OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2022 13:03 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Szalony Kot pisze:Strasznie smutna wiadomość, wczoraj jak przeczytałam na FB aż się spłakałam :(

Ja czytałam i czytałam i czytałam...i nie docierało do mnie. Wiedziałam,że jest w szpitalu ale za nic nie sądziłam ,że jest tak źle. Chorowała od 6 lat. Dzielnie walczyła pokonując kolejne trudności. Czuła się dobrze gdy gadałyśmy śmiejąc się min z Rituni, rehabilitacji jej i mojej, z lekarzy, z życia ... Normalna, banalna rozmowa.
Poznałam Olę i Marcina w 2009 roku. U Agneski. Wiele forumowiczów dzięki nim poznałam. Kiermaszowałyśmy razem. Stałyśmy z puszkami. Byłyśmy w jako takim kontakcie. Bardzo żałuję, że takim bardziej okazjonalnym.
Wielka szkoda. Wielka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 02, 2022 14:28 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Smutna wiadomość, mimo, że nie było mnie jeszcze na miau, więc Pani nie kojarzę . Kolejna osoba, która kochała zwierzeta odeszła, ciężko czyta się takie wiadomości.

Co do sasiadki Asia współczuję Tobie, bo babka jakas niedorobiona jest, ja nie dałabym jej nawet kwiatka , a co dopiero żywą istotę .Normalnie jak w sklepie, tego nie, ten za stary, może sobie pluszowego kupi. Kobieta nie wie, że mimo tego iz adoptuje zdrowego, to za chwilke kot się pochoruje i tak będzie musiała leczyć. To chyba nie jest jakas nastolatka, która sobie nie zdaje sprawy , że koty kosztują, a zwłaszcza te chore , tutaj na forum prawie każdy to wie, że wizyta u weta to wydatek
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Czw cze 02, 2022 14:29 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Aleba [*]
Twoja sąsiadka, Asiu, pewnie nie będzie teraz dobrze nastawiona do Ciebie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 02, 2022 18:14 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Aleba[*], szkoda bardzo tak dobrego człowieka.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt cze 03, 2022 13:05 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Życie toczy się dalej.
Przykre to okrutnie ale prawdziwe.
Nie mogę się otrząsnąć po tych ostatnich wydarzeniach.
Strasznie to trudne.

Zostawiłam żarcie na stanowiskach, nalałam wszędzie wody i zrobiłam koło w około "parkanu" stadionu. Ludzi było mniej. Rowerzyści też nieliczni. Aut prawie wcale. Czyżby piątek weekendu początek? Starałam się skupić na zielonym otoczeniu a nie na tym co w głowie mi siedzi. Dziś las i przyroda dopasowały się do mego nastroju. Było bardzo cicho i spokojnie. Ptaki prawie nie śpiewały. Synogarlice i grzywacze były nieobecne. Nawet czarnego niby szpaka nie widziałam. Co dzień skacze po ścieżce i w pomarańczowym dziobku niesie serpentyny robaczków. Starający się o pokarm rodzic. Jest tak zajęty, że ludzie mu nie straszni. Powietrze pachniało wilgocią, kwieciem i mchem. Spokojem. Nici pajęczyn oplatały mi twarz. Błyskały w słońcu nieśmiało.
Jestem zmęczona.
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 03, 2022 13:26 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pon cze 06, 2022 12:54 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Jak zwykle niedzielę przespałam. Pomyłam jednak podłogi tak gruntownie. I szafki. Bo czort wie jakim cudem nerami obryzgane zostały. Do tego mocne darcie paneli musiało być. "Polowanie" Lewuska na całe nerki, ich kradziejstwo i radosna ucieczka, a potem spożywanie łupu ciągniętego po panelach...zostawia trudne do ogarnięcia ślady. Zrobiłam obiad. zapodałam leki i zastrzyki. Miałam usiąść do ogłoszeń ale Janusz śpiący po nocy, nie dawał mi spokoju :mrgreen: Ległam se kole niego i tyle pracowitej niedzieli było :placz: Kuwety nie umyte. :placz:

