Mina taka jakbym mówiła "a że co się dzieje ?!
Jak ulał cała ja tylko nie taka wiotka i zgrabna
Dziś w nocy i nad ranem padało. Kałuże takie ,żem przejść przez ulicę nie mogłam. Kotów prawie wcale nie było. Zostawiłam dania.Nie nastawiłyśmy łapki. Nie było sensu w deszcz zbroić sprzętu.
Śniło mi się goowno. Weszłam w goowno. I goowniana sprawa wczoraj wyskoczyła. Związana z łapaniem i ostatnimi łowami. Paniusia się odnalazła jednego delikwenta. Nawet za jego pchły nas winiła. Jak i o to ,że specjalnie pod jej drzwiami stawiamy łapki. To wyjaśnia zaginięcie innych jej kotów Ale to dłuższy opis więc przy okazji opiszę co i jak. Tyle, że moja ulubiona Lucynda ma używanie. Trafiła się jej gratka w postaci ujebania obu nie nachalnych podlizywaniem pań. Znaczy się nas.

Ciągnie z lubością temat. Dowiedziałam się ,że okrutnie kota potraktowałyśmy. Czekam na wezwanie na policję. Z przyjemnością się stawię.
No i ONE łapią futra czysto, łatwo i przyjemnie. Jak w zakładzie fryzjerskim
Obdukcja ponoć też była z czego się cieszę. Bo rzeczony delikwent był w marnym stanie. Do tego zero adresówek. Naciętego ucha. Mniemam ,że i szczepień też nie ma. Odstawiony został przez nas do WOŚ w UM gdzie ekopatrol miał dotargać go do weta celem odczytu ew chipa. Oraz udzielić pomocy lekarskiej ,jeśli taka była by konieczna. No i oczywiście uciąć czy wyciąć co trzeba. Oraz ogłosić na stronie. Tylko zapomnieli w lecznicy nim się zająć. Postawili w kacie i czekali na cud. zaś panie odpowiedzialne za obróbkę futer nie odbierały telefonów.
Lucynda była niezmiernie zdziwiona ,że nie odkryłyśmy braku jajcorów u złapanego kota.

To świadczy jaki z niej znawca tematu.
Swoją drogą dziwię się ,że ludzie koty w tak niebezpiecznym miejscu wypuszczają. Do tego mając świadomość, że panuje wścieklizna na terenie. Wszędzie wiszą komunikaty by domowej zwierzyny nie wypuszczać.
Czekam na rozwój sytuacji.
Powiadomiłam organizację nas wspomagającą by ew wiedziała o takim "problemie". Magda nie przejęła się. Tylko martwimy się obie ,że może nas z podjazdu sklepu wyciepią.