Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2021 9:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Ona jest naprawdę piękna, zgrabniutka, szczuplutka. Kiedy została złapana, to nie przypuszczałam, że będzie długowłosa. A jednak. Wczoraj zdjęłam jej fartuszek, myła się zawzięcie, ale rany nie rozlizywała. Rana zresztą wygląda ładnie, ale fartuszek jej ubrałam, bo będę wychodziła z domu, więc tak na wszelki wypadek. Kotka zachowuje się tak, jakby operacji nie miała. Razem z innymi kotami biegała za światłem laserka, bawiła się innymi zabawkami...itd. Ładnie je i kuwetkuje. Oby tak dalej :ok:
Zaraz szykuję się do wyjścia, trzeba zrobić weekendowe zakupy, sporo mięsa dla kotów będzie potrzebne. Do Kulek podjadę, dam malutkiemu trochę surowego mięsa, drobniutko pokroję. Bratek też lubi mięso, codziennie dostaje porcyjkę. Duże i małe ptaszki też trzeba nakarmić, ale to po drodze. Dorota jest już na emeryturze i do kotów chodzi popołudniami. Obie mamy zapas karmy, bo przytomnie wcześniej pozamawiałam. Dużo nam tego idzie, bo i kotów sporo. Młodemu człowiekowi zawiozę dzisiaj lub jutro też spory zapas. Fajne jest to, że nikt tam nie przegania Kulek, często nawet ktoś mi mówi, że o, tam jest kotka, mnóstwo osób mi mówi " dzień dobry", to bardzo ułatwia życie.

a jeszcze jakby chcieli dokarmiać koty, oczywiscie dobrym jedzeniem , to byłoby znacznie lepiej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 18, 2021 12:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 18, 2021 14:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Dzisiaj nie jest tak zimno. U Kulek byłam i pierwsze, co zobaczyłam, to kocią mamę i jej dziecko siedzące jak pomniczki na schodach. Za daleko, aby zrobić zdjęcie, a potem małe uciekło do dziury pod schodami. Chyba jest jednak nieco starsze niż myślałam, ma może ze dwa miesiące. Trzy koyki, czyli Lila, kocia mama i Sreberko dostały jeść koło domku. Bardzo głodne dzisiaj jednak nie były. Maluchowi zaniosłam trochę drobno pokrojonego mięsa, tackę dla kociąt i serek bieluch. Widziałam, że i małe i kocia mama coś tam jadły, ale uciekły na mój widok. Zdjęć nie będzie, ale nie to jest przecież najważniejsze.
W domu spokój, koty senne. Naprawdę nie wiem, które się lubią najbardziej. Maluchy trzymają się razem, ale Draco przytula się do Orlando, a kocur go dokładnie myje. Teraz Wenus śpi w pontonie przytulona do Henia. Te małe są cudowne, kochają wszystkich i ładnie integrują mi stado.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 18, 2021 17:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

mir.ka pisze:a jeszcze jakby chcieli dokarmiać koty, oczywiscie dobrym jedzeniem , to byłoby znacznie lepiej

Wiesz, ja wolę jednak trzymać rękę na pulsie. Jakaś pani, wzruszona losem kotów przyniosła im mleko i wątróbkę. Niby to miłe, ale ...Pomaga mi młody człowiek, który robi to dobrze. Oczywiście dostaje karmę ode mnie, ale jest solidny, nie opuszcza "dyżuru", zostawia po sobie porządek. Miski są zawsze czyściutkie. Ja nie mogę wozić wiadra wody, mam jej tyle, aby nalać do misek, a talerzyki tylko opłukać. On tam mieszka, ma bliziutko. Koty lubi, sam ma bezłapka, był wolontariuszem w fundacji. Lila już mu ufa, daje się pogłaskać. On ma taki sam dzwonek, jak mój przy rowerze i w ten sposób koty przywołuje. Naprawdę bardzo mi pomaga, mam do niego zaufanie, to ważne.