W sobotę dzięki gusiek1, nabyliśmy wielkie dostawy żarełka kociego. Domek naszej srebrnej Sawuni postanowił podarować nam karmę i drapaczek, jakim wzgardziły dziewczynki. Ewa zgodziła się przytargać a my od niej odebraliśmy :201494 Kociska już jedzą. Prawusek z Lewuskiem nawet zaczęli rozpakowywanie delicji i dumnie saszetki wnieśli w pyskach. Widząc moją minę dali nogę z łupem. Ale udało mi się wsio odebrać. Zeżarli by z opakowaniem a ja jeszcze kilka dni bym resztki wydzierała ze szpar.

mam tez mały sukcesik na kacie. Udało mi się kupić 3 kilosy orzechów włoskich dla wiewiór. Przeszłam bazar w każdym odcinku i nie widziałam nigdzie orzechów. Jeno łuskane nasze rodzime i tzw fistaszki. No to stanęłam za tymi drugimi. "Tylko" 18 zeta. Łuskane 45 zeta skutecznie mnie ochłodziły. Facet miał różne dobroci to kolejka wielka była. Doszłam wreszcie i ja. Zażyczyłam sobie kilo fistaszków nie odartych ze skorup. Pytam tak se, dla pewności, czy ma włoskie w całości bo dla...wiewiór potrzebuję. :oops: O dziwo nie wyraził zdziwka tylko sięgnął po telefon. Wykonał kilka połączeń i ...kazał mi iść tu i tu, a tam stoi stary człowiek (najstarszy chyba na bazarze :D ) i on ma orzechy. Trafiłam jak po nitce. O dziwo przechodziłam obok ale miał tak skryte skrzynie, że nie było ich widać. Zadowolona kupiłam te upragnione 3 kilo i już wczoraj zaniosłam małym. Przy okazji pędząc ponownie dziadygę spod 53 co tam poluje na rudzielce.
Jedna jest malunia. Taka malunia malunia. Oby do zimy nabrała ciałka!

Koty kichają prawie wszystkie. Efekt otwartych okien. Obżarte one i my muszkami. W sobotni i niedzielny ranek tak mnie obstąpiły przy stołówkach,że do dziś opuchnięta jestem. Włażą w każdy zakamarek ciała.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 06, 2022 20:07 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Asiu masz jakieś szczepione koty uodparniaczami albo osoby tu zaglądające ? Fundusz immunologiczny potrzebuje chętnych do kolejki :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto cze 07, 2022 6:39 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

meg11 pisze:Asiu masz jakieś szczepione koty uodparniaczami albo osoby tu zaglądające ? Fundusz immunologiczny potrzebuje chętnych do kolejki :mrgreen:

Rita 3 Zylexisami była kuta. Kupowałam "prywatnie" .

Wczoraj "przyszły" gerberki Rituni zamówione dzięki Małgosi. Niby miałam jeszcze skromnych :? kilka słoiczków ale ostatnio szybko zeszły. Dziś rano zjadła półtora.
Mała nawyka powoli do otwartych okien i delikatnie wychodzi na parapety. Lubi szczególnie wieczorny czas gdy ptaki z wizgiem i szumem ostro branych zakrętów przecinają powietrze.
Powoli w otwartym oknie zaczyna siadać i Babcia Kasia. Tami i Sorrek nie schodzili by w ogóle z kocyków. Nie bacząc na kapiący deszcz i mokre dupki.Noc czy dzień dulczą cały czas. Co prawda muszki potrafią je przegonić. Bardzo się cieszę,że swego czasu "szarpnęliśmy" się na siatki. Koty mają namiastkę tzw wolności. A my w promocji dom pełen owadów. Moskitiery były fajne ale dla nas.

W pracy źle. Koleżanka donosicielka co uczyć się ma kredytów jest jednym z niewielu ludzi wzbudzających we mnie takie negatywne emocje. Aż sama sobie się dziwię. W życiu nie sądziłam,że takiego kogoś spotkam. Krętaczka, dołki kopiąca, "robiąca" za plecami i ciągle zwalająca winę na innych. Ona NIGDY źle nie robi. Zawsze ktoś. Nie umie ale nie przyzna się. Tylko zawsze skieruje winę na inne osoby. A potem wpiera ,że tak jej mówiono i ona tak wykonała. Cichcem coś zadziała, zaniesie dokumenty, nie da sprawdzić a potem następstwo jest takie ,że zostaje zmyta głowa bo jest źle. Jej. Ale przekierowuje usilnie to zmywanie na inne pały głowne, kłamiąc w żywe oczy. mam wrażenie,że jej nauka to walenie głową o mur. Nic nie dociera. NIC! Zajęta każdym detalem ( kto, co, kiedy...) nie jest w stanie skupić się na konkretach.
Do tego straszna donosicielka bez poczucia humoru. My sobie żartujemy o jakiejś pani co to zapatrzona w telefon zielonego światła nie zauważyła. I stała z wózkiem i drugim dzieckiem w ręku na skraju chodnika zanim jej nie krzyknęłam,że zielne!!! A "nasza" jak zareagowała:
gdzie to było
długo stała
w jakim wieku
młoda czy stara
a dzieci jakie
znasz ją, jej nazwisko
wiesz gdzie mieszka
a gdzie szła
...

