Drops + koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2022 18:14 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
MB&Ofelia pisze:A ja jeszcze dzisiaj nie zjadłam pączka :oops: Jeszcze - bo akurat pączuś czeka aż mi trochę przestygnie inka.
A pączka nie zjadłam bo jadłam karpatkę i faworki, a później wypadła mi nieplanowana wizyta u zębologa (nie, nie z powodu faworków).

Obrazek

Czyli mogę bezpiecznie zjeść cztery pączki na dobę :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

nie możesz, bo porobią Ci się odleżyny :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 24, 2022 18:21 Re: Drops + koty

Czy komuś z nas koty pozwoliłyby leżeć całą dobę na kanapie?
:wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 24, 2022 18:25 Re: Drops + koty

MB&Ofelia pisze:Czy komuś z nas koty pozwoliłyby leżeć całą dobę na kanapie?

chyba tak, z tym ,że z przerwami na jedzenie i sprzątnięcie kuwety :wink:
zresztą my też musiałybyśmy się z niej ruszyć w podobnym celu
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lut 24, 2022 20:09 Re: Drops + koty

U mnie też nie ma pączków. Ale nie bardzo lubię, więc nie jest mi przykro. :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 24, 2022 20:37 Re: Drops + koty

Bardzo dobre pączki robiła kiedyś moja ciocia. Z jagodami. Nie wiem czy teraz robi, bo z racji diety nie bardzo mogłaby je jeść.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 24, 2022 22:11 Re: Drops + koty

MB&Ofelia pisze:Czy komuś z nas koty pozwoliłyby leżeć całą dobę na kanapie?

Mi żaden kot nie zabroni

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro mar 02, 2022 14:23 Re: Drops + koty

Wreszcie bracia wylądowali u mojej wnuczki :D (Zaadoptowani z naszego, miejskiego schroniska). Nawet imion jeszcze nie mają :D .
Obrazek Obrazek
Osobiście nie widziałam ale "dziadek" (tata opiekunki) kabluje, że wariaty i broją ile natura dała :twisted: . Chude toto, mizerne, ale pewnie się odpasie. Co do imion, to "dziadek" wymyślił: Jaruś i Matuś 8) . Na szczęście, (dla kociaków) młodzi się nie zgodzili :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek
Tu pokazuję jak Amorka się "kokosi". Kurczę, tyle czasu (3.5 roku) a ta głupia baba dopiero niedawno polubiła mizianie :( . Nie, nie, sama księżniczka na kanapę nie wlezie :evil: . Przyjdzie pod kanapę i czeka na transport do góry. Jak transport się spóźnia to pyskuje :evil: .
Na dodatek, bezczelnie zdradza Mumisia z Maćkiem :twisted: . Na jego oczach wylądowali w jednym wyrku :(
Tylko Mumcia żal :placz:
Obrazek
No, żal mi Mumcia. Mumiś jednak, nie bardzo się zaaklimatyzował. Widać, że nie czuje się dobrze w stadzie. Gdyby nie jego przeszłość, wiek i relacje z Amorką to pewnie szukałabym mu domu. Na chwilę (za chwilę :wink: ) będzie lepiej bo wiosna wędruje i balkon powiększy kocie terytorium. Już teraz, moje morsy dzielnie morsują. Przy -1 st. C Drops zażyczył sobie balkonu. Po chwili dołączyła Amorka i Maciek. Jest po 14.30 a trzy koty złażą z balkonu tylko na żarcie :roll: . Dziwne, dziwne ale ... wygodne :D . Dla mnie i Mumcia :mrgreen:
Tym razem - duża Dropsa.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro mar 02, 2022 14:45 Re: Drops + koty

[quote="ewkkrem"]Wreszcie bracia wylądowali u mojej wnuczki :D (Zaadoptowani z naszego, miejskiego schroniska). Nawet imion jeszcze nie mają :D .
Obrazek Obrazek
Osobiście nie widziałam ale "dziadek" (tata opiekunki) kabluje, że wariaty i broją ile natura dała :twisted: . Chude toto, mizerne, ale pewnie się odpasie. Co do imion, to "dziadek" wymyślił: Jaruś i Matuś 8) . Na szczęście, (dla kociaków) młodzi się nie zgodzili :ryk:

dlaczego ten 'dziadek" tak chciał skrzywdzic te biedne koty? :placz: :placz:

u nas w schronisku zwierzaki dostaja tymczasowe imiona
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 02, 2022 14:48 Re: Drops + koty

