Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2021 11:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Ok, to idę odkratować to okienko :) :) :)
Zaznaczę tylko, że ja nie mam swobodnego wejścia do tej piwnicy w razie jakby ją ktoś przeganiał z boksu do boksu bo to nie jest blok w którym mieszkam, nie mam znajomych w tej klatce, ani nie mam możliwości otwarcia tego okienka od zewnątrz w razie jakby je ktoś od wewnątrz zamknął, piwnicy są wyłożone trutki na szczury.
Mam mocnego kaca moralnego po tym, co napisałyście, może rzeczywiście będzie dla Łatki lepiej jak wejdzie do tej piwnicy :cry: muszę przemóc swój strach o nią i pozwolić jej na wchodzenie tam licząc się z tym że kiedyś stamtąd nie wyjdzie a ja nie mam, jak napisałam wyżej, możliwości swobodnego dostępu do tej piwnicy i może się tak stać że ona tam umrze z głodu i pragnienia bo nie dam rady do niej wejść; nie gwarantuję że wszyscy lokatorzy w tym bloku kochają koty i są równie skorzy im pomagać jak ja. Ryczeć mi się chce, przepraszam, macie rację, idę usunąć tą kratę, pozdrawiam.

jak jest tam wyłożona trutka to istnieje ryzyko dla kota :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 09, 2021 13:31 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

mir.ka pisze:
Zaznaczę tylko, że ja nie mam swobodnego wejścia do tej piwnicy w razie jakby ją ktoś przeganiał z boksu do boksu bo to nie jest blok w którym mieszkam, nie mam znajomych w tej klatce, ani nie mam możliwości otwarcia tego okienka od zewnątrz w razie jakby je ktoś od wewnątrz zamknął, piwnicy są wyłożone trutki na szczury.
Mam mocnego kaca moralnego po tym, co napisałyście, może rzeczywiście będzie dla Łatki lepiej jak wejdzie do tej piwnicy :cry: muszę przemóc swój strach o nią i pozwolić jej na wchodzenie tam licząc się z tym że kiedyś stamtąd nie wyjdzie a ja nie mam, jak napisałam wyżej, możliwości swobodnego dostępu do tej piwnicy i może się tak stać że ona tam umrze z głodu i pragnienia bo nie dam rady do niej wejść; nie gwarantuję że wszyscy lokatorzy w tym bloku kochają koty i są równie skorzy im pomagać jak ja. Ryczeć mi się chce, przepraszam, macie rację, idę usunąć tą kratę, pozdrawiam.

jak jest tam wyłożona trutka to istnieje ryzyko dla kota :(

Mialam taka sytuacje, poprosilam osobe wchodzaca do bloku o wpuszczenie mnie. Innym razem po prostu z kims wchodzacym wrszlam. U nas w upaly drzwi wejściowe do bloku sa otwarte non stop, oczywiście to nie musi byc regula.
Swoja refleksję napisalam po to, abys to rozwazyla, no właśnie tak jak to robisz, uwzgledniajac ryzyko i korzysci, Ty jestes na miejscu i masz najlepszy oglad sytuacji przeciez.. po prostu zastanawiające jest dlaczego tam zaczela wchodzić..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 09, 2021 14:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dziekuje za polecenia odnosnie biegunki. Niestety nifuroksazyd nie jest u nas stosowany (nie ma), a diadog tylko w Polsce jest dostepny z tego co widze. A sa moze jeszcze jakies inne leki na biegunke, ktore mozna dla kota? To bym poszukala odpowiednikow. 2 sztuki dostaja kore wiazu ale ona oczywiscie tak szybko nie dziala jak lek - jednak jest ciutke lepiej.
Kurcze, duze niebezpieczenstwa czyhaja na Latke w tej piwnicy.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt lip 09, 2021 14:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

A nie da się na przykład wsunąć do tej piwnicy jakiejś deski (jakoś oprzeć o okienko od wewnątrz albo o ścianę), żeby w razie czego po niej kotka dała radę wyjść nawet jeśli nie do samego okienka, to chociaż już blisko? U nas niedaleko widziałam coś takiego, chociaż nie wiem, czy to było specjalnie dla kotów zrobione, czy po prostu przez przypadek.
A, chyba pisałaś coś m że to jest część wspólna piwnicy? No to wtedy się nie da pewnie, bo ktoś by to ususnął. To koło nas to było do piwnicy nieużywanej przez nikogo, bo dom był do generalnego remontu.
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt lip 09, 2021 15:46 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Jak tam jest rozłożona trutka, to nie wiem, czy bym to okienko odkratowała... :strach:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lip 09, 2021 15:58 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Iza, może Ci tu kupić nifuroksazyd, jest bez recepty, 12 tabletek kosztuje 8 zł, tylko przesyłka pewnie więcej.
Teraz to już nie pomoże, ale będziesz miała na przyszłość (zwykle wystarcza 1/4 tabletki).
Jeśli biegunka się utrzymuje, możesz podać antybiotyk ogólny - tez trochę pomoże. No i np. węgiel albo smectę.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 09, 2021 19:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

