Niechciane, chore, po przejściach.Miluś guzy, maluszki.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2022 17:27 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka chore serce :(((

Dzień dobry.
Dzięki za bycie z Myszką.

Pojechałam dzisiaj do innej lecznicy z Myszką (nasz wet na urlopie) kotka miała zrobione RTG i pobraną krew do badań.
Dostała kilka zastrzyków i kroplówkę z Duphalytem. Prawie 3 godziny....
Niestety kotka dalej sama nic nie chce jeść, jednak po zastrzykach lepiej się poczuła bo pochodziła trochę.
Jutro rano znowu jedziemy to będą już wyniki i wet ma skonsultować jeszcze RTG, bo coś tam jest nie tak.

Rachunek wbił mnie w ziemię 194zł.
Obrazek

Proszę o pomoc dla Myszki, proszę o ratunek dla niej. :cry:

Przepraszam, jestem bardzo przemęczona tym wszystkim, 21 kotów...i ciągle coś.
Myszka poszła spać, to wykorzystam i też się położę, bo plecy strasznie mnie bolą.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lut 21, 2022 19:04 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Aniu mocno przytulam I jeszcze mocniej trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lut 21, 2022 20:01 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Aniu, a może do kogoś kto się zajmuje kardiologią?...
(dr Korzeniowski Cztery Łapy [głównie koło dworca Widzew, a koło szpitala Kopernika raz w tygodniu], dr Ziemba różne miejsca - Amicus, Lancet, Kalinowa, Konstantynów; dr Wojdat Cztery Łapy [głównie Widzew], więcej nazwisk w Łodzi nie znam).
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Pon lut 21, 2022 20:48 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka chore serce :(((

Anna61 pisze:Dzień dobry.
Dzięki za bycie z Myszką.

Pojechałam dzisiaj do innej lecznicy z Myszką (nasz wet na urlopie) kotka miała zrobione RTG i pobraną krew do badań.
Dostała kilka zastrzyków i kroplówkę z Duphalytem. Prawie 3 godziny....
Niestety kotka dalej sama nic nie chce jeść, jednak po zastrzykach lepiej się poczuła bo pochodziła trochę.
Jutro rano znowu jedziemy to będą już wyniki i wet ma skonsultować jeszcze RTG, bo coś tam jest nie tak.

Rachunek wbił mnie w ziemię 194zł.
Obrazek

Proszę o pomoc dla Myszki, proszę o ratunek dla niej. :cry:

Przepraszam, jestem bardzo przemęczona tym wszystkim, 21 kotów...i ciągle coś.
Myszka poszła spać, to wykorzystam i też się położę, bo plecy strasznie mnie bolą.

Ania przypomnij konto - dorzuce 50zł dla Myszeczki
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon lut 21, 2022 21:42 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Ja też poproszę

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Wto lut 22, 2022 12:28 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Myszka dalej nie chce sama jeść
Obrazek

Byliśmy w lecznicy, kotka dostała leki, ale diagnozy dalej 10% nie ma.
Na wczorajszym rtg nic złego nie wyszło, serce pracuje normalnie, ale jest problem z jelitami.
Albo to są zalegające masy kałowe (a przecież robi kupkę) albo zgrubienie jelit, czyli nowotwór.
Dostała olejek na zrobienie a wczoraj tez go dostała i coś tam małego zrobiła.
Jutro lekarz podejmie decyzję co z nią dalej, jeśli to nie są zalegające masy kałowe.
Rachunek 102zł.
Obrazek Obrazek

Kotka ogólnie po zastrzykach i kroplówce wzmacniającej poczuła się lepiej, bo nawet chodzi za mną jak i chce wyjść na dwór bo idzie pod drzwi.Niestety sama nic a nic nie tyka jedzenia, waga spadła do 2,30 z 2,60kg.

