Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2022 10:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu:
Dwa razy byłam już u Kulek. Za pierwszym razem była tylko kocia mama i Lila. Trochę zjadły. Za drugim razem była Sreberko, która zjadła niewiele, ale potem widziałam, że wracała przez tory z myszą ( ?) w pyszczku i weszła przez dziurę do kanciapy, a więc jej dzieci wciąż tam są, ale a ich nie widzę na zewnątrz.
Widziałam kocięta kociej mamy, trzy, ale to ruchliwe i płochliwe, więc mogłam się pomylić. Na pewno są dwa łaciatki i trisia. Zostawiam im jedzenie za schodami, wszystko znika. Kocia mama je pilnuje, a małe brykają jak to kociaki. Wyglądają na zdrowe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 09, 2022 10:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzięki :1luvu:
Dwa razy byłam już u Kulek. Za pierwszym razem była tylko kocia mama i Lila. Trochę zjadły. Za drugim razem była Sreberko, która zjadła niewiele, ale potem widziałam, że wracała przez tory z myszą ( ?) w pyszczku i weszła przez dziurę do kanciapy, a więc jej dzieci wciąż tam są, ale a ich nie widzę na zewnątrz.
Widziałam kocięta kociej mamy, trzy, ale to ruchliwe i płochliwe, więc mogłam się pomylić. Na pewno są dwa łaciatki i trisia. Zostawiam im jedzenie za schodami, wszystko znika. Kocia mama je pilnuje, a małe brykają jak to kociaki. Wyglądają na zdrowe.

:201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 09, 2022 13:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie ma sensu jeździć trzeci raz. Koty mają jeszcze jedzenie, nie są głodne. Spotkałam kolegę, mieszkaliśmy jako dzieci w jednej klatce i on pracuje tam, gdzie bytuje Sreberko z dziećmi. Powiedział mi w tajemnicy, że ludzie tam dbają o koty, mają wodę i dostają jedzenie. Pomoże mi ów kolega w dostępie do kociaków, bo złapać to trzeba.

ewar

Post » Sob lip 09, 2022 13:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Nie ma sensu jeździć trzeci raz. Koty mają jeszcze jedzenie, nie są głodne. Spotkałam kolegę, mieszkaliśmy jako dzieci w jednej klatce i on pracuje tam, gdzie bytuje Sreberko z dziećmi. Powiedział mi w tajemnicy, że ludzie tam dbają o koty, mają wodę i dostają jedzenie. Pomoże mi ów kolega w dostępie do kociaków, bo złapać to trzeba.

Super :1luvu: :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lip 09, 2022 15:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia pisze:
ewar pisze:Nie ma sensu jeździć trzeci raz. Koty mają jeszcze jedzenie, nie są głodne. Spotkałam kolegę, mieszkaliśmy jako dzieci w jednej klatce i on pracuje tam, gdzie bytuje Sreberko z dziećmi. Powiedział mi w tajemnicy, że ludzie tam dbają o koty, mają wodę i dostają jedzenie. Pomoże mi ów kolega w dostępie do kociaków, bo złapać to trzeba.

Super :1luvu: :201461

Też się cieszę :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie lip 10, 2022 9:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wybrałam się do Kulek nieco wcześniej i dobrze, bo była piękna pogoda. Zdążyłam przyjechać i zamknąć drzwi, kiedy lunęło.
Piszę, co następuje. Najpierw dałam jeść kociej mamie i jej dzieciom. Nadal widzę trzy, w tym najodważniejszą trisię. Wożę ze sobą wędkę z kolorowymi piórkami, próbuję zainteresować nią kocie dzieci, nie uciekają, ale nie podchodzą blisko. Ktoś im dał miskę mleka ( wylałam :oops: ) i okrawki szynki. Nie zjadły tego, stąd wiem. Dałam im trochę surowego mięsa, różne rodzaje i serduszka drobiowe. Mokrą i suchą karmę dla kociąt również, dla nich i ich mamy też, oczywiście. Kociki są urocze, biegają, wspinają się po murku, próbują łapać owady wszystko pod czujnym wzrokiem mamy.
Pod domek przyszła Sreberko i Lila. Lila zjadła niedużo, kocia mama więcej, ale zaraz pobiegła gdzieś, chyba na łowy. Dla jej dzieci zostawiłam jedzenie pod krzaczkiem. Jeżeli pogoda się poprawi, to podjadę jeszcze raz. Koty mają schronienie przed deszczem, o to się nie muszę martwić.

