Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sie 04, 2022 9:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pingwinek ma się coraz lepiej, zaczyna łobuzować :wink: Rano dałam mu MAC`s dla kociąt, zaczął zagrzebywać :( Kiedy jednak teraz go odwiedziłam, to miseczka była wylizana. Kto kota zrozumie?
Byłam u Kulek, ale tylko kocia mama z dzieckiem na mnie czekały. Łaciate dziecko zjadło trochę mokrej karmy, kocia mama też niewiele, zostawiłam na potem. Niestety, znowu mrówki odkryły, że jest coś do jedzenia :evil: :evil: :evil: Nie mam pomysłu, co z tym fantem począć. To pożyteczne stworzonka, ale ...
Sreberka nie widziałam, miska była pusta, nałożyłam karmy, na pewno potem przyjdzie.
Upał okrutny, ale ranki są do zniesienia, na szczęście, da się przeżyć. Niektóre koty noce spędzają na balkonie. Jest cisza, przyjemny chłodek, w dzień trudno na nim wytrzymać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sie 04, 2022 9:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Czyli następny mały łobuziak, teraz będziesz miała trójkę rozrabiaków. :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sie 04, 2022 9:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jakoś może przeżyję :wink:

ewar

Post » Pt sie 05, 2022 9:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj wieczorem byłam u pingwiniątka. Taki jakby mniej aktywny był, ale bez dramatu. W pewnym momencie poszedł do kuwety, zrobił kupkę i jakby bateryjki mu się włączyły :ryk: Sam nie wiedział, czym ma się bawić. Zostawiłam mu jedzonko, rano miseczki były puste. Byłam u niego tylko chwilę, spieszyłam się do Kulek. Były wszystkie, oprócz łaciatka Sreberka. Ona była głodna, jadła ze smakiem. Łaciatek kociej mamy jadł z nią z jednej miski, zabierał jej kawałki mięsa. Spokojnie, wystarczyło dla wszystkich. Upał straszliwy, ale i tak muszę jeszcze raz do nich podjechać, potem posiedzę z pingwiniątkiem. Domowe koty śpią, prześpią upał.

ewar

Post » Pt sie 05, 2022 12:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wróciłam do domu, jestem zmęczona głównie upałem. U Kulek była tylko Lila i ...Atol 8O , co u Doroty spowodowało wzrost endorfin :lol: To jej ulubieniec. Atol jest bardzo grzecznym, spokojnym kotkiem. Taki był nawet przed kastracją. Nie zaczepiał kotek, grzecznie czekał na swoją miskę. Cieszę się, że bywa na starych śmieciach, zawsze ma trochę dobrego jedzenia. Wygląda ładnie.
Posiedziałam dłuższą chwilę z pingwiniątkiem, pobawiła się z nim. Zaczyna czuć się bardzo pewnie, zdecydowanie więcej je.
Atol
Obrazek
i pingwiniątko
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

ewar

Post » Pt sie 05, 2022 14:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:...
Niestety, znowu mrówki odkryły, że jest coś do jedzenia :evil: :evil: :evil: Nie mam pomysłu, co z tym fantem począć. To pożyteczne stworzonka, ale ...

...

Na mrówki w ogródku mam patent z fusami po kawie .
Wysypuję na ziemię warstwę na 0,5 cm i mrówki rezygnują .
Wielokrotnie przetestowane, polecam.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sie 05, 2022 15:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

O, dzięki :1luvu: Słyszałam o soli, proszku do pieczenia, chemię wykluczyłam od razu ze względu na koty, a fusy wydają się najbezpieczniejsze.