Obrazek Obrazek Obrazek
Tu pokazuję jak Amorka się "kokosi". Kurczę, tyle czasu (3.5 roku) a ta głupia baba dopiero niedawno polubiła mizianie :( . Nie, nie, sama księżniczka na kanapę nie wlezie :evil: . Przyjdzie pod kanapę i czeka na transport do góry. Jak transport się spóźnia to pyskuje :evil: .
Na dodatek, bezczelnie zdradza Mumisia z Maćkiem :twisted: . Na jego oczach wylądowali w jednym wyrku :(
Tylko Mumcia żal :placz:
Obrazek
No, żal mi Mumcia. Mumiś jednak, nie bardzo się zaaklimatyzował. Widać, że nie czuje się dobrze w stadzie. Gdyby nie jego przeszłość, wiek i relacje z Amorką to pewnie szukałabym mu domu. Na chwilę (za chwilę :wink: ) będzie lepiej bo wiosna wędruje i balkon powiększy kocie terytorium. Już teraz, moje morsy dzielnie morsują. Przy -1 st. C Drops zażyczył sobie balkonu. Po chwili dołączyła Amorka i Maciek. Jest po 14.30 a trzy koty złażą z balkonu tylko na żarcie :roll: . Dziwne, dziwne ale ... wygodne :D . Dla mnie i Mumcia :mrgreen:
Tym razem - duża Dropsa.[/quote]

ale masz morsy

jak patrzę na tę fotkę zdradliwej Amorki to zastanawiam się czy w swoim domu masz jeszcze miejsce dla siebie? bo wszędzie legowiska należące do kotów
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 02, 2022 14:58 Re: Drops + koty

mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:Wreszcie bracia wylądowali u mojej wnuczki :D (Zaadoptowani z naszego, miejskiego schroniska). Nawet imion jeszcze nie mają :D .
Obrazek Obrazek

Nie wiem. Przypuszczam, że ma spaczone poczucie humoru :ryk:
Kotki miały tylko numery, imion chyba nie.
"Dziadek" tylko udaje "strasznego dziadunia" bo jak o nich opowiadał to widać było zachwyt. To tak - na przekór :lol:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro mar 02, 2022 16:51 Re: Drops + koty

mir.ka pisze:

ale masz morsy

jak patrzę na tę fotkę zdradliwej Amorki to zastanawiam się czy w swoim domu masz jeszcze miejsce dla siebie? bo wszędzie legowiska należące do kotów

Po mieszkaniu poruszam się zakosami, bo albo posłanka albo kot, na balkonie wszystko dla kotów, tylko fragment kanapy jeszcze mi udostępniają :( Do spania. Byle nie za długo bo ... one też chcą :(
Duża Dropsa.
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro mar 02, 2022 19:16 Re: Drops + koty

Faktycznie morsy z tych kotów! Ofelia czasami drapie w drzwi balkonowe przy mrozie, ale po otwarciu tylko wystawia nosek, dwa razy niuchnie i ucieka. Ciorna czasami wyjdzie na chwilę.

Napisz koniecznie jak już braciszkowie będą mieli imiona. A może opiekunom potrzebne podpowiedzi?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 02, 2022 20:08 Re: Drops + koty

Też jestem ciekawa, jak się będą nazywać :D Kastor i Polluks? Chip i Dale? Bolek i Lolek? :D

Mumisia też mi żal, taki nieprzystosowany i jeszcze Amorka go zdradza. Ale wiosna już niedługo, będzie lepiej, jak 3 koty znikną na balkonie, a Muminek zostanie panem na włościach :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 02, 2022 23:02 Re: Drops + koty

Psot i Chlapek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw mar 03, 2022 8:49 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:Wreszcie bracia wylądowali u mojej wnuczki :D (Zaadoptowani z naszego, miejskiego schroniska). Nawet imion jeszcze nie mają :D .
Obrazek Obrazek

Nie wiem. Przypuszczam, że ma spaczone poczucie humoru :ryk:
Kotki miały tylko numery, imion chyba nie.
"Dziadek" tylko udaje "strasznego dziadunia" bo jak o nich opowiadał to widać było zachwyt. To tak - na przekór :lol:

ja podziwiam osoby , które wymyślaja imiona psom i kotom w naszym schronisku, jest ich kilkaset co roku

tez ciekawi mnie co wymyśla, ja jak już pisałam szukam najczęściej imion na koty.pl
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]