Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto gru 07, 2021 11:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Henio jest piękny, nie dość że duży i puchaty, to jeszcze tygrysek :1luvu:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto gru 07, 2021 12:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia, dziękuję :1luvu:
Sabciu, Henio jest piękny, ale płochliwy, nie wiem dlaczego. Trzeba będzie nad nim popracować.
U Kulek byłam, ale tylko kocia mama się pojawiła. lila pewno spała i nie chciało jej się wychodzić na zimno. Nasypało śniegu, ale tylko trochę, nie zakrył wszechobecnego brudu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 08, 2021 7:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 08, 2021 7:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Śro gru 08, 2021 11:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wróciłam z Lucy od weta. Zmęczyłam się, nie powiem, bo Lucy trochę waży :wink: Oczywiście oczka kiepskie, uszka również. Zmiana kropelek do oczu, kupiłam już w aptece, a uszka trzeba czyścić specjalnym preparatem. Pyszczek OK. Z nią już tak będzie, wiedziałam o tym od samego początku. To nie jest jeszcze staruszka, ma dopiero siedem lat, ale jest prawdopodobnie z chowu wsobnego, ma chorobę autoimmunologiczną.
Gucia od wczoraj dostaje pronefrę. Nie lubi tego, ale brać musi i mam nadzieję, że pomoże.

ewar

Post » Śro gru 08, 2021 15:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Orlando uwielbia pudła tekturowe
Obrazek
Orlando i Draco bardzo się lubią
ObrazekObrazek
Odpustowa mysz bardzo się spodobała :wink:
Obrazek
Obrazek
Draco
Obrazek
Tak, ma mały strupek na nosku.
Draco i Wenus kochają wszystkie koty, z wzajemnością zresztą
Obrazek
Mimkowi i Gabrysiowi bardzo brakuje Beni [*] :cry:
Obrazek
A na koniec piękna Dosia
Obrazek

ewar

Post » Śro gru 08, 2021 15:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam u p.Izy i próbowałam zrobić zdjęcia Bratkowi. To prawie niewykonalne :mrgreen: Kotek jest ruchliwy, mam zdjęcia kawałka brzuszka, lewego ucha...itd :mrgreen: P.Iza ma aparat, może na spokojnie jakieś zdjęcia zrobi.
Bratek jest już pięknym, zdrowym kotkiem, to już nie ta straszna bieda wyciągnięta spod maski samochodu :ok: Jest bardzo proludzki, uwielbia zasypiać na kolanach, a w nocy śpi w łóżku p.Izy. Bardzo dobre ma relacje z Tino, zachęca kocura do zabawy, ale Tino to już nie taki młodziak i potrzebuje spokoju, a Bratek to jeszcze żywioł.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Śro gru 08, 2021 17:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Orlando uwielbia pudła tekturowe
Obrazek
Orlando i Draco bardzo się lubią
ObrazekObrazek
Odpustowa mysz bardzo się spodobała :wink:
Obrazek
Obrazek
Draco
Obrazek
Tak, ma mały strupek na nosku.
Draco i Wenus kochają wszystkie koty, z wzajemnością zresztą
Obrazek
Mimkowi i Gabrysiowi bardzo brakuje Beni [*] :cry:
Obrazek
A na koniec piękna Dosia
Obrazek

Wszystkie są cudne :1luvu: Jednak moje serce skradla Dosia I Orlando

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 08, 2021 17:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wszystkie cudne. A kto by tu skradł moje serce? Hm... chyba Henio burenio i chyba Dosia, bo jednak ten dawny zamiar wzięcia czarnego kota się jeszcze we mnie odzywa...
Ale wszystkie kochane są.

Lucy jeszcze całkiem młoda, że tak powiem, dobrze, że w dobrych rękach. Niech będzie jak najzdrowsza...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro gru 08, 2021 18:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Kocham je wszystkie, ale obiektywnie najfajniejsza jest parka Draco i Wenus. Później o nich napiszę i uzasadnię taki wybór. Teraz znikam, koty czekają na leki i kolację.

ewar

Post » Śro gru 08, 2021 18:40 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

One takie piekne sa :).
A Dosia puchacz niesamowity.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Śro gru 08, 2021 19:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dosia moja miłość. Wszystkie pięknę, ale Dosia :1luvu: :1luvu:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro gru 08, 2021 22:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bratek wypiękniał! :1luvu: Ma cudnie umaszczony pysio. Ja też nie wiem, który kot najpiękniejszy, najważniejsze, że są mądre i bardzo kochane. Po cichutku tylko dodam, że Henio ujmuje mnie umaszczeniem (bury!) a Dosia tą niesamowitą czarną kitą :love: I już miałam skończyć peany, a tu otworzyło mi się zdjęcie z Draco - no cudo kocie :201461 :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw gru 09, 2021 8:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję za komplementy :1luvu: Mam teraz naprawdę piękne i przesłodkie koty. Dziwne, ale trzy największe kocury, czyli Mimek,Gabryś i Henio są starchulcami. Nie są agresywne, tylko boją się po prostu. Henio chyba będzie potężnym kocurem, ma niewiele ponad 6 miesięcy, a dorównuje wielkością dwóm sporym kotom. Nie wagowo, ale jest puchaty. Ogon ma jak wiewiórka, a rośnie mu kryza wokół szyi.
Orlando był jaśniejszy, chyba rudzielce stają się bardziej rude z czasem, tak mi się wydaje. On ma taki bardziej płaski pyszczek, prawie nie ma szyi i wydaje się bardzo gruby na zdjęciach. Chudy nie jest, co to, to nie :mrgreen: On jest bardzo spokojny, ale wystarczy wyciągnąć wędkę, a szaleje, skacze...itd. Naprawdę byłam przestraszona, kiedy do mnie trafił i bał się panicznie każdego kota. To się na szczęście zmieniło. On kocha maluchy, powinni pójść do jednego domu, ale to niewykonalne, wiem. Otóż, wzrusza mnie niezmiennie, kiedy wskakuje na kanapę i po kolei myje uszka Wenus i Draco. Taki dobry, starszy brat. Często śpią obok siebie. Maluchy mają w sobie to coś. Trudno mi to określić, ale one emanują dobrą energią. Kochają wszystkie koty, one to czują i na przykład Gabryś i Mimek często są obok nich. Maluchy to kotki, których cieszy wszystko, pełne miseczki, mizianki, zabawki...itd. Wyciągają różne zabawki ze skrzyni i same pięknie się bawią. Boją się tylko odkurzacza. Nie wiem, czy potrafią syknąć lub warknąć, bo nigdy tego nie słyszałam. Z kotami jest chyba tak jak z ludźmi. Ktoś, kogo lubimy wydaje się ładniejszy, prawda?
Jeżeli chodzi o Bratka, to p.Iza wykonała kawał dobrej roboty :ok: Pamiętam minę wetki, kiedy go zaniosłam do lecznicy i waga pokazała 63 dkg. Sama skóra i kości, brzydka sierść, ale na szczęście nie był chory, tylko zabiedzony.
Moja kochana, zaspana tutaj parka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Czw gru 09, 2021 8:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cud, miód :1luvu:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]