Zestresowany kotek po zamieszaniu remontowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2022 16:12 Zestresowany kotek po zamieszaniu remontowym

Dwa tygodnie temu zaczęłam remont mieszkania. Nie chcialam narażać kociaka na hałas i pył, więc chwilo się przeprowadziłyśmy.
Wczoraj nastąpił powrót do domu. Kicia zapoznawała się ze wszystkimi zmianami i normalnie zjadła. Dziś zjadła śniadanie, ale od tego momentu brakuje jej apetytu. Mała wydaje się być trochę smutna. Dałam jej do schrupania parę smaczków, zjadła ale zwymiotowała po chwili.
Od paru dni podaję jej po jednej kapsułce Kalmavetu, ale czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na ukojenie stresu kotka?

Rosie

Od: Śro paź 20, 2021 21:31

Post » Wto mar 15, 2022 23:18 Re: Zestresowany kotek po zamieszaniu remontowym

A to na pewno tylko stres? Nie zjadła czegoś, jakiegoś smiecia, kawałka folii, który zaplątał się po remoncie?
A może się zakłaczyła?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 16, 2022 8:36 Re: Zestresowany kotek po zamieszaniu remontowym

W mieszkaniu po remoncie takie objawy budziłyby mój niepokój głównie pod kątem zatrucia albo zjedzenia czegoś niejadalnego lub uaktywnienia się jakiejś choroby.
Jeśli ten stan utrzymuje się nadal - koniecznie pokazałabym kotkę wetowi dzisiaj.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw mar 17, 2022 13:32 Re: Zestresowany kotek po zamieszaniu remontowym

Najlepiej iść do weterynarza. Nie można wykluczyć stresu ale to wymiotowanie po zejdzeniu dziwne. Może faktyczne po remoncie się czymś zatruła, jakieś opary czegoś farby cokolwiek , może zjadła jakieś resztki czegoś. Do weta :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Zdjęcia? Film? Zapraszam do mnie:

http://www.studiopiorun.pl
http://www.skynetic.pl

JoasiaZulczyk12

Od: Śro mar 16, 2022 11:44