ewar

Post » Sob sie 06, 2022 6:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Paru znajomych ma mi zbierać fusy :oops: Oby zadziałały i mrówki się wyniosły.
Wieczorem byłam u pingwiniątka, wyprzytulałam, wybawiłam i nakarmiłam. To miziaczek, naprawdę. Przykro mi, że jest sam, ale to jeszcze tylko kilka dni. Zabawek ma mnóstwo i się nimi bawi. Dzisiaj zaniosę mu kociego łowcę, zobaczymy, czy mu się spodoba. W bloku Reni mieszka długowłosy pingwin, wychodzący, wiele razy o nim pisałam. Wczoraj udało mi się wyciąć mu jednego dreda, mam fajny filcak. Kot jednak się mnie już boi. Powinien zostać odrobaczony, jest chudy, wiecznie głodny i ma zrudziałą sierść. Szkoda mi go.
Jak zwykle po śniadaniu, Misza i Bratek wyszaleli się, Michasia swoim zwyczajem ewakuowała się na szafę, bo tam ma spokój. Coś mi się wydaje, że kotka przytyła, co mnie ogromnie cieszy. Ona jest wybredna, niewiele rzeczy jej smakuje. Miszy dla odmiany smakuje wszystko, zjada swoje i to, co inne koty zostawią. Nie ma sposobu, aby go odchudzić. Nie jest tłusty, ale waży sporo, mógłby nieco zejść z wagi. Dobrze, że chociaż ma dużo ruchu.
Nie lubię sobót :oops: , muszę robić większe zakupy, są kolejki, ale trudno. Zaraz szykuję jedzenie dla bezdomniaczków, wsiadam na rower, a po drodze wstąpię na chwilę do pingwiniątka.

ewar

Post » Sob sie 06, 2022 8:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob sie 06, 2022 9:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Uff, ale skwar :evil: Odwiedziłam pingwiniątko, miseczki były puściutkie, za to kuweta pełna :lol: Teraz jest na odwrót. Oczywiście u Kulek byłam, Sreberko czekała pod krzaczkiem, była sama, bez dziecka. Lila nawrzeszczała na mnie, podjadła i sobie poszła. Kocia mama i łaciate dziecko było na trawniku pod ogromnym iglakiem i tam zaniosłam im miskę. Widziałam, że jadły. Jeszcze raz tam podjadę, a wracając posiedzę chwilkę z pingwiniątkiem. Większość zakupów zrobiłam, zostało tylko parę drobiazgów dla mnie, dla kotów wszystko mam.

ewar

Post » Sob sie 06, 2022 12:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pingwiniątko dostało kociego łowcę i zabawka okazała się super :lol: Kocio apetyt ma chyba głównie w nocy, bo rano miski są puste, a teraz było jedzenie, może później coś przekąsi.
U Kulek była Lila i kocia mama z łaciatym dzieckiem. Sporo zjadły. Sreberko też wyczyściła miskę, dołożyłam, ale kotki nie widziałam.

ewar

Post » Nie sie 07, 2022 6:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obawiam się, że Bratek przy pingwiniątku to siła spokoju :wink: Mały szaleje, wczoraj przebiegł po oparciu wersalki, na której siedziałam i po drodze pacnął mnie łapą w głowę :mrgreen: Wiem, on jest sam, a ja nie mogę na razie poświęcić mu sporo czasu i kociak się nudzi. Zabawek ma mnóstwo, powyciągał skądś jakieś pozostałe po kotach, które poprzednio rezydowały u Reni. Trochę zaniepokoiła mnie bardzo rzadka kupka wczoraj wieczorem, ale może to efekt strongholdu? Zobaczę dzisiaj, co będzie w kuwecie.
Dzisiaj w parku miejskim będzie impreza, będzie głośno, a to po sąsiedzku z Kulkami. Mam nadzieję, że koty jakoś to zniosą.

ewar

Post » Nie sie 07, 2022 8:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Odwiedziłam pingwiniątko. Malec wyczyścił miski, a kupa w kuwecie jakby nieco lepsza, ale w "panierce", trudno ocenić. Wygłaskałam, nałożyłam jedzenie, ale nie był zainteresowany, bardziej zabawkami.
U Kulek też byłam. Kocia mama była z dzieckiem. Łaciatek już mniej płochliwy. Smakowały mu serduszka drobiowe, jadł z jednego talerza z mamą. Zdjęcie kiepskie :oops:
Obrazek
Lila nie przyszła, Sreberka też nie było, ale jedzenie zostawiłam, później i tak jeszcze podjadę.

ewar

Post » Nie sie 07, 2022 9:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie sie 07, 2022 9:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]