OTW22- Ritunia po operacji ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2021 14:52 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Uff, poszło wszystko. Cały dzionek zajęty i na takich obrotach ,że obie z Anią padamy. Najgorsze to takie gdzie trzeba grosze ustawić i waty tak by na każdej osobie pasiło. Jeszcze, jak już złożyłyśmy pisemka i faktury, pomyślały kierowniczki o zmianie 3 papiurów. Dawaj na powrót wsio rozczapirzać. Trudno, jeśli jakaś pomyłka jest ,mimo sprawdzań wielokrotnych pewnie będzie, to już przeszłość.
Chyba sobie chlapnę piwko w domu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw gru 30, 2021 16:04 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Asiula Ty księgową jesteś?
Matko, to była dla mnie najbardziej stresujaca robota. Kiedys też odwaliłam mega babola w jakimś miesiacu klientowi ale wyszło to dopiero na koniec roku. Ale miał kasy do zapłacenia :strach: :strach: :strach:
Ciesze sie ze juz nie jestem księgową. Nie chciałabym wrócić do tej roboty.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw gru 30, 2021 21:55 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Oj, tak. Dla mnie cyferki to jakiś koszmar :strach:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt gru 31, 2021 8:02 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

MonikaMroz pisze:Asiula Ty księgową jesteś?
Matko, to była dla mnie najbardziej stresujaca robota. Kiedys też odwaliłam mega babola w jakimś miesiacu klientowi ale wyszło to dopiero na koniec roku. Ale miał kasy do zapłacenia :strach: :strach: :strach:
Ciesze sie ze juz nie jestem księgową. Nie chciałabym wrócić do tej roboty.

Tak, pracuję w księgowości. Rozliczam kredyty, nowe inwestycje i zajmuję się windykacją. Misz masz.
Wczoraj wracałam taka umordowana ,że ledwo nogi powłóczyły mi się. Postanowiłam jednak zajść do Rossmanna i kupić wreszcie czyścik do okularów. Byłam w tym celu kilkakrotnie ale ciągle zajmowałam swoja uwagę innymi rzeczami. To najście miało być ostateczne. Wlazłam do sklepu opatulona w maseczkę. Wzięłam koszyk. Stanęłam w świetle i gromko zakrzykłam powitanie do znanych sobie sprzedawczyń
DZIĘKUJĘ
Panie ze zdziwkiem podniosły głowy. Kolejka zafalowała. Widok nie tęgich min dopiero mi uświadomił, że raczej dzieńdoberek winnam walnąć głośno. Ach ta moja łępetyna nie pracująca prawidłowo.
Więc ratując sytuację kończę
dziękuję za miłą obsługę cało roczną i życzę Paniom fajnego nowego roku.
O!!!
Wmaszerowałam miedzy półki. Kupiłam...gerberki dla Rity. Czyścika oczywiście nie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 31, 2021 9:43 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Ask@ się nie przejmuj, każdemu się zdarza!

TZ mnie Myszą nazywa, więc jak coś od niego chcę to wywieram presję poprzez pipczenie. I mieszkam za granicą...
Pewnego ślicznego dnia weszłam do autobusu myśląc o TZcie i żarełku z polskiej restauracji, jakie mu właśnie wiozłam. Do kierowcy gromko... zapipczałam*.... Następnie zgłupiałam, zrzuciłam równie radosne "Dzień Dobry" (do czarnego jak noc gościa 10 000 km od Polski!) i zwiałam zaszyć się w kąciku :oops: . TZ do tej pory ma radochę jak sobie przypomni :oops: .

*Swoją drogą na skuterku, na znaczku "L" też mam radosny przekaz PIP do innych kierowców :lol: .

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pt gru 31, 2021 16:11 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Ja kiedyś z Krakowa wracałam do domu, wsiadam w Krakowie do autobusu,i zadowolona mówie "poproszę jeden bilet do Krakowa", facet patrzy na mnie i mówi, że w Krakowie to jestesmy, ja jakas zamotana byłam, patrze na gościa dlaczego tego biletu mi nie sprzedaje, ten na mnie jak na głupia patrzy i nadal mówi. W Krakowie jestesmy , gdzie pani chce jechać? No to ja do niego z pretensja, jak to gdzie do Gorlic, przecież mówię. Kolezanaka za mna stała i o mało nie zdechła ze smiechu. Kierowca całą doroge zerkał na mnie, pewno myślał, że nacpana jestem , albo myślę inaczej :ryk:
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie sty 02, 2022 12:55 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Mamy Nowy Rok.
Życzę Wam i sobie , naszym bliskim, zwierzakom... zdrowia, spokoju, forsy też :wink: i wiele radości.

