Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kudlaty88 pisze:wygrzebałem wyniki z kwietnia i raczej dobrze było nawet hemoglobina była podwyzszona a teraz tak bardzo spadła,nie daje mi spokoju jak taks szybko mogły sie tak zepsuć wyniki i nic nie zauważyłem w zachowaniu.
Blue pisze:kudlaty88 pisze:wygrzebałem wyniki z kwietnia i raczej dobrze było nawet hemoglobina była podwyzszona a teraz tak bardzo spadła,nie daje mi spokoju jak taks szybko mogły sie tak zepsuć wyniki i nic nie zauważyłem w zachowaniu.
. Czasem kot mniej się rusza, czasem niektóre koty liżą podłogę i ściany (dosyć częsty objaw u kotów z anemią) - ale łatwo to przegapić lu.
kudlaty88 pisze:Mieszkam w mniejszym mieście z 40k mieszkańców nie wiem czy u tego weta w ogóle robia transfuzje. Z tego co z nimi rozmawiałem to bardziej z diagnoza celują w wątrobe i trzustke i stąd problem z morfologią a nie na odwrót, musze im na to zwrócić uwage i zaskoczyło mnie że od razu wyskoczyli z uszkodzona próbką że mogła za długo poleżeć itp ale to juz raczej moje jazdy.
kudlaty88 pisze:kurde moja kotka od wczoraj liże ziemie pod domem ale myślałem ze po prostu deszczówki chciała sie napić
I przy okazji zatrucie metalami by dało takie objawy jak u kocurka bo skojarzyłem że z 3 tygodnie temu wymieniali mi pompę w studni i znależli czarny szlam na scianach studni i podejrzewam zanieczyszczenie manganem(woda ze studni tylko do mycia siebie i naczyń+ pranie). Niestety przy wymianie rur ten szlam po ogrodzie sie rozciapkał i dzien pożniej koty po tym łaziły co prawda spłukane obfitym deszczem ale cos mogło zostać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Silverblue i 100 gości