Czy mam szukać domków?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2005 13:13 Czy mam szukać domków?

Zadaję głupie pytanie, ale nie do końca.

Od pewnego czasu zamieszczam ogłoszenia w prasie gliwickiej typu:

"śliczne kociaki oddam w dobre ręce"

Efekty są, bo w ciągu 5 miesięcy juz ok. 10 kociaków znalazło domy. Najczęściej są to koty jojo, która jest niezwykle szybka i skuteczna. Jednak jojo ma tylko koty czarne, a niektórzy zgłaszający się mają wymagania co do koloru kota.

Tak się składa, że "skończyły mi się" koty sąsiada, które juz są zarezerwowane, jojo na razie ma chyba 1 lub 2 na zbyciu (czarne).

Dzisiaj zgłosił się domek w Gliwicach, ale chce rudego lub biało-rudego. I tu jest problem, bo jak kontaktuję się z kimś kto ma rudasa, to słyszę odpowiedź, że poszukaja domku dla niego u siebie w okolicy.

Gliwice są dosyć chłonnym "kocim rynkiem". Czasami z ogłoszenia nie ma nikogo lub są zgłoszenia beznadziejne, ale bywa, że znajdą się 2 dobre domy. Ogłoszenia są płatne, ale cena przystępna i mogłabym dalej zamieszczać ogłoszenia , tylko widzę, że nie wszyscy są chętni wysyłać tak daleko swoje koty. Już kiedyś zmarnował się 1 bardzo dobry dom, bo nie mieliśmy takiego kota, jakiego chciała kobieta.

Najbardziej interesują mnie koty z okolicy Katowic, ewentualnie Krakowa lub Wrocławia. Nie wykluczam też dalszych miast. Czy ktoś jest chętny, oprócz jojo i tangerine1 na współpracę ze mną? Jeśli tak to proszę mi napisać jakie macie kociaki, to dam ogłoszenie, które ukaże się może już w czwartek.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon lip 04, 2005 13:20

Z Krakowa to pewnie Rysia. U niej zawsze pełno kociątek. Są nawet teraz.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto lip 05, 2005 9:20

Pewnie, że warto szukać domków.
Jest tylko jeden problem. Przekonałam się, ze domki trzeba odwiedzić osobiście. Rozmowa telefoniczna nie wystarczy.
Przydałby się jakiś forumowy przedstawiciel w Gliwicach, który sprawdziłby warunki w potencjalnym domu.
Ostatnio edytowano Śro lip 13, 2005 22:12 przez tangerine1, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto lip 05, 2005 9:26

Są Kociarze w Gliwicach :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto lip 05, 2005 9:37

Jesliby byl ktos kto sprawdzi naocznie domy a kogo z kolei osobiscie poznamy to ja bardzo chetnie weszalbym w taki uklad. Zreszta do Pini1 duzo kotow i kociakow juz pojechalo od nas :) Tyle ze domy zawsze sa osobiscie przez Asie sprawdzane i jesli Ona uzna ze dom jest nieodpowiedni to adopcja nieodwolalnie nie dochodzi do skutku. Mam do Pini1 w tej kwestii 102% zaufania.
Jesliby udalo sie stworzyc taki uklad to byloby super, tym bardziej ze on sie sprawdza.
Obecnie jest do oddania kilkadziesiat kociat u nas - malych, od kilkutygodniowych do kilkumiesiecznych. Czarne i bure dominuja, ale sa tez szylkretki (jedna stopem SAMA do Fundacji przyjechala :) ), jest bialy, kilka whiskasowych, laciate. Nie ma aktualnie rudych i trikolorek (tzn, rude sa trzy ale z bardzo chorymi oczami, nei wiadomo czy beda widzialy :( ). Kocieta sa odrobaczane, leczone i odpchlane.
Transport tez nie bylby jakims wielkim problemem jak sadze.

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto lip 05, 2005 9:55

Pewnie, że szukać dobrych domków! Ja będę miała do oddania 10 maluszków z Sycyna:(:(:(:(.

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Wto lip 05, 2005 10:24

o Gliwice :lol:
Wczoraj miałam dwa telefony z Glwic :lol:

Do jednego domku pojedzie Figa. Pojedzie jak się znajdzie transport... Bo szukam transportu z W-wy do Gliwic lub okolic (np.Katowice)

jeśli nie byłoby problemów transportowych to mogłyby i ode mnie kociaki jeździć. Nadal mam do oddania czarno-białego Melona, tajdzi ma biało-czarnego i jeż jest lekko podłamana. dorotek ma na