Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2022 10:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:mrgreen: On często przyjmuje takie pozy.
Dziwna pogoda dzisiaj. Przestało padać, wsiadłam na rower i podjechałam do Kulek. Wszystkie trzy zjawiły się natychmiast. Były zadowolone, bo miałam dużo mięsa. Sreberko była mokruteńka :cry: , ona ma naprawdę daleko, mogłaby zamieszkać tutaj, ale Lila i kocia mama ją przeganiają, chociaż miejsca jest dosyć. Na to wpływu nie mam. Kiedy już wracałam, zaczęło znów mocno padać, ale w tym czasie robiłam zakupy, nie zmokłam więc. Teraz świeci piękne słońce, część kotów już wygrzewa się na balkonie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 28, 2022 10:35 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Bratek
Obrazek
Obrazek
Czy na pewno mu wygodnie? :wink:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 28, 2022 13:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Pamiętacie Wenus i Draco? To jedna z najcudowniejszych kocich par, jakie miałam u siebie. Od dawna w swoim domku, zdrowe, kochane. Niczego im nie brakuje, a zabawkami można by obdzielić parę kocich stad. To głównie prezenty od znajomych Dużej, którzy uwielbiają te kotki. Parę zdjęć, mam ich więcej, ale wklejam kilka.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Koty pojechały po fullsewisie weterynaryjnym, trochę problemów było po sterylce Wenus, teraz jest OK i prawdopodobnie ( odpukać !!!!) kotki nie muszą odwiedzać weta przez długi czas.

ewar

Post » Sob maja 28, 2022 14:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Pamiętacie Wenus i Draco? To jedna z najcudowniejszych kocich par, jakie miałam u siebie. Od dawna w swoim domku, zdrowe, kochane. Niczego im nie brakuje, a zabawkami można by obdzielić parę kocich stad. To głównie prezenty od znajomych Dużej, którzy uwielbiają te kotki. Parę zdjęć, mam ich więcej, ale wklejam kilka.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Koty pojechały po fullsewisie weterynaryjnym, trochę problemów było po sterylce Wenus, teraz jest OK i prawdopodobnie ( odpukać !!!!) kotki nie muszą odwiedzać weta przez długi czas.

i tego sie trzymajmy :ok: :ok: :ok: :ok:

fajnie leża wtulone w siebie
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob maja 28, 2022 14:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Takie wybrałam, ale mają też zdjęcia osobno. Posłanek, tuneli i budek mają mnóstwo, a proszę, Draco wybrał sobie miedniczkę na legowisko :mrgreen: Typowe. Bratek ma do dyspozycji zabawek w nadmiarze, a wczoraj bawił się ...strzykawką :oops: W dodatku Miszy też się ta "zabawka" podobała. Moja kochana Melcia [*] miała też "zabawkę", aż wstyd napisać, ale była to połowa sznurówki, którą sobie znalazła, kiedy wymieniałam sznurówki w butach.

ewar

Post » Sob maja 28, 2022 15:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Takie wybrałam, ale mają też zdjęcia osobno. Posłanek, tuneli i budek mają mnóstwo, a proszę, Draco wybrał sobie miedniczkę na legowisko :mrgreen: Typowe. Bratek ma do dyspozycji zabawek w nadmiarze, a wczoraj bawił się ...strzykawką :oops: W dodatku Miszy też się ta "zabawka" podobała. Moja kochana Melcia [*] miała też "zabawkę", aż wstyd napisać, ale była to połowa sznurówki, którą sobie znalazła, kiedy wymieniałam sznurówki w butach.

Właśnie takie najprostsze są najfajniejsze.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie maja 29, 2022 7:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Właściwie to tylko Misza docenia zabawki, takie prawdziwe, szczególnie tory z piłeczkami.
Na razie jest zimno, ale świeci słońce i ma być sucho. Podjadę do moich Kulek nieco wcześniej, tak ok.10-ej przychodzą wszystkie, co mi ułatwia pracę. Kociaki Sreberka mają już miesiąc, powolutku zacznę przyzwyczajać ją do klatki-łapki. Łapać nie będę oczywiście, za wcześnie na to.
Domowe koty nakarmione, śpią sobie, a ja mam chwilę spokoju.

