Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2021 22:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cudne maluchy, naprawdę!
Dobrze, że się kocia mama zbiera na odwagę…
Zdrowia dla wszystkich!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon lis 08, 2021 6:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Żadne zdjęcia nie oddają urody kociaków. One zniewalają do kochania, mają czyściutkie, pachnące futerka, ale przede wszystkim mają cudowne charaktery. Pięknie jedzą, smakuje im wszystko, ale surowe mięso najbardziej. Wczoraj zaniosłam im nowy tor z piłeczką. Od razu załapały o co chodzi i bawiły się jak szalone. Nie mogłam się napatrzeć :lol: Mają sporo zabawek, którymi mogą bawić się same, ale jak tam jestem, to majtam wędką, włączam laserek, zawsze to jakaś odmiana. Aż boję się je brać do domu, żeby się nie "zepsuły". Niedługo do nich pójdę, muszę zapuścić oridermyl do uszek, mam nadzieję, że pozbędziemy się świerzbu. Potem zabieram Bratka do lecznicy. Napiszę po powrocie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 08, 2021 8:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Urodzaj na pięknoty :1luvu:
Kolejny raz oglądam zdjęcia :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon lis 08, 2021 9:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Żadne zdjęcia nie oddają urody kociaków. One zniewalają do kochania, mają czyściutkie, pachnące futerka, ale przede wszystkim mają cudowne charaktery. Pięknie jedzą, smakuje im wszystko, ale surowe mięso najbardziej. Wczoraj zaniosłam im nowy tor z piłeczką. Od razu załapały o co chodzi i bawiły się jak szalone. Nie mogłam się napatrzeć :lol: Mają sporo zabawek, którymi mogą bawić się same, ale jak tam jestem, to majtam wędką, włączam laserek, zawsze to jakaś odmiana. Aż boję się je brać do domu, żeby się nie "zepsuły". Niedługo do nich pójdę, muszę zapuścić oridermyl do uszek, mam nadzieję, że pozbędziemy się świerzbu. Potem zabieram Bratka do lecznicy. Napiszę po powrocie.

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 08, 2021 9:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jestem zakochana w tych maluchach, naprawdę. Rano u nich byłam, zrobiłam, co trzeba, pobawiłam się z nimi, ale dopiero później, w porze obiadowej wezmę aparat i zrobię parę zdjęć. Najlepszy były filmik, ale nie potrafię wkleić :oops:

ewar

Post » Pon lis 08, 2021 11:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lis 08, 2021 12:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Jesteśmy po wizycie u weta z Bratkiem. Nie wiem, która z nas jest szczęśliwsza, p.Iza, czy ja :lol: Bratek podwoił swoją wagę, już jest 1,35 kg :dance: Kot wygląda na zdrowego. Wetka chciała go zaszczepić, ale zasugerowałam jeszcze odrobaczenie. Dostał pastę, a szczepienie i testy będą za dwa tygodnie, tak się umówiłyśmy. To była ta sama wetka, która go miesiąc temu przyjmowała, bezpośrednio po wyciągnięciu spod maski samochodu. Wetce, która sama ma koty i jej mama również, bardzo się Bratek podobał, zwłaszcza pyszczek, który jest tak ładnie, symetrycznie umaszczony. Aha, jeszcze podcięła mu pazurki. Zapłaciłam 45 zł.
W sąsiednim gabinecie siedziała moja znajoma z pieskiem, którego czasem wyprowadzam. Nawet nie wiedziałam, że coś biedakowi dolega.
Teraz całkiem spokojnie wypiję drugą kawę i biegnę na zakupy, bo nie mam już ani odrobiny mięsa, a potem do maluchów. Aparat wezmę.

ewar

Post » Pon lis 08, 2021 19:34 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Przeprowadzam się do Reni :mrgreen: Byłam u maluchów, dałam im mięso. Myślałam, że solidną porcję, ale zjadły wszystko z prędkością światła, tak im smakowało. Oczywiście mają mokrą i suchą karmę w miseczkach, ale mięso było lepsze. Potem bawiłam się z nimi, głównie laserkiem i chyba je zmęczyłam. Usiadłam na wersalce w takiej półleżącej pozycji, a małe wskoczyły do mnie, przytuliły się i zaczęły mruczeć jak dwa traktorki. Jak nie kochać? Zdjęcia popołudniowe mam, jutro wkleję.

ewar

Post » Pon lis 08, 2021 20:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Przeprowadzam się do Reni :mrgreen: Byłam u maluchów, dałam im mięso. Myślałam, że solidną porcję, ale zjadły wszystko z prędkością światła, tak im smakowało. Oczywiście mają mokrą i suchą karmę w miseczkach, ale mięso było lepsze. Potem bawiłam się z nimi, głównie laserkiem i chyba je zmęczyłam. Usiadłam na wersalce w takiej półleżącej pozycji, a małe wskoczyły do mnie, przytuliły się i zaczęły mruczeć jak dwa traktorki. Jak nie kochać? Zdjęcia popołudniowe mam, jutro wkleję.

