Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2021 21:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Śliczne są, oby się im jak najlepiej poukładało. Co nie znaczy, że mniej ślucznym zwierzątkom nie ma się układać! Wszystkim się ma! :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw lis 18, 2021 21:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Najsłodsze kociaki pod słońcem :1luvu: :1luvu:
Obrazek
I przemiła, miziasta Dosia :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Faktycznie najsłodsze :1luvu: :201461 :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 20, 2021 8:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj ma być stosunkowo ciepło i chyba sucho. To dobrze, spokojnie podjadę do Kulek.
Domowe już nakarmione, kocie przedszkole rozrabia. Brak mi słów, żeby opisać, jakie fajne są te maluchy. Są ze sobą związane, bardzo nawet, może dlatego, że jakiś czas były w pustym mieszkaniu i miały tylko siebie. Bratek u p.Izy też jest energiczny. Chętnie by poszalał z innym kotem, a Tino jednak jest już kotem bardzo dorosłym i rzadko ma ochotę na szaleństwa. W poniedziałek zabieram Bratka do weta, zaszczepię go.
Benia podupada na zdrowiu, niestety :cry: Bardzo mnie to dołuje, to taka dobra, mało wymagająca kotka. Na pewne rzeczy jednak wpływu nie mamy. Z Nadią też nie jest najlepiej. Ona jest młodą kotką, ale zaniedbaną i w dodatku nie daje się zbadać, ale w końcu będę musiała zaryzykować. Ot, takie mam zgryzoty.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 20, 2021 8:47 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zgryzoty kociary :( Też mam takie problemacje z moimi. Starzeje się towarzystwo i w domu i ogrodzie i .... pracowe. Strach pomyśleć co z nimi będzie jakby co....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lis 20, 2021 8:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Myślcie pozytywnie.
Dziś pięknie słoneczko świeci więc miłego dnia życzę.
Dużo zdrowia dla Was i koteczków. :ok:

Gosiagosia

Post » Sob lis 20, 2021 10:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj ma być stosunkowo ciepło i chyba sucho. To dobrze, spokojnie podjadę do Kulek.
Domowe już nakarmione, kocie przedszkole rozrabia. Brak mi słów, żeby opisać, jakie fajne są te maluchy. Są ze sobą związane, bardzo nawet, może dlatego, że jakiś czas były w pustym mieszkaniu i miały tylko siebie. Bratek u p.Izy też jest energiczny. Chętnie by poszalał z innym kotem, a Tino jednak jest już kotem bardzo dorosłym i rzadko ma ochotę na szaleństwa. W poniedziałek zabieram Bratka do weta, zaszczepię go.
Benia podupada na zdrowiu, niestety :cry: Bardzo mnie to dołuje, to taka dobra, mało wymagająca kotka. Na pewne rzeczy jednak wpływu nie mamy. Z Nadią też nie jest najlepiej. Ona jest młodą kotką, ale zaniedbaną i w dodatku nie daje się zbadać, ale w końcu będę musiała zaryzykować. Ot, takie mam zgryzoty.

Beniu, Nadiu :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 20, 2021 10:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosiagosia pisze:Myślcie pozytywnie.

Gosia, ja nie należę do osób, które załamują ręce, płaczą i nic nie robią, czasem jestem niepoprawną optymistką, ale widzę, co się dzieje. Nadia nie jest zdiagnozowana, ale Benia tak. Cały czas dostaje leki na nadciśnienie, ale już jakiś czas temu miała przekroczone parametry nerkowe. Nie czuje się dobrze, ma brzydką sierść, schudła. Nie wiem czy je, bo przecież nie patrzę na nią cały czas, a jedzenie jest w miskach. Obie kotki dostają olejek cdb, Benia od jutra będzie dostawać pronefrę. Do weta ją zabiorę, oczywiście.
Bardzo dziwna pogoda dzisiaj. Co jakiś czas wychodzi piękne słońce i koty pchają się na balkon. Za chwilę schodzą, bo wieje wiatr i robi się zimno. Nakupiłam promocyjnego mięsa, ale i tak jest coraz drożej :evil: Trzeba się nabiegać, ale w ten sposób oszczędzam. Zaraz zajmę się swoją ulubioną czynnością, czyli krojeniem tego wszystkiego :wink: Kulki i domowe będą zadowolone, mam nadzieję.

ewar

Post » Sob lis 20, 2021 11:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To ja mam niewesołe myśli ale się staram.
Wiem że jesteś optymistka i dbasz o koty bardzo, mają u Ciebie raj. :1luvu:
Biedna Benia i Nadia. Będę trzymać kciuki. :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Sob lis 20, 2021 12:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:
Gosiagosia pisze:Myślcie pozytywnie.

Gosia, ja nie należę do osób, które załamują ręce, płaczą i nic nie robią, czasem jestem niepoprawną optymistką, ale widzę, co się dzieje. Nadia nie jest zdiagnozowana, ale Benia tak. Cały czas dostaje leki na nadciśnienie, ale już jakiś czas temu miała przekroczone parametry nerkowe. Nie czuje się dobrze, ma brzydką sierść, schudła. Nie wiem czy je, bo przecież nie patrzę na nią cały czas, a jedzenie jest w miskach. Obie kotki dostają olejek cdb, Benia od jutra będzie dostawać pronefrę. Do weta ją zabiorę, oczywiście.
Bardzo dziwna pogoda dzisiaj. Co jakiś czas wychodzi piękne słońce i koty pchają się na balkon. Za chwilę schodzą, bo wieje wiatr i robi się zimno. Nakupiłam promocyjnego mięsa, ale i tak jest coraz drożej :evil: Trzeba się nabiegać, ale w ten sposób oszczędzam. Zaraz zajmę się swoją ulubioną czynnością, czyli krojeniem tego wszystkiego :wink: Kulki i domowe będą zadowolone, mam nadzieję.

Ja kilka dni temu wybrałam sie do mięsnego i przeżyłam szok jak zobaczyłam ceny. Dawno nie byłam w takim sklepie bo dostawy mam do domu, ale w tym miesiącu nie będzie i musiałam coś dokupić mięsożercom.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lis 20, 2021 12:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Widziałam polędwicę wołową po 111zł. Mięso, które kupuję kotom, też zdrożało, ale nie jakoś bardzo. Kupuję zawsze w promocji, ale zajmuje mi to sporo czasu.
Byłam u Kulek, nakarmiłam Lilę i kocią mamę, Sreberka dzisiaj nie było. Kocia mama chyba już zorientowała się, że catering jest codziennie i to dobry, nie najada się więc na zapas jak wcześniej. Bardzo blisko już podchodzi, oby tak dalej.
Po powrocie do domu zauważyłam Mimka leżącego na kanapie i przytulone do niego kociaki 8O Uroczy widok :lol: Jakieś zdjęcia próbowałam zrobić, zobaczę, co mi wyszło.

ewar

Post » Sob lis 20, 2021 14:06 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Parę zdjęć
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
I biedna Nadusia :cry:
Obrazek

ewar

Post » Sob lis 20, 2021 15:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

cudny widok :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 20, 2021 15:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

I biedna Nadusia :cry:
Obrazek

strasznie biedna :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 20, 2021 15:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek
Obrazek
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 20, 2021 15:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na zdjęciach tego nie widać, ale Orlando jest dużo, dużo większy od Draco.
Dosi bardzo trudno jest zrobić zdjęcie, a dobre to już prawie niewykonalne.
Obrazek
Muszę też jakoś obfocić Henia, ale z nim też jest trudno.

ewar

[poprzednia][następna]