ewar

Post » Nie maja 29, 2022 10:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kilka zdjęć domowych kotów
ObrazekObrazek
Obrazek
A teraz bezdomniaczki. Zdjęcia mogę robić tylko, kiedy kotki jedzą. Zaraz potem gdzieś znikają. Najpierw wymiata wszystko Lila, najdłużej przy miskach siedzi kocia mama. Fajnie, bo zjawiają się wszystkie trzy na raz, nie muszę czekać i martwić się, czy coś złego się nie stało.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Nie maja 29, 2022 10:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

[quote="ewar"]Kilka zdjęć domowych kotów
ObrazekObrazek
Obrazek

Bratkowi pasuje na balkonie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 29, 2022 10:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A teraz bezdomniaczki. Zdjęcia mogę robić tylko, kiedy kotki jedzą. Zaraz potem gdzieś znikają. Najpierw wymiata wszystko Lila, najdłużej przy miskach siedzi kocia mama. Fajnie, bo zjawiają się wszystkie trzy na raz, nie muszę czekać i martwić się, czy coś złego się nie stało.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek[/quote]

mięso najlepsze :catmilk: :catmilk: :catmilk:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 29, 2022 10:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

O, tak. Dzisiaj była wieprzowina, trochę wołowiny i wątróbka. Mokrą karmę też jadły, najmniej smakuje im sucha. Jedzenia zostaje trochę, myślę, że tam przychodzi Atol, ale później. Do rana wszystko znika. Jutro karmi Dorota.
A Bratek bardzo lubi być na balkonie, teraz jednak śpi w domu, w koszu, a hamaczek zajęła Gucia. Dzisiaj jest piękny dzień, na zewnątrz cieplutko, w domu nie bardzo, mieszkania jeszcze nie są nagrzane.

ewar

Post » Nie maja 29, 2022 11:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

wszystkie kotki super, ta bezdomna biała jest ładniutka taka, nie wyglada na dziczka, to jest Sreberko może?
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie maja 29, 2022 11:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Biała kotka z ciemnym ogonkiem to kocia mama, jest mamą buro-białej kotki. Nie wiem, ile ma lat, ale podobno jest tam już lata całe. To dzikuska, bardzo mądra, podchodzi teraz blisko, ale nie da się dotknąć. Jej córka, wysterylizowana, o imieniu Lila oswoiła się i daje się głaskać zarówno mnie, jak i siostrze. Jaśniutka, szara koteczka to Sreberko. Biedna taka, bo przeganiana przez kocią mamę i Lilę. Jest dzikuską, ale ją próbowałabym oswoić, bo myślę, że ma potencjał. Mieszka daleko, pokonuje kilka kilometrów przez las do misek, nie przyprowadza swoich dzieci, tylko przychodzi się najeść.

ewar

Post » Pon maja 30, 2022 5:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Paskudny dzień dzisiaj :evil: Jest ponuro, trochę pada i jest dość zimno. Trudno, na to wpływu nie mamy.
Takich dwóch łobuzów jak Misza i Bratek nigdy nie miałam. Szaleją głównie nad ranem, mogliby zmienić sobie porę, prawda? Z jednej strony to dobrze, bo świadczy o dobrej kondycji, zdrowiu, ale są nie do opanowania. Dorosną, uspokoją się kiedyś, ale na razie jest sajgon :wink:

ewar

Post » Pon maja 30, 2022 8:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Paskudny dzień dzisiaj :evil: Jest ponuro, trochę pada i jest dość zimno. Trudno, na to wpływu nie mamy.
Takich dwóch łobuzów jak Misza i Bratek nigdy nie miałam. Szaleją głównie nad ranem, mogliby zmienić sobie porę, prawda? Z jednej strony to dobrze, bo świadczy o dobrej kondycji, zdrowiu, ale są nie do opanowania. Dorosną, uspokoją się kiedyś, ale na razie jest sajgon :wink:

Już niedługo ma się ocieplić, deszcz jest potrzebny roślinkom ale tym biednym kotkom nie bardzo.
Twoje łobuziaki są słodkie szaleją bo je energia rozsadza :lol: Bratek znalazł kompana do szaleństw :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]