:balony: :201430
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 02, 2022 19:09 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

I nawzajem Asiu!!!!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie sty 02, 2022 20:05 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Niech się spełnią.
:balony:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Nie sty 02, 2022 20:15 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Wzajemnie. Wszystkiego dobrego :D
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pon sty 03, 2022 10:01 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

U nas wieje, przynajmniej smogu nie ma.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 03, 2022 15:56 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

MalgWroclaw pisze:U nas wieje, przynajmniej smogu nie ma.

U nas wieje i leje. Ale jest ciepło. Prawiem się spociłam rano przy obróbce kociej. Za ciepłe butki miałam. Nie znoszę skarpetek i ciepłych paputków ale zima jest...A ja nie dawno przeszłam zapalenie kanalizacyjnych rurek więc winnam nie umoczyć stopek swoich.

Miałam pana co to chciał Teosia adoptować. Fajnie. Zero dzieńdoberków czy przedstawienia. Pan udał głupka ,że nie zna warunków adopcji choć, jak wynikło z rozmowy, że doskonale wiedział. Pan ma piękny balkon ale nie zamierza kratować. Kratować to on może tylko drzwi na tenże wybieg. O oknach zmilczał. Uniki robił. Część wychodzi na na tenże wybieg :wink: ale nie ma sensu ogacać siatką skoro ...wejście będzie zagrodzone. Pozostałych jakby nie było. Pan nigdy ale to nigdy ich nie otwiera. nawet w upały. Poza tym kot jest gruby i leniwy to nie powinien interesować się otworami na świat. Pan jeszcze chciał ugrać to, że on teraz kota weźmie wszystko zrobi jak ciepło będzie. No i chciał się wprosić do kociarni. Nie przyjęłam tego ochoczo. Skoro nie zamierza spełnić warunków adopcji to ja nie zamierzam tracić czas.
Teoś jak nikt potrzebuje domu. Jest nieszczęśliwy. Ale przeszedł już swoje i nie dam go skrzywdzić w jakiś durny sposób. Przez myśl przemyka błyskawica, że może jednak odpuścić. Niech On będzie już jedynakiem i "szczęśliwcem". Niech się wyniesie na swoje. czy jeszcze ktoś zechce gabarytowego ,dojrzałego pana? Że nasze koty też odetchną. Bo są okresy gdzie strasznie się faceci żrą. Brak jaj nie studzi ich bokserskich zapędów. Bywa wesoło inaczej.
Dużo nas. Adopcje milczą. czytam tam kot pojechał. I tam kot pojechał. A moje siedzą. :placz:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 03, 2022 15:58 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

ASK@ pisze:
MalgWroclaw pisze:Że nasze koty też odetchną. Bo są okresy gdzie strasznie się faceci żrą. Brak jaj nie studzi ich bokserskich zapędów. Bywa wesoło inaczej.

Witam w klubie :( :(
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sty 03, 2022 18:22 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Asiu
patrz co nam wojewoda wymyślił
https://www.gov.pl/web/uw-mazowiecki/ob ... ciekliznie
wszystkie koty? Te niewychodzące też? jak to będą egzekwować?
"Zgodnie z rozporządzeniem nr 49 Wojewody Mazowieckiego, od 31 grudnia 2021 r. na właścicielach kotów (którzy są mieszkańcami terenu objętego obszarem zagrożonym wystąpieniem wścieklizny u zwierząt) spoczywa obowiązek zaszczepienia kota – w terminie 30 dni od dnia ukończenia przez kota 3. miesiąca życia, a następnie nie rzadziej niż co 12 miesięcy od dnia ostatniego szczepienia."
Brak szczepienia psa (i kota, którego właścicielem jest mieszkaniec terenu objętego obszarem zagrożonym wystąpieniem wścieklizny u zwierząt) jest wykroczeniem, za które grozi mandat karny w wysokości do 500 zł.

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Pon sty 03, 2022 19:09 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Powinni to opłacić, tzn. urząd Wojewódzki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]