KĄCIK MUZYCZNY
Zainspirowana pytaniem Anetki o znajomość rosyjskiego u Dominga, zaczęłam się zastanawiać, w jakich językach on śpiewa. Na co dzień oczywiście po włosku, francusku, hiszpańsku, angielsku, niemiecku. W tych językach wykonuje duże partie operowe. O rosyjskim już pisałam - poza Damą pikową i arią Leńskiego (cytowaną na poprzedniej stronie) warto jeszcze wymienić 2 romanse Sergiusza Rachmaninowa, które znalazły się na nagranej z Itzhakiem Perlmanem płycie Togerher, także zaśpiewane po rosyjsku:
Sing not to me, beautiful maiden

I drugi romans - In the silence of the secret night

A generalnie Placido znany jest z tego, że wykonuje pojedyncze utwory w dość egzotycznych językach, których na pewno nie zna. Na przykład po węgiersku (koncerty w Budapeszcie -1996 i 2016):

Albo po... koreańsku (koncert w Seulu 1995, z Heikung Hong i Kwangchul Youn) :D

Albo po Japońsku (koncert Fukuoka, ze zwycięzcami Operaliów)
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 09, 2021 20:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dziekuje Jola, zapisalam sobie to wszysto w pliku. Dziekuje za pomoc i propozycje :1luvu: Mysle, ze bezposrednio z apteki internetowej spokojnie mi wysla albo kogos z rodziny pofatyguje. Jeszcze tylko sprawdze we wczesniejszych postach, co z innych srodkow polecalas miec pod reka :201494
Fredziu!

pibon

Post » Pt lip 09, 2021 21:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

pibon pisze:Dziekuje za polecenia odnosnie biegunki. Niestety nifuroksazyd nie jest u nas stosowany (nie ma), a diadog tylko w Polsce jest dostepny z tego co widze. A sa moze jeszcze jakies inne leki na biegunke, ktore mozna dla kota? To bym poszukala odpowiednikow. 2 sztuki dostaja kore wiazu ale ona oczywiscie tak szybko nie dziala jak lek - jednak jest ciutke lepiej.
Kurcze, duze niebezpieczenstwa czyhaja na Latke w tej piwnicy.

Ja, na polecenie wetki, na biegunkę podawałam Smectę (Diosmectite) i w przypadku mojej kotki była skuteczna.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pt lip 09, 2021 21:24 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dziekuje, dobrze wiedziec! Dziewczyny tez polecaly Smecte i jest nawet na amazonie do kupienia ale strasznie ona droga :strach:
Edit: pewno bede musiala kupic jutro jak gowniarzerii nie wykuruje ta kora wiazu. Amazon jest o tyle swietny do zakupow, ze dostawa jest na drugi dzien (a czasem nawet tego samego dnia 8O )
Fredziu!

pibon

Post » Pt lip 09, 2021 21:38 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Coś takiego 8O
U nas jest bardzo tania. Ja za opakowanie 10 saszetek płaciłam ok. 7 zł, a 1 saszetka starczała mi na 3 - 4 dawki.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pt lip 09, 2021 21:55 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Pibon -mam duże zaległości w czytaniu ale jeśli chodzi o biegunki to kora wiązu czerwonego jest najlepsza z tylu środków co miałam
Nie wiem jaka masz i ile dajesz ale dawkę dzienna możesz rozdzielać do posiłków
Pozdrawiam wszystkich

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pt lip 09, 2021 23:56 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

pibon pisze:Dziekuje Jola, zapisalam sobie to wszysto w pliku. Dziekuje za pomoc i propozycje :1luvu: Mysle, ze bezposrednio z apteki internetowej spokojnie mi wysla albo kogos z rodziny pofatyguje. Jeszcze tylko sprawdze we wczesniejszych postach, co z innych srodkow polecalas miec pod reka :201494

Oprócz antybiotyków i nifuroksazydu warto mieć tolfinę (przeciwgorączkowa), no-spa (rozkurczowa), może ten diadog, urosept przy stanach zapalnych moczu (poza antybiotykiem). To tak na szybko, co mi się przypomniało. Z tym, że tolfina jest na receptę.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lip 10, 2021 2:29 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dzieki Jolu :1luvu: , tak, znalazlam jak mi juz kiedys pisalas o tych srodkach i jeszcze urosept sobie dopisuje :ok:

Anka1515 - mam kore wiazu czerwonego kapsulka 400mg. Daje im tak po 1/4- 1/3 kapsulki do posilku. Dostaja 2 razy dziennie bo czesciej nie daje rady.
Pare tygodni temu sama musialam ja zastosowac :oops: ale u mnie nic nie zdzialala dlatego tak troche po sobie ja sadze i do konca jej nie ufam... :wink:

edit: a dzisiaj kilka uliczek od miejsca, gdzie mieszkam zobaczylam przechodzacego kotka. Podjechalam zeby sie mu przyjrzec bo nie bylam pewna, czy to nie przypadkiem ktorys z moich taki kawalek sie zapuscil. Jednak z bliska okazalo sie ze nie. Za to bardzo sie ucieszylam jak zobaczylam, ze jedno uszko mial przyciete - czyli znaczy wykastrowany :1luvu: Jak to dobrze wiedziec, ze sa ludzie ktorzy nie udaja, ze nie widza i troszcza sie o te koty i zeby tej biedy sie tyle nie namnazalo :1luvu:
Fredziu!

pibon

Post » Sob lip 10, 2021 9:47 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016, u nas trutki na szczury są wykładane w tutkach, niedostępnych dla innych zwierząt. Może u Was też.
Dobrego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]