ewar

Post » Nie lip 10, 2022 10:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 10, 2022 14:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
W sumie to nie miałam po co jechać kolejny raz do Kulek. Była tylko Lila i kocia mama, niezbyt głodne. Jedzenie dla Kuleczek kociej mamy zamokło :evil: , nie ma tam żadnego dachu. Pod krzakiem, gdzie daję Kuleczkom Sreberka jedzenie zostało, tam akurat nie zamokło. No i niepotrzebnie jechałam.

ewar

Post » Pon lip 11, 2022 8:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jestem wściekła :evil: Miałam obiecane wejście do kanciapy i łapanie kotów. Szłam na piechotę z klatką-łapką, transporterkiem, innymi rzeczami potrzebnymi przy łapankach. Nadźwigałam się, ale usłyszałam, że nie mogą mnie wpuścić, potem właściciel powiedział, wbrew wcześniejszym obietnicom, że dadzą sobie radę, połapią koty i zadzwonią do Kociej Wyspy , bo to jest obowiązek fundacji zająć się kotami :ryk: Już słyszę jak pani prezes reaguje. Wyrzucają miziaste, domowe koty, a zabiorą dzikuski :wink: Trudno, może koty zaczną wychodzić i będę próbowała je łapać na zewnątrz. Klatkę zostawiłam w akademiku, nikomu już jej nie dadzą. Taka korzyść. Tym, co miałam nakarmiłam kocią mamę i jej dzieci, widziałam tylko dwoje. Lila dostała tylko suchą karmę, ale Dorota powinna już zaraz być u kotów.
edit: Dorota dzwoniła. Nakarmiła Sreberko i Lilę, zostawiła koło domku sporo jedzenia. Ma padać, nie dokładała więc jedzenia za schodami, koło domku nie powinno zamoknąć. Dorota widziała trzy kociaki, trisię i dwa krówki. Jak była daleko, to kociaki się bawiły, goniło jedno za drugim, ale jak podeszła, to wszystkie uciekły do dziury pod schodami. Wyglądają na zdrowe.

ewar

Post » Wto lip 12, 2022 6:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ale ziąb dzisiaj :evil: Fakt, lepsze to niż upał, zawsze można się cieplej ubrać, ale w końcu to lato, czyż nie? Część kotów na balkonie, ale reszta w domu. Są już po śniadaniu, trzeba więc uciąć sobie drzemkę. Bratek z Miszą już się wyszaleli, Misza jak zwykle zostawił mi tekturowe ścinki do posprzątania :wink: Nie wiem, dlaczego tylko on tak tnie tekturę.
Bratek
Obrazek
Obrazek
Miszce trochę chyba ciasno :mrgreen:
Obrazek
Tu wygodniej. Chyba
Obrazek

ewar

Post » Wto lip 12, 2022 7:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Ale ziąb dzisiaj :evil: Fakt, lepsze to niż upał, zawsze można się cieplej ubrać, ale w końcu to lato, czyż nie? Część kotów na balkonie, ale reszta w domu. Są już po śniadaniu, trzeba więc uciąć sobie drzemkę. Bratek z Miszą już się wyszaleli, Misza jak zwykle zostawił mi tekturowe ścinki do posprzątania :wink: Nie wiem, dlaczego tylko on tak tnie tekturę.
Bratek
Obrazek
Obrazek
Miszce trochę chyba ciasno :mrgreen:
Obrazek
Tu wygodniej. Chyba
Obrazek