Qrwa! :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 07, 2022 8:11 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Nie zazdroszczę.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Wto cze 07, 2022 9:38 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Ludzie są różni. A kopiących doły, bo nawet nie dołki, znam i znałam sporo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 07, 2022 9:49 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Przyznam, że całkiem śmieszna była by "ta wasza", gdyby tylko nie była tak przerażająca :strach:

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Wto cze 07, 2022 16:53 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

Asia zgłoś się do funduszu po pomoc, wyślij mi tylko albo sama wstaw scany ze szczepień i ile szt.

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Śro cze 08, 2022 7:06 Re: OTW23-Cienie ... ! Ola, miaukowa Aleba (*)

Sierra pisze:Przyznam, że całkiem śmieszna była by "ta wasza", gdyby tylko nie była tak przerażająca :strach:

Jest przerażająca. Do tego nie wiedzieć co myśli bo wścibstwo i szukanie niezdrowej sensacji powoduje ,że nie zastanawia się co czyni i mówi. To jest od niej silniejsze. :mrgreen: Chce, MUSI wiedzieć i nie dopuści. Nawet obcych interesantów zaczepia i stara się wyciągnąć od nich najdziwniejsze informacje. Gdy wie, podejrzewa, że może coś wiemy a nie mówimy to udając życzliwość pyta każdą z nas z osobna.Tak abyśmy się nie słyszały. Gdy zaś o którejś z nas, nieobecnej, che się dopytać (o powód nieobecności) to wykorzystuje fortele. Bywa straszno i śmiesznie.
Aż boimy się co wychodzi w donosicielstwie jej z naszych żartów. Na których wcale a wcale się nie zna.
Do tego jest łowczynią promocji i całe godziny może nam truć gdzie i po co była. Oficjalnie nie ma forsy i czasu na takie jazdy. Ale wygaduje się co i raz. Ostatnio jeździła za udźcem indyczym. Z opowieści wyszło,że ruszyła bardzo odległe rejony by choć jeden , po mocno niskiej cenie ruszyć. O części sklepów nawet bym nie pomyślała. Pytam jej wreszcie czy zastanowiła się ile benzyny i czasu zmarnowała by złotówkę taniej zapłacić. Koleżanka, zanim ta podjęła temat, podchwyciła uwagę. Ze śmiechem przypomniała Alutkę z Rodziny zastępczej ( kto zna serial to może pamięta odcinek gdzie wydała 100 zeta na taryfy by mięso mielone kupić najtaniej w Warszawie). Zapytała czy pamiętamy. Oczywiście, że tak! Stwierdziła ,że jeszcze trochę a jak Alutka pośliźnie się z tymi promocjami. A ta od razu wyskoczyła iskrząc się z wścibstwa i ciekawości
a jak się nazywa
gdzie mieszka
w naszych zasobach
a jej mąż gdzie pracuje
ma pojedyncze nazwisko
dlaczego taryfą jeździ
bywa u nas
jak wygląda
....

Po chwilowej ciszy i pozbieraniu war z podłogi wybuchnęłyśmy śmiechem. Obraziła się na nas. Trudno. Serial okazuje się ,że zna. Tylko "wrodzona" ciekawość rozumek jej odjęła. Bo dla niej jazda za tańszymi rzeczami czy żywnością, nawet wielokilometrowa czy godzinna, nie jest powodem do żartów. :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 08, 2022 18:07 Re: OTW23-Cienie ...!Same cienie i deczko błysku światła!

To jej donosicielstwo jest niebezpieczne, czy wszyscy wiedzą co z niej za osoba i maja ją i jej "informacje " w dalekim poważaniu?
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

[poprzednia][następna]