Maluchy są cudowne :1luvu: :201461
Ja już nie pamiętam jak to jest mieć takie maleńkie słodkości

Gosiagosia

Post » Wto lis 09, 2021 10:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To one takie jak Bezia! Mięso jest najnaj, a na człowieka się wchodzi i włącza traktorek :)

Bratku, cieszę się z Twoich „postępów” :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro lis 10, 2021 11:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro lis 10, 2021 11:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Byłam z maluchami u weta. Były PRZEGRZECZNE :1luvu: Zostały zbadane, zważone ( Wenus 2,12 kg, Draco 1,85 kg) i zaszczepione. Dodatkowo Draco miał pobraną krew i zrobione testy, oba ujemne. Prawdopodobieństwo, że Wenus jest dodatnia, jest żadne. Zapłaciłam 180 zł.
Jestem zachwycona tym, jak się pięknie bawią.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 11, 2021 11:53 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Śro lis 10, 2021 11:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

I jeszcze zjawiskowy Orlando
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

ewar

Post » Czw lis 11, 2021 12:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj już dałam radę nakarmić ptaki, odwiedzić maluchy dwa razy i "załatwić" Kulki. Donoszę, że maluchy w nocy wyczyściły miski, rano też ładnie zjadły. Kiedy do nich pojechałam w drodze od Kulek, to spały ...na stole :wink: Mają naprawdę mnóstwo miękkich rzeczy, na których mogą spać, a wybierają stół. Dałam im tam kocyk, ale rzadko na nim leżą. Dziwne, prawda?
U Kulek spotkałam się z młodym człowiekiem, pomógł mi zainstalować dach ze styropianu wewnątrz kociego domku, będzie cieplej, dołożyłam też ścinków polarowych. Sreberko korzysta z tego domku, młodego człowieka przestraszyła, kiedy schylił się do misek, a ona z domku wybiegła :lol: Nie spodziewał się tego. Mówił, że ostatnio jest dobra frekwencja, że kotki zjawiają się w komplecie. Dzisiaj była Lila i Sreberko. Zjadły bardzo dużo, ale dla jakiejś głodnej biedy jeszcze małe conieco zostało. W sumie, to dobry dzień dla mnie, bo nawet pingwina z bloku Reni nakarmiłam. On jest wiecznie głodny, mnie poznaje i domaga się czegoś do jedzenia.
Małe są cudowne, Wenus mogłaby zastąpić Lewandowskiego na boisku, tak pięknie żongluje piłeczkami. Draco woli wędkę. Oba koty to mruczydełka, przekochane, prześliczne. Szczepienie zniosły dobrze, nie widać po nich żadnego osłabienia, nic z tych rzeczy.

ewar

Post » Czw lis 11, 2021 12:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mało piszę o Bratku, zdjęć też nie mam :oops: Muszę się poprawić. Bratek pięknieje w oczach, to już nie taka marnieńka, kocia bieda. Bardzo lubi towarzystwo człowieka, stara się zawsze być blisko p.Izy. Usypia na jej kolanach, potem p.Iza przenosi go na posłanko i Bratek tam śpi. Na wznak :lol: To dość śmieszne. Dzisiaj coś mu się śniło, bo rozdawał "sierpowe" raz po razie, p.Iza śmiała się do rozpuku. Potem mu przeszło. Bratek jest kotkiem aktywnym, biega, jak szalony, bawi się pięknie i sporo je. Najbardziej lubi surowe mięso, najmniej suchą karmę. Już nie ma syndromu pustej miski, zrobił się też nieco wybredny.
Piszę ten post z Michasią na kolanach :wink: Ona najchętniej miałaby człowieka na wyłączność. Bardzo dziwne jednak, że często ona właśnie i Orlando leżą na kanapie obok siebie, tak zwrócone pleckami. Michasia nie miała drugi raz ataku padaczkowego, sporo też przytyła. Chyba jest zadowolona z mieszkania u mnie, ale jeszcze od czasu do czasu domaga się wychodzenia. Staje przy drzwiach wejściowych, wspina się na tylnych łapkach, trochę pomiaukuje, ale zdarza się to już bardzo rzadko, na szczęście.

ewar

[poprzednia][następna]