Obrazek

Pochodziła trochę i teraz znowu przy mnie leży.
Obrazek

Czyli przechodzimy ze skrajności w skrajność. :cry:

Gosiagosia pisze:Aniu mocno przytulam I jeszcze mocniej trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:

Dzięki Gosia.

włóczka pisze:Aniu, a może do kogoś kto się zajmuje kardiologią?...
(dr Korzeniowski Cztery Łapy [głównie koło dworca Widzew, a koło szpitala Kopernika raz w tygodniu], dr Ziemba różne miejsca - Amicus, Lancet, Kalinowa, Konstantynów; dr Wojdat Cztery Łapy [głównie Widzew], więcej nazwisk w Łodzi nie znam).

Dziękuję, ale teraz wychodzi na to, ze to nie jest problem z sercem, a płyn może się zbierać w stanie zapalnym.

LimLim pisze:Ania przypomnij konto - dorzuce 50zł dla Myszeczki

Dobrze, dziękuję.
aania pisze:Ja też poproszę

Dziękuję, zaraz napiszę pw.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lut 23, 2022 21:51 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Dziękuję aania za 100 i LimLim za 50 serduszek dla Myszki. :1luvu: :1luvu:

Diagnozy dalej nie ma, teraz podejrzenia padły na trzustkę a to badanie kosztuje 135zł. Do tej pory już wydałam 400 na ratowanie życia i dalej bez zmian.

Założyłam pilnie zrzutkę, bo już nie wiem co mam robić. :cry:
pomagam.pl/r9m77p
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 23, 2022 22:01 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

wysłąłam teraz na te badania, jutro powinny być

aania

Post » Śro lut 23, 2022 22:02 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Przepraszam Cię więcej nie dam rady, jutro czyszczę zęby kotce mojej mamy - na dożyciu u mnie

aania

Post » Śro lut 23, 2022 22:21 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

aania pisze:wysłąłam teraz na te badania, jutro powinny być

Dziękuję :1luvu:

aania pisze:Przepraszam Cię więcej nie dam rady, jutro czyszczę zęby kotce mojej mamy - na dożyciu u mnie

Nie przepraszaj, przecież ile możesz to pomagasz. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 23, 2022 22:26 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Nie Anno to ty pomagasz :D

aania

Post » Czw lut 24, 2022 6:57 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lut 24, 2022 12:57 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Gosia dziękuję za życzenia. :201461

aania pisze:Nie Anno to ty pomagasz :D

Zgódźmy się że razem. :)

Dziękuję aania za wpłatę 135 złotych dla kotki. :1luvu:

Kotka miała pobraną krew do badania ale nie tego który wstępnie był miał być, bo na tamten trzeba by było czekać tydzień, a kotka czasu nie ma, a ten też jest dobry i będzie wynik jutro.
Niestety Myszka dalej sama nic nie chce jeść a i podczas karmienia pojawiają problemy z przełykaniem i mlaskanie po podaniu tego
Obrazek

Obrazek

Troszkę pochodzi ale przeważnie śpi.
Obrazek Obrazek Obrazek

Nie wiem co jej mogę podawać do jedzenia , conva już nie mam a musi coś jeść bo na samych kroplówkach ....

Dzisiaj tak się szarpała u weta, że położyła się na stole i myślałam, że odchodzi, a ja już praktycznie stan przedzawałowy. lekarz szybko zbadał serduszko i to tylko zmęczenie.

Dziwne to wszystko, teraz podejrzenia padają na suchego fipa.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 24, 2022 15:22 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

Ten proszek ładnie zastępuje Conva https://groomershop.pl/vetfood-bb-recov ... eight=7025

Nie ma po nim biegunek i jest dobrze tolerowany.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw lut 24, 2022 19:42 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka - cena życia :(((

O Boże, wszystkie choroby straszne ale fip to koszmar :strach: Aniu, oby to nie było tu. Biedna kota, ciągle pod górkę ma w życiu.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

[poprzednia][następna]