Marzenia11 pisze:Dziewczyny strajkują. Do jedzenia nadają się jedynie chrupki i ewentualnie, w małych ilościach, gerberek z indyka - dzisiaj porządnie zjadła nutka, trochę mniej porządnie Notusia, a najmniej Milenka. Pierwszy raz od ponad 2 lat zostawiłam w miseczce trochę chrupek - nie zdążyłam wyjść do pracy jak notka opędzlowała połowę..
U Notki zachwiania równowagi to ciekawe agadnienie - jak chorowała Milenka i miała zakaz jedzenia surowego mięsa i chrupek (bo jako jedyna miała do nich dostęp na parapecie w kuchni, na który czarne nigdy nie wskakiwały) to Notki problemy z równowagą wrociły. Może w mniej nasilonym stopniu, ale wróciły. Było to związane ze stresem i z wymuszaniem przez nią u mnie saszetki - dosłownie biegła i rzucała mi się na nogi, żebym tylko też dla niej dała miseczkę Milenki. Nie chciała w ogole jeść mięsa - potrafiła siedziec przy misce pełnej indyka kilka godzin i nawet na niego nie spojrzeć. Być moze są to jakieś zaburzenia metaboliczne? Suplementowe jednak? Czy inne jakieś ? Teraz jak Milena wróciła do jedzenia surowizny Notka też - z wyjątkiem ostatnich kilku dni, gdzie jest strajk chrupkowy, moim zdaniem i mam taką nadzieję - Noteczka czuje się lepiej i nie chwieje się, czasem się jej to zdarza, ale o wiele rzdaziej. Wszystko do pomyślenia - jak macie jakies pomysły, doświadczenia itp to podzielcie się, poproszę.
W końcu zadzwoniłam do dr Sobczyńskiego - tym razem terminy są długie, zapisałam Notkę na 2.08.
W zaburzeniach neurologicznych jestem laikiem- dopiero się dokształcam. Mam kota z objawami neurologicznymi (leczymy toksoplazmozę), a w międzyczasie tak się porobiło, że Thorin jest również leczony na padaczkę. Świeża sprawa. Mam rożne przemyślenia na temat zmniejszenia się objawów neurologicznych Thorina podczas leczenia pęcherza, będę jeszcze rozmawiała z naszą Panią doktor na ten temat. Dostaliśmy nootropil, ale póki co nie podaję. Jest gorzki, a Thorin już dostaje mega gorzki antybiotyk. On podczas leczenia pęcherza dostawał też cystaid plus, w którym m.in. jest L-Teaina. Steryd na pewno zmniejsza objawy neurologiczne u Thorina, ale może nie tylko on odpowiadał za to zmniejszenie. Tak gdybam. L- Teainę już kupiłam. Nie jest gorzka

U Notki może fakt, że nie dostawała tego rodzaju jedzenia, na który miała ochotę, mogło ją zestresować i stąd powrót problemów z równowagą?