Patmol pisze:Ale do kuriera trzeba być fizycznie cały dzień w domu, a ja większość dnia jestem poza domem (praca, spacery, zakupy, rower).
No tak, rozumiem. Przed emeryturą tez miałam z tym problem. Ale mogłam liczyć na sąsiadkę - emerytkę
Moderator: Estraven
Patmol pisze:Ale do kuriera trzeba być fizycznie cały dzień w domu, a ja większość dnia jestem poza domem (praca, spacery, zakupy, rower).
Patmol pisze:Zamówiłam żwirek i smaki do paczkomatu koło domu.
Najpierw przyszła informacja, że paczka w paczkomacie, 2 dni na odbiór. A za chwilę, ze paczkomat niedostępny, przepraszają.
Poszłam zobaczyć -no i czytnik czarny, nie da sie kodu wpisać.![]()
I musze czekać az naprawią albo przerzucą do innego paczkomatu.
.
Stomachari pisze:Karty powinny się między sobą różnić, aby nie było dwóch aktywnych w jednym czasie.
W zwykłej sytuacji w momencie użycia nowej karty stara powinna zostać automatycznie zablokowana, jak mnie pamięć nie myli. Chociaż wiem, że nie o to pytałaś.
W każdym razie bank odwalił straszną kiszkę. Zażądałabym od nich jakiegoś rabatu czy wynagrodzenia utrudnień. Bo po to są dwa adresy w formularzu, żeby wysyłali karty na odpowiedni. To nie powinien być Twój problem.
Może warto zablokować tę nową kartę? Czy to na stronie banku, czy przez infolinię? Skoro jest możliwe, że ktoś jej użyje. Możesz jako powód podać brak otrzymania karty (czyli w domyśle na poczcie wpadła pod szafę). No bo nie otrzymałaś. I nie wiesz, czy dotarła na inny adres, bo tam nie mieszkasz.
Stomachari pisze:Aa, czyli bank zablokował tę nową. No to przynajmniej tyle. Wydawało mi się, że ona jest aktywna i czeka na pierwsze użycie (wtedy również sporo funkcji jest wyszarzonych).
Zablokować można (tak na przyszłość), jak się pojawi numer karty w profilu bankowym nawet gdy karty w ręku się nie ma.
Nie zwróciłam uwagi, że w adresie, na który wysłali kartę, jest czeski błąd - że to te właściwe cyfry, tylko odwrotnie napisane. To jeszcze "lepsze"
Patmol pisze:żeby zablokować to najpierw trzeba aktywować,
Stomachari pisze:Jeśli naliczą, to niestety konieczna będzie kolejna reklamacja.
Taka korespondencja z bankiem może trwać miesiącePatmol pisze:żeby zablokować to najpierw trzeba aktywować,
Nie trzeba, ale nie wykluczam, że dezaktywację nieużytej karty można wykonać wyłącznie w czasie rozmowy na infolinii.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Meteorolog1 i 107 gości