Rudi Holmes - nie udało się. Odszedł [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2005 16:45

Trochę musiałam dojść do siebie, przepraszam.

Myślę, że osobne konto bez całej nadbudowy biurokratycznej jest najlepszym rozwiązaniem - działam od lat w jednym stowarzyszeniu i wiem, jakie mnóstwo rzeczy trzeba załatwiać dodatkowo. Można by wspomagać z niego przypadki podobne jak Rudiego Holmesa: biedne kotki, wymagające droższego leczenia, utrzymania, specjalnej karmy...

W chwili obecnej stan finansów jest taki:
Od Magdy dostałam +550 zł
dodatkowo na konto leczenia wpłynęło w sumie +250 zł
całkowity koszt leczenia Rudiego Holmesa to: - 384 zł
zostało: = 416 zł

Oczywiście pod warunkiem, że wpłacający nie woleliby dostać zwrotu, co jak najbardziej rozumiem i zrobię, jeśli tylko wyrażą takie życzenie. Dodatkowo ja sama deklaruję, że leczenie opłacę co najmniej w połowie - to w końcu był mój kot i czuję się za niego odpowiedzialna.

Pozostaje kwestia konta. Z powodów specyfiki mojej pracy i tego, że wpływają do mnie różne sumy z różnych źródeł, ja sama nie podejmuję się go prowadzić. Nie jestem w stanie, przepraszam... Musimy zatem zastanowić się, co dalej.

Ja go i tak będę pamiętać...
Obrazek
Jeśli nie możesz nakarmić stu, nakarm choć jednego.

thvar

Od: Pt sty 07, 2005 3:21

Post » Pt lip 08, 2005 16:53

Konto to nie problem, można założyć nowe po prostu. Specjalne ...
Jeśli skarbówka się nie doczepi, to nawet ja się mogę podjąć. Albo jeśli ktoś ma doświadczenie, to może prowadzić...
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Pt lip 08, 2005 17:03

Dlatego bezpieczniej jest założyć stowarzyszenie non profit..wtedy ma się z głowy Skarbówkę..jeżeli chcecie to dowiem sie dokładnie w Skarbowym jak to rozwiązać. Wiem że czepiaja się darowizn ( bo te wpłaty to darowizna) ale dopiero od pewnej kwoty ofiarowywanej przez pojedyńczą osobę która jest wyższa niz X ( to X to chyba kilka tysięcy) ale w sytuacji kiedy wiele osób wpłaca niewielkie kwoty wtedy raczej nie ma problemu. Poza tym konta są sprawdzane wyrywkowo. Mogę się dowiedzieć dokładnie.. :roll: Osobiście mam konto w mbanku i jestem bardzo zadowolona, Inteligo też ma niezłe warunki..Prowadzę kawiarnię internetową i dlatego bank internetowy mi odpowiada, cały dzień "widzę" swoje pieniądze. Prowadzeniem konta powinna się zająć osoba do której wszyscy mamy zaufanie, może jakies głosowanie...no nie wiem sama.. :roll:

vienna

Od: Pt sie 20, 2004 8:15

Post » Pt lip 08, 2005 17:12

:) vienna, zostawiamy to zatem na twojej głowie :)....
Obrazek

Maggda

Post » Pt lip 08, 2005 17:18

:(

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt lip 08, 2005 17:22

:cry:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt lip 08, 2005 17:25

maggda.. nie zadreczaj sie to nic nie da.
wez opinie od wetow i lec do tozu... zrob to dla rudiego... prosze...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt lip 08, 2005 17:26

Maggda pisze::) vienna, zostawiamy to zatem na twojej głowie :)....

Jak Skarbówka będzie jutro czynna to napiszę co się dowiedziałam a jak nie to w poniedziałek.. :)

vienna

Post » Pt lip 08, 2005 17:27

Szczerze mówiąc, to nie mam ochoty kontaktować się z tymi wetami. Jeszcze nie teraz.... Ze swoimi zwierzami na pewno tam nie pójdę...
Obrazek

Maggda

Post » Pt lip 08, 2005 17:27

Mam ochotę bluzgać....taki cudny kot...wierzyłam ze bedzie takim ślicznym rudaskiem jak niektóre rudziki z podpisów forumowiczów...mam ochote powyrywac tej babie co go do tego doprowadziła wszystkie nogi z ...zaniechała leczenia kota kiedy zaczął chorować, zignorowała go zupełnie i pozwoliła by sie wycieńczył...ty chyba podchodzi pod jakis paragraf??Jest mi strasznie smutno i jestem wsciekła... :crying: :crying:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pt lip 08, 2005 17:30

:cry: :cry: :cry:
tak mi źle, to nie w porządku, że mu się nie udało. Dziękuję wszystkim, którzy o niego walczyli. A szczególnie Thvar, która dała mu dom.
:cry: :cry: :cry:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Pt lip 08, 2005 17:40

Paula, bardzo współczuję.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Pt lip 08, 2005 17:41

Do moderatorow - moze bysmy wydzielili posty o stwoarzyszeniu do innego watku?

Co do stpwarsyszenia - to jest bol zalatwiania spraw. Ja mamw szystkie papiery, jedno zakladam wlasnie wiec powiedzmy ze komplet dokumentow mam i przepisy znam...
Jakby co - sluze

Nie wiem tylko czy prywatne kotno nie jest lepsze. Papierow jest w opor do zalatwiania i naprawde rozliczanie jest koszmarne..
Skarbowka mialaby sie do czego doczepic? Do wplat na male konto interntowe?

Aiglon

Od: Czw cze 02, 2005 13:48

Post » Pt lip 08, 2005 18:03

Aiglon pisze:Do moderatorow - moze bysmy wydzielili posty o stwoarzyszeniu do innego watku?

Co do stpwarsyszenia - to jest bol zalatwiania spraw. Ja mamw szystkie papiery, jedno zakladam wlasnie wiec powiedzmy ze komplet dokumentow mam i przepisy znam...
Jakby co - sluze

Nie wiem tylko czy prywatne kotno nie jest lepsze. Papierow jest w opor do zalatwiania i naprawde rozliczanie jest koszmarne..
Skarbowka mialaby sie do czego doczepic? Do wplat na male konto interntowe?

Tak..prywatne konto jest rozsądniejsze ale jeszcze popytam w skarbowym..

vienna

Post » Pt lip 08, 2005 18:28

To miało być nie tak, nie tak...
Na dobry czekaliśmy znak...
Bardzo nam ciebie kotku brak :cry:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

[poprzednia][następna]