Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 01, 2021 8:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu: Nawzajem.
Coś mi się wydaje, że będą jakieś zjawiska atmosferyczne. W żadnym wypadku nie pojadę wtedy do Kulek, ale jest jeszcze trochę czasu. Ptaki nakarmione, miska nie zniknęła. Czarnuszek siedział na dachu pawilonu, zszedł po drzewie, jak mnie usłyszał i zaczął jeść. Zdążył przed deszczem, bo już pada. Na razie spokojny deszcz, ale zobaczymy, co będzie później.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 01, 2021 11:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zdążyłam przed deszczem pojechać do Kulek. Była tylko Lila :( Jedzenie zostawiłam pod dachem, mam nadzieję, że koty zdążyły, bo kiedy wracałam, to już trochę padało, a teraz leje. Na szczęście nie ma burzy.
Przedwczoraj coś źle zrozumiałam z tym gołębnikiem :oops: . Okazało się, że w piwnicy pod kościołem nie ma gołębnika, tylko kocia mama naznosiła tam pełno martwych gołębi, które trzeba było usunąć. Wiadomo, upał, smród i robactwo w związku z tym.

ewar

Post » Czw lip 01, 2021 12:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A u nas nadal gorąco i sucho, czekam z utęsknieniem na deszcz.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lip 02, 2021 6:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U nas był około południa, potem zrobiło się ładnie. Dzisiaj od rana świeci słońce, ale upału nie ma, jest bardzo przyjemnie. Oby taka aura się utrzymała.

ewar

Post » Pt lip 02, 2021 8:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:U nas był około południa, potem zrobiło się ładnie. Dzisiaj od rana świeci słońce, ale upału nie ma, jest bardzo przyjemnie. Oby taka aura się utrzymała.

U nas zrobiło się chłodniej i nie ma słońca niby ma padać.

Gosiagosia

Post » Pt lip 02, 2021 10:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U nas chyba nie, ale jest taka dziwna pogoda. W słońcu upał, ale co chwilę gaśnie i wtedy jest dość chłodno, bo wieje zimny wiatr.
Ptaki nakarmiłam, czarnuszka również. Obeszłam pół miasta, ale zrobiłam zakupy, a co najważniejsze, kupiłam tabletki dla Beni. Mam zapas na cały miesiąc.
https://www.o2.pl/informacje/kot-czytel ... 074800672a
Już wiem, które owady moje koty tak torturują :evil:

ewar

Post » Sob lip 03, 2021 7:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj mamy jesień :wink: Jest zimno i leje.

ewar

Post » Sob lip 03, 2021 8:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:U nas chyba nie, ale jest taka dziwna pogoda. W słońcu upał, ale co chwilę gaśnie i wtedy jest dość chłodno, bo wieje zimny wiatr.
Ptaki nakarmiłam, czarnuszka również. Obeszłam pół miasta, ale zrobiłam zakupy, a co najważniejsze, kupiłam tabletki dla Beni. Mam zapas na cały miesiąc.
https://www.o2.pl/informacje/kot-czytel ... 074800672a
Już wiem, które owady moje koty tak torturują :evil:

Chyba rzeczywiście to było u nas, ten guniak. Dzięki za informację, przekażę Bajce, niech wie, co/kogo „podrywała” :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob lip 03, 2021 9:33 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chyba się te owady przestraszyły, bo coś ostatnio ich nie widzę.
Ale ulewa :evil: Czarnuszek nie zdecydował się przyjść na posiłek. Nie wiem, jak będzie z Kulkami. Jeszcze trochę poczekam, może chociaż na chwilę przestanie lać.

ewar

Post » Sob lip 03, 2021 10:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

U nas padało w nocy i rano, teraz jest pochmurno ale nie pada.

Gosiagosia

Post » Sob lip 03, 2021 11:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Czarnuszek się nie zjawił :( Nie było też ani jednej Kulki :( Nie dziwię się, bo lało i leje okrutnie i ma tak być cały dzień. Jedzenie zostawiłam pod dachem, ale czy aby to nie sroki i ślimaki będą miały ucztę? Nie wiem. Zmokłam strasznie, ale pojechać musiałam, bo inaczej sumienie by mnie zagryzło. Jutro ma być sucho, pojadę na pewno i mam nadzieję, że koty będą. Powinny być głodne po dzisiejszej diecie.

ewar

Post » Nie lip 04, 2021 7:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nad ranem było coś w rodzaju oberwania chmury. Zza ściany deszczu nie widać było sąsiedniego bloku. Teraz nie pada, ale jest ponuro. Nie wiem, czy uda mi się podjechać do Kulek "na sucho", że się tak wyrażę.
Domowe koty najedzone, śpią sobie, bo co innego mogą robić w taką pogodę? Deszcz potrzebny, nawet trawa się zazieleniła, kwiatki w przyblokowych ogródkach też potrzebowały wilgoci...itd, ale niechby przez godzinę chociaż było sucho, abym mogła spokojnie nakarmić bezdomniaki.

ewar

Post » Nie lip 04, 2021 7:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Nad ranem było coś w rodzaju oberwania chmury. Zza ściany deszczu nie widać było sąsiedniego bloku. Teraz nie pada, ale jest ponuro. Nie wiem, czy uda mi się podjechać do Kulek "na sucho", że się tak wyrażę.
Domowe koty najedzone, śpią sobie, bo co innego mogą robić w taką pogodę? Deszcz potrzebny, nawet trawa się zazieleniła, kwiatki w przyblokowych ogródkach też potrzebowały wilgoci...itd, ale niechby przez godzinę chociaż było sucho, abym mogła spokojnie nakarmić bezdomniaki.

Może sie wymienimy? wyślę Ci słońce a Ty mi deszcz.

Za poprawę pogody , co by koty nie były głodne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 04, 2021 9:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na razie sucho, sprawdziłam dwie prognozy, całkowicie sprzeczne :wink: Mam już wszystko spakowane, tylko ubrać się i wsiąść na rower. Trochę jednak za wcześnie. Ptaki nakarmione. Czarnuszka nie było, kiciałam, a w końcu zobaczyłam go idącego wolniutko przez trawnik. Dostał mnóstwo jedzenia, ale wczoraj była dieta, musi się dzisiaj porządnie najeść.
mir.ka, chętnie podeślę nieco deszczu w zamian za odrobinę słońca :mrgreen:

ewar

Post » Nie lip 04, 2021 9:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Na razie sucho, sprawdziłam dwie prognozy, całkowicie sprzeczne :wink: Mam już wszystko spakowane, tylko ubrać się i wsiąść na rower. Trochę jednak za wcześnie. Ptaki nakarmione. Czarnuszka nie było, kiciałam, a w końcu zobaczyłam go idącego wolniutko przez trawnik. Dostał mnóstwo jedzenia, ale wczoraj była dieta, musi się dzisiaj porządnie najeść.
mir.ka, chętnie podeślę nieco deszczu w zamian za odrobinę słońca :mrgreen:

dawaj
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]