo brakować.

To ona
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękna koteczka.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie wrz 18, 2022 17:12 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Niedziela taka trochę pracowita, bo kończyłam ostatnie w tym roku przeciery jabłkowe i dosładzałam wino cukrem i miodem.

Czyli jesteś uszlachetniona, ale czy uszczęśliwiona? Pewnie tak, bo to były ostatnie przeciery w tym roku! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 18, 2022 20:36 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

miłej niedzieli Mireczko
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon wrz 19, 2022 7:50 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:

Niedziela taka trochę pracowita, bo kończyłam ostatnie w tym roku przeciery jabłkowe i dosładzałam wino cukrem i miodem.

Czyli jesteś uszlachetniona, ale czy uszczęśliwiona? Pewnie tak, bo to były ostatnie przeciery w tym roku! :D

Mogłabym jeszcze trochę zrobić, ale słoików już brak. Za to w piwnicy mam pełny jeden regał różnych przetworów owocowych i napitków :piwa:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon wrz 19, 2022 8:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Nie wiem co się dzieje, co za okropny okres, tyle kotów odchodzi :placz: Co wejdę za miau to czytam o kocie, który odszedł :( Smutne to bardzo :placz: :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon wrz 19, 2022 11:39 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon wrz 19, 2022 12:16 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Może i letni, ale wcale nie ciepły, wręcz przeciwnie :( Powyciągałam juz grubsze rzeczy z szafy, bo na zewnątrz paskudnie, wprawdzie nie pada, ale wieje lodowaty wiatr :(

Za karteczkę dziękuję :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon wrz 19, 2022 12:49 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:

Może i letni, ale wcale nie ciepły, wręcz przeciwnie :( Powyciągałam juz grubsze rzeczy z szafy, bo na zewnątrz paskudnie, wprawdzie nie pada, ale wieje lodowaty wiatr :(

U nas też zimno, pochmurno i pada. Zaraz muszę wyjść z Emi.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon wrz 19, 2022 14:08 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:

U nas też zimno, pochmurno i pada. Zaraz muszę wyjść z Emi.

Ja już dzisiaj nigdzie nie wychodzę, choć takiego wychodzenia z domu bez względu na pogodę czasami mi jeszcze brakuje :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto wrz 20, 2022 7:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:Nie wiem co się dzieje, co za okropny okres, tyle kotów odchodzi :placz: Co wejdę za miau to czytam o kocie, który odszedł :( Smutne to bardzo :placz: :placz:

Wczoraj się dowiedziałam, że kotka znajomych odeszła… Starsza już była, owszem, ale żal… Kurczę, kiedy rok temu u nich byłam, mieli trzy psy j jednego kota, teraz został tylko jeden pies, a trzy zwierzątka odeszły, przy czym tylko jeden miał chorobę zdiagnozowaną już wcześniej, pozostała dwójka odeszła dość nagle… Wszystko znajdy, po przejściach, dobrze, że chociaż na kilka lat miały dobry dom. No, kotka na dłużej.
Więc rzeczywiście, wszędzie się o tym odchodzeniu słyszy i czyta…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 20, 2022 7:20 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:

Tak, trzeba rzeczy powymieniać… Krótkie spodnie powędrują w dalsze rejony… :)
Felek na wczorajszym spacerze obwąchał deszcz, po czym spędziliśmy sporo czasu na schodach :) Tam sucho :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 20, 2022 9:48 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Nul pisze:
mir.ka pisze:

Tak, trzeba rzeczy powymieniać… Krótkie spodnie powędrują w dalsze rejony… :)
Felek na wczorajszym spacerze obwąchał deszcz, po czym spędziliśmy sporo czasu na schodach :) Tam sucho :)

Ja się wczoraj z długimi spodniami przywitałam, choć przecież jeszcze mamy lato to pogoda taka późno jesienna, wieje i leje :(

Kocurek miał rację, co to za przyjemność jak pada na futerko :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto wrz 20, 2022 9:55 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Myć się czy nie myć?...oto jest pytanie
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto wrz 20, 2022 9:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Chyba się umyję
Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]