ewar

Post » Nie gru 19, 2021 9:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niestety, dzisiaj leje :evil: Trudno, pojechać muszę i to obładowana, ale co robić? Jeszcze mam chwilę, może przestanie padać.
Domowe koty rozrabiają :lol: , mam na myśli młodzież, bo starsze i chore są już spokojne. Dosia ma się super, świetnie była zrobiona sterylka, o fartuszku już zapominamy.

ewar

Post » Nie gru 19, 2021 9:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:
mir.ka pisze:a jeszcze jakby chcieli dokarmiać koty, oczywiscie dobrym jedzeniem , to byłoby znacznie lepiej

Wiesz, ja wolę jednak trzymać rękę na pulsie. Jakaś pani, wzruszona losem kotów przyniosła im mleko i wątróbkę. Niby to miłe, ale ...Pomaga mi młody człowiek, który robi to dobrze. Oczywiście dostaje karmę ode mnie, ale jest solidny, nie opuszcza "dyżuru", zostawia po sobie porządek. Miski są zawsze czyściutkie. Ja nie mogę wozić wiadra wody, mam jej tyle, aby nalać do misek, a talerzyki tylko opłukać. On tam mieszka, ma bliziutko. Koty lubi, sam ma bezłapka, był wolontariuszem w fundacji. Lila już mu ufa, daje się pogłaskać. On ma taki sam dzwonek, jak mój przy rowerze i w ten sposób koty przywołuje. Naprawdę bardzo mi pomaga, mam do niego zaufanie, to ważne.

nie o takie karmienie mi chodzi, bo to jedynie zaszkodzi kotm
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 19, 2021 9:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie gru 19, 2021 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu:

ewar

Post » Nie gru 19, 2021 12:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam już u Kulek, nakarmiłam trzy kotki, bo i Sreberko była. Kocia mama chyba przeniosła swoje dziecko w inne miejsce. Za bardzo się tym dzieckiem interesowałam :oops: i chyba dlatego. Mam tylko nadzieję, że trafią do misek, które są w starym miejscu. Surowego mięsa miałam dzisiaj mało, ale za to zawiozłam gotowanego kurczaka w ciepłym rosole.

ewar

Post » Nie gru 19, 2021 13:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Taki widok zastałam po powrocie :lol:
Obrazek
Dosia i w głębi Heniutek
Obrazek
Mimek i Wenus
Obrazek

ewar

Post » Nie gru 19, 2021 14:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Taki widok zastałam po powrocie :lol:
Obrazek
Dosia i w głębi Heniutek
Obrazek
Mimek i Wenus
Obrazek

Super widok. :1luvu: :1luvu: :201461

Gosiagosia

Post » Pon gru 20, 2021 14:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A za oknem taki widok dzisiaj
ObrazekObrazek
Michasia na tle brudnego okna :oops:
Obrazek
Okno już umyte BTW.

ewar

Post » Pon gru 20, 2021 22:15 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Taki widok zastałam po powrocie :lol:
Obrazek
Dosia i w głębi Heniutek
Obrazek
Mimek i Wenus
Obrazek

Dobrze, że wspomniałaś o Heniutku, bo bym go przegapiła!
Kiciołki kochane…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto gru 21, 2021 7:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kochane są, to fakt :1luvu: Najbardziej miziasty jest Draco. To złoty koci chłopczyk. Każdy kot jest inny, ale kocham je wszystkie jednakowo. Cieszę się, że większość zdrowa, bo to najważniejsze.
Krajobraz zimowy za oknem, będzie chyba white Christmas. Niby fajnie, ale jazda do kotów na rowerze średnio przyjemna będzie. Dobrze, że one mają jakieś ciepłe lokum. W kocim domku tylko siedzą, kiedy czekają na jedzenie.
NITKA/KARINKA, bardzo, bardzo dziękuję za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Wto gru 21, 2021 12:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]