O tak, można dodać posiekanych drobno pieczarek i małą pokrojoną drobno cebulkę - do tego surowego miesa, wymieszać, przed smażeniem oczywiście
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna2016 pisze:smacznego![]()
dopisałam też że kurczak się szybko smaży, zobaczysz sama, ładnie się zarumieni i już, mniam
jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:smacznego![]()
dopisałam też że kurczak się szybko smaży, zobaczysz sama, ładnie się zarumieni i już, mniam
A jedno jajko na ile mięsa?
jolabuk5 pisze:mziel52 pisze:Przy mielonych do mięsa dodajemy całe jajko i trochę rozmoczonej bułki (w wodzie lub mleku), oraz sól i pieprz, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, przypłaszczamy i nadajemy kształt nożem i już.
W jajku obtacza się najpierw sznycle lub schabowe, a potem w bułce. Zamiast tego można je obtoczyć w mące, wtedy mniej chłoną tłuszcz.
Dzięki.![]()
Czyli mieszamy jajko z mięsem, tak? A potem gotujemy, czy od razu wrzucamy na patelnię i smażymy? Boję się, że jak będą tylko smażone, to w środku wyjdą surowe...
MB&Ofelia pisze:I jak kotlety? Wyszły? Ja dzisiaj jadłam kotlety, ale z kalafiora. I raczej wolę mielone.
A w południe zadzwoniła pani wet z informacją, że coś z Czarnidełkowego wymazu wyrosło i trzeba będzie podać antybiotyk. Tylko nie dosłyszałam co wyrosło. Dowiem się jutro jak pójdę z Ofelią na wampirzenie.
I już się martwię, jak ja podam Ciornej antybiotyk do pyska
jolabuk5 pisze:Aniu, miziel52, dziekuję bardzo za instrukcje!![]()
![]()
Zrobiłam, UDAŁO SIĘ!![]()
![]()
![]()
Wyszły calkiem fajne kotleciki, dogotowałam do tego kaszę w torebce (to umiem) i mam obiad jeszcze na jutro!
Cieszę się, bo zawsze warto się czegoś nauczyć, a do tego mięso się nie zmarnowało![]()
MB&Ofeli, madrugada, dziękuję za kibicowanie![]()
Trzymam kciuki za Czanidełko. Może łatwiej byłoby jej zrobić zastrzyk? A jesli doustnie, to może rozetrzeć na proszek i podać z niewielka iloscią karmy? Ewentualnie ten proszek zmieszać z małą ilością wody i podać strzykawką?
Okropnie to podawanie leków, też nie lubie tego robić.
pibon pisze:Ale mi narobilyscie smaka na takie mielone z pieczarkami. Chyba bede musiala niedlugo zrobic. Uwielbiam mielone a do tego dobrze sie mroza i ma sie potem szybki obiad. Jola, to moze od teraz bedziesz robic czesciej obiady?
edit: Potrzymajcie prosze za mnie jutro kciuki. Beda testy po skonczonych szkoleniach i troche sie boje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: borysku i 92 gości