koty lubia ciasne miejsca
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 12, 2022 10:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Szczególnie pudełka :mrgreen:
Co chwilę pogoda się zmienia. Przed chwilą prażyło słońce, teraz jest pochmurno i trochę pada. U Kulek byłam, wszystkie się zjawiły.Przez tory przechodziło coś czarnego, dużego, zielonookiego. Chyba jednak nie Atol. Teraz najpierw podjeżdżam do kociej mamy i jej dzieciaków. Kotka mi ufa, ale nie na tyle, aby dać się pogłaskać. Podchodzi mi pod rękę, ale jest czujna. Małe widzę z daleka, tylko triśka jest odważna do brawury :ok: Myślę, że możemy się zaprzyjaźnić. Przekupię ją zabawkami, pomajtam wędką, może być ciekawa. Dzisiaj urwałam długi liść i mała miała ochotę podejść. Muszę wozić ze sobą wędki. Aha, widziałam jak triśka "wiosłowała" w misce z wodą i oblizywała łapkę. Ona jest trikolorką, buro-biało-rudą.
Jeśli się wypogodzi, to podjadę jeszcze raz. Kupiłam serduszka z kurczaka, ostatnio bardzo kotom smakowały.

ewar

Post » Wto lip 12, 2022 16:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Ale ziąb dzisiaj :evil: Fakt, lepsze to niż upał, zawsze można się cieplej ubrać, ale w końcu to lato, czyż nie? Część kotów na balkonie, ale reszta w domu. Są już po śniadaniu, trzeba więc uciąć sobie drzemkę. Bratek z Miszą już się wyszaleli, Misza jak zwykle zostawił mi tekturowe ścinki do posprzątania :wink: Nie wiem, dlaczego tylko on tak tnie tekturę.

Misza to jakiś „tekturowy kuzyn” Felka. Felek też tak tnie. Bezia kartony drapie. Zostają takie „ślady rysich pazurów” :) Lepsze to niż te masy ścinków… :)
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Wto lip 12, 2022 16:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Szczególnie pudełka :mrgreen:
Co chwilę pogoda się zmienia. Przed chwilą prażyło słońce, teraz jest pochmurno i trochę pada. U Kulek byłam, wszystkie się zjawiły.Przez tory przechodziło coś czarnego, dużego, zielonookiego. Chyba jednak nie Atol. Teraz najpierw podjeżdżam do kociej mamy i jej dzieciaków. Kotka mi ufa, ale nie na tyle, aby dać się pogłaskać. Podchodzi mi pod rękę, ale jest czujna. Małe widzę z daleka, tylko triśka jest odważna do brawury :ok: Myślę, że możemy się zaprzyjaźnić. Przekupię ją zabawkami, pomajtam wędką, może być ciekawa. Dzisiaj urwałam długi liść i mała miała ochotę podejść. Muszę wozić ze sobą wędki. Aha, widziałam jak triśka "wiosłowała" w misce z wodą i oblizywała łapkę. Ona jest trikolorką, buro-biało-rudą.
Jeśli się wypogodzi, to podjadę jeszcze raz. Kupiłam serduszka z kurczaka, ostatnio bardzo kotom smakowały.

No popatrz, moja trójkolorowa kotka też wiosłuje w wodzie…

Pozdrowienia z równie zmiennego Krakowa!

Nul

Post » Śro lip 13, 2022 6:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu: Również przesyłam pozdrowienia.
Zimno dzisiaj, ludzie chodzą w kurtkach. Potem powinno być już cieplej. W nocy padało, troszeczkę zazieleniło się na trawnikach, ale to tylko takie małe kępki trawy. Domowe koty śpią smacznie po śniadaniu, cisza, spokój. Dzisiaj dyżur u Kulek ma Dorota, ale ja chyba też podjadę.

ewar

[poprzednia][następna]