Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2021 11:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Dziękuję Anulko, Zuzia dostaje i/d Hill's, dawno temu próbowałam jej dawać Royala, ale nie bardzo tolerowała.
Ostatnio też zwątpiłam w to i/d bo po mokrej karmie miała gazy i w kuwecie bardziej brzydko było.... :( i nie wiem, czy dlatego że tam jest kurczak czy z innego powodu :(
Wieczorem jeszcze jedna qpka, też płynna, rano bączki i apetyt taki sobie :(
Martwię, ciągle płynna qupa nie wiem czemu :( :( :( :( :( :( :(

zdrowia dla Wszystkich :1luvu:

Zdrowia :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lis 08, 2021 11:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Miau Ciociu Gosiagosia :1luvu:
Zunia

Zaniosłam qp do wetki zeby wysłała do Laboklinu. Nie wiem czy sens to ma, ale już zaniosłam. Zbieram się napisać do nowej wetki...
Ciężko.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon lis 08, 2021 11:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Miau Ciociu Gosiagosia :1luvu:
Zunia

Zaniosłam qp do wetki zeby wysłała do Laboklinu. Nie wiem czy sens to ma, ale już zaniosłam. Zbieram się napisać do nowej wetki...
Ciężko.

Rozumiem Cię I bardzo współczuję, robiłyście ostatnio USG jamy brzusznej?
Przesyłam dużo ciepłych myśli I kciukow.

Gosiagosia

Post » Pon lis 08, 2021 12:45 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

NIe Gosiugosiu, ostatnie nieudane usg z powodu tego że nie była naczczo było w kwietniu br, pani wet NIC nie mówiła potem o powtórzeniu badania, zresztą to nieudane też było na MOJĄ prosbę!
1 września było badanie krwi - na MOJĄ prośbę, pytałam też czy razem od razu będzie robione usg - odpowiedziała, że w zależnosci od wyników krwi zrobi usg. Wyniki były dobre, usg nie zrobiła
Siedzę w pracy i ryczę

Anna2016

Post » Pon lis 08, 2021 12:51 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:NIe Gosiugosiu, ostatnie nieudane usg z powodu tego że nie była naczczo było w kwietniu br, pani wet NIC nie mówiła potem o powtórzeniu badania, zresztą to nieudane też było na MOJĄ prosbę!
1 września było badanie krwi - na MOJĄ prośbę, pytałam też czy razem od razu będzie robione usg - odpowiedziała, że w zależnosci od wyników krwi zrobi usg. Wyniki były dobre, usg nie zrobiła
Siedzę w pracy i ryczę

Może warto zrobić USG.
Ja jestem teraz uczulona na nieprzemijające biegunki, sama wiesz jak było z Hugonkiem.
Nadal dużo kciukow :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Pon lis 08, 2021 13:58 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Oj, nadal rzadka kupka... :(
Może dołożyć coś ogólnie hamującego biegunkę, jak diadog czy smecta?
Piszesz do wetki, czyli jednak wybrałaś tę z tatuażem? Trzymam kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lis 08, 2021 14:38 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Jolu chcę przygotować sobie treść którą napiszę do wetki z irokezem, krótko opiszę i zapytam czy przyjsc z kotem czy bez kota, bo depomedrol działa 14 dni i nie wiem czy nie trzeb od tego czasu jeszcze z tydzień odczekać na badania krwi, wtedy za jednym zamachem od razu usg.

Tymczasem, po powrocie z pracy w kuwetce była......qpka na 3,5 :P wyglądem podobna do kupy a nie do placka :P

Anna2016

Post » Pon lis 08, 2021 15:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Super! Coś jednak pomogło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 08, 2021 16:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Taak, wielka ulga, chyba dobrze zrobiłam, że wczoraj po południu nie podałam Zuzi zastrzyku z amoksycykliny zaleconego przez wetkę, myślałam - skoro w piątkek nie pomógł to po co powtarzać go w niedzielę? Teraz Zazulka zjadła jeszcze dodatkowo 1/2 hepatiale, obiadek w postaci łyżki gotowanego królika z sosikem z galaretki purina, poprawiła odrobiną Amyladolu i śpi w budce...moja kochane słoneczko....

tekst do wetki sobie napiszę.
i dalej zastanawiam się czy iść do irokeza czy do pana weta

Anna2016

Post » Pon lis 08, 2021 16:34 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

O, to ładnie zjadła! Brawo Zunia :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 08, 2021 16:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Miaudziękuję kochana Ciociu :1luvu: wyjątkowo smakował mi dziś gotowany króliś :catmilk:

Anna2016

Post » Pon lis 08, 2021 16:41 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Aniu, wiesz, nie ma co za dużo kombinować - wet, czy wetka. Jak się okaże, że jeden się nie sprawdzi, pójdziesz do drugiego. A może wyślij tekst, który chcesz ułożyć do OBU? Zobaczysz, kto jak odpowie. Tyle, że trudniej będzie potem zmienić, gdyby ten wybrany wet jednak się nie sprawdził...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 08, 2021 16:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Miaudziękuję kochana Ciociu :1luvu: wyjątkowo smakował mi dziś gotowany króliś :catmilk:

