OTW22- Ritunia po operacji ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2021 12:13 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto sie 31, 2021 12:47 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Może kryta kuweta (bez drzwiczek) byłaby mniej wywrotna?...
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto sie 31, 2021 13:10 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Stomachari pisze:Może kryta kuweta (bez drzwiczek) byłaby mniej wywrotna?...

W klatkę nie wstawię krytej bo miejsca mało by było.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 02, 2021 8:20 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Cisza u nas. Znaczy się w pokojach forumowych. :placz:
Zimno na dworze. OKS-owskie koty jedzą bardzo, bardzo dużo. Tylko ich nie widuję. Reszta też tak sobie bywa.
Pani Teresa Druga miała udar. Ostatnio źle wyglądała. Była pobudzona mocno. Bardzo. Temat ogarnięty ale raczej nie wróci do domu. Chodzą słuchy ,że ma trafić do domu opieki bo nie daje sobie rady. Nie powinni tego przesądzać. Gdy leżałam na neurologii widziałam ludzi mocno starszych w złym bardzo stanie. Którzy, pod odpowiednim okiem rehabilitanta, szybko wracali do sprawności. Mam nadzieję,że z nią też tak będzie. Każdy zasługuje na zdrowie.
Martwimy z Anią się o jej koty domowe. Choć krewne obiecały dbać o nie. zaopiekować. jakby co to wiedzą, że my jesteśmy gotowe pomóc. Nie kryję ,że ze strachem zerkam czy nowego nie widać. Takie spaczenie.
Najgorzej jednak jest z Rudzią. Około 14-letniej koci. Żyła sobie w piwnicy p.Teresy Drugiej. To ona pilnowała czy okienko jest otwarte. Tylko ona ma klucze do piwnicy. Nie możemy dostać namiarów na kogoś, kto ew by nam pomógł. Dał zrobić "xero" zatrybika. To bardzo nie życzliwy blok wszelkim żywym stworzeniom. Więc musimy ostrożnie. Rudzia ma już teraz kłopot z nocowaniem a co będzie zimą? Bo zimę tam bytowała. Nosiłam jej jedzenie. Zaczynam myśleć czy ją nie odłowić i może jakiegoś domu szukać. Choć to stara już kotka, trisia gaduła może się by udało. Jest sama i odczuwa to. Długo była większa grupa przyjaciół. Czyli 4 sztuki. Dwa Noski Bliźniaki (z kleksem) , Krówcia i ona. Zawsze razem, zawsze wtuleni. "Na nerki" odeszły pierwsze Noski. Krówcia w tamtym roku została przeze mnie odłowiona z powodu złego samopoczucia. Widać było ,że coś jej jest. Robiłam akcję w tajemnicy bo (jak zwykle) gdy Teresy zajarzyły łapankę zaczęły ją mocno dokarmiać. Dziewczynkę przyjęła Koteria. Wychodziła zdrowotnie na prostą. Wyniki poprawiły się ale ...któregoś ranka zastano jej martwe ciałko. Ostatnia zima była pierwszą samotną zimą Rudej. Myślę ,że ona wiedziała jak jej przyjaciółka jest mocno chora. Nawet jej nie szukała co wcześniej było nagminne gdy znikły sobie z oczu. Teraz kocica ma perspektywę bytowania na dworze zimą bo nie ma kto jej wpuścić do piwnicy. Ona (i przyjaciele) doskonale radziły sobie i w ruinach kotłowni. W kanale grzewczym. Tylko że bytujący tam w tamtym okresie letnim złoci chłopcy zawalili wszystko tonami odpadów przysypując otwór. Byłam, patrzyłam. Nie podejmę się wybierania łopatami tego dziadostwa. Jest tam wszystko. Od szmat do odchodów. Tylko koparka dała by radę. Ale teren prywatny.
Musze się dobrze zastanowić. Popytać, poszukać może. Jeszcze ma być kilka ciepłych dni. Może się wszystko rozwiąże pomyślnie.
Za dużo tych "może".
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 02, 2021 12:44 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Jak Kocina starsza,to tym bardziej! Że się tak wymądrzę, ale Ty wiesz, że to życzliwe myślenie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 02, 2021 13:50 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

IrenaIka2

Post » Czw wrz 02, 2021 14:09 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

MalgWroclaw pisze:Jak Kocina starsza,to tym bardziej! Że się tak wymądrzę, ale Ty wiesz, że to życzliwe myślenie.

Wiem. Jednak nie wezmę jej do domu nawet na tymczas. Za dużo mamy ich i nie ma wolnego kata/klatki by ją umieścić. Więc sie martwię.
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 03, 2021 7:25 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Żyjemy. To informacja mocno radosna :mrgreen:
Dzieciaki zważone i okazało się ,że średnio ważą ...po 3 kilosy. :twisted: Spasły się okrutnie 8O Jaj też dostały okrutnie...wielkich 8O Fibaczek przy nich to pchełeczka. :cry:
Przeżerają czarnuszki całe tony żarcia. To co inne nie chciały jeść, te zmiatają z powierzchni miski do ostatniego okruszka. Fajnie, cieszy taki apetyt. Fibuś ma swoje dobre dni (rzadko) i gorsze. Te przeważają w kontaktach ze mną. Ale na posiłki stawia się w swej klatce. Wtedy go nie wypuszczam i po skończonym szamanku tulę i głaszczę. Przyjmuje to z zadowoleniem. Rozciąga się, wykłada kuperek i brzuszek, mruczy, gada i ślini... Jednak jak jest luzakiem to syczy i warczy i zwiewa. A jest pięknym kotem o urodzie i szczeciniastym futerku skundlonego warchlaczka :lol:

W lesie nie pokazał się Czaruś. Wczoraj był ale do miski nie podszedł. Martwię się. Cały czas mam w pamięci tą jego szyję z raną. Niby ostatnio dobrze wygladała ale czort wie co tam siedzi. czy też gdzie on łazi i może sobie rani.

Tak czytając posty moje wybitne to ja cięgiem się martwię :twisted:
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 03, 2021 7:53 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

IrenaIka2

Post » Pt wrz 03, 2021 9:42 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Też się martwię, rzadko mniej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 05, 2021 9:11 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

IrenaIka2

Post » Nie wrz 05, 2021 11:00 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Obrazek
Sorruś odpoczywa. Tylko to zdjątko udało się zrobić bo widząc zainteresowanie nim, od razu leci i pyskuje.
Bardzo się zmienia. Morda jak kubeł się zrobiła. Awanturnik okrutny i terrorysta jest. Jak ma życzenie poleżeć sobie na mnie to to zrobi. Bez względu na porę i pozycję. Lubi jeść i mocno się o nie awanturuje, jeśli widzi kogoś w kuchni. Gada, pyskuje, mruczy... Bawi się i szaleje tak ,że fikołki robi nie trafiając w wymierzony punkt. Otrzepuje futro i gna dalej. Jest ciągle moim synusiem i , jak ma humor, wiele czasu mi poświęca. Czyli jest to miłość jednostronna. Ja go głaszczę i tulę. On niekiedy wąsami mi po nosie przejedzie :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 05, 2021 12:38 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

:D :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie wrz 05, 2021 14:29 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

Upasłaś kotecka :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon wrz 06, 2021 8:33 Re: OTW22- bo życie to mało fajne jest ...:(

meg11 pisze:Upasłaś kotecka :evil:

Jakie upasłaś 8O
Leki go rozepchły :roll:
Poza tym jasne kolory poszerzają.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]