Kochane Słoneczko, jedz i rób ładne kupki! :kotek: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 08, 2021 16:51 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Aniu 2016
Mam pare podpowiedzi nie traktuj tego ze tak ma być czy Ci coś narzucam każdy postępuje po swojemu
Ja bym była za wetem z którym idzie się dogadać
Tez jestem z małej miejscowości i wiem co jest
Probiotyki
Nie każdy można podać w konkretnej sytuacji ja podawałam kotom z pnn Biopron i było ok
Ale dodatkowo z problemami jelitowymi już złe reagowały
Różne sporadycznie probiotyki podawalam i nie każdy mi odpowiadał
Sama czasami w jakiś bólach brzucha po pokarmie brałam Biopron i było ok ,nie za dużo bo zatwardzenie
A po niektórych złe się czułam maja jakieś dodatki
Więc to sprawy indywidualne czitka tez pisała ze u niej po probiotyku było nie fajnie
Lekarze w szpitalu znajomemu w bardzo ciężkim stanie przy antybiotykach powiedzieli ze są nie wskazane na tym etapie mimo ze się z człowieka lało (trzeba najpierw było zapalenie płuc ogarnąć)
I były gdzieś w necie zasady podawania probiotyku
Ile czasu od leków np antybiotyków czy zaburzających wchłanianie
Leki enzymy tez przyjmuje się przestrzegając pewnych zasad
Nie pamietam nazw ale chyba dajesz amyladol i on jest weterynaryjny w proszku czy tabl
Te leki najlepsze nie są
Taki lek żeby zadziałał to powinien być ileś czasu wcześniej z karma z mieszany
Jeśli się tak poda to słabo zadziała wcześniej zostanie zniszczony
A jakbyś spróbowała tak zostawić to kot by pewnie nie zjadł
To szybko śmierdzi haftem
Dlatego są lepsze ludzkie z mikrogranulkami które docierają tam gdzie trzeba
Na pewno kotu mniej dotrze bo ich się dzieli z głównej kapsułki
Czytałam na wet amyd..
Ile zawierają jakiego enzymu i dzieliłam kapsułkę na porcje
I trzeba podawać do każdej porcji jedzenia
Wiem ze są i wet już
Ale ludzie dają chyba Kreon ja dawała lipancrea
Kupowałam wieksze opakowania i dzieliłam niestety ale finansowo złe stoję i tak mi się lepiej opłacało
Kupiłam tez Myszce jakiś probiotyk z enzymami pi tez był nie wypal
Aniu ja jeszcze dla własnej wygody robiłam zdjęcia siczkow i kupek bo mi wygodniej było i łatwiej porównać kolory i konsystencje
Chodzi mi pogłowie jeszcze jedna sprawa
Myszka przy tym wszystkim …biegunki miała kiła mies wcześniej leciutko woreczek źółciowy nie pewny
I dopiero jak o kilku mies weszłam z lekiem od woreczka to kupy były ok kolor i konst
Ale trzeba było często podawać lek bo już woreczek się blokował
Maniuni był później na korze wiązu ale na początku tak jak pisali dawkę
A to nie dawało efektu
I dawkę mniejsza dzieliłam na więcej razy w ciągu dnia
A tez fosfor podleciał i weszłam mimo wszystko z alugastrinem do kory i było lepiej
A alugastrin tez powoduje zagęszczenie kalu
Ja przeważnie ten tabletkowa dawałam do pysia albo rozkruszalam

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon lis 08, 2021 16:54 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

To są dwa różne charaktery: u niej są zapisy na godzinę, w tym zapisy przez internet (tak jak do lekarza czasem można się przez internet zapisać), tam nie wchodzi się "z ulicy'", tam trzeba być zapisanym na wizytę..... :? ; u niego wchodzi się "z ulicy" przez co są często kolejki , podobnie jak u starej wetki (on kiedyś za darmo przyjmował koty bezdomne; jego córka skończyła weterynarię niedawno i z nim pracuje) - U niej bardziej "ą-ę" u niego bardziej na zwyczajnie.

Dziękuję Aniu1515. Na początku potrzebne powtórzenie badań i porządne USG. Weta chciałabym takiego co nie myśli schematami, ma głowę otwartą, i dokształca się. Takiego bym chciała. Ciągle szukam znajomych którzy mogliby byli być u tych dwóch i piszę smsy i pytam.... Amyladol jest tylko na teraz tzn. może z tydzień jej dam i odstawię, dostaje 1/4 na dobę, razem z jedzeniem. Odstawię parę dni przed badaniami.
Acha, co do zdjęć....od pół roku w mojej komórce są...same kupy :lol: lub: video z robienia qpy :roll: zaczęłam robić video kiedy miałam wrażenie że pani wet mi nie wierzy, było też że brałam toto w papierek i zawoziłam do lecznicy (a zapachu w poczekalni było co niemiara :lol: )
Ostatnio edytowano Pon lis 08, 2021 17:04 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

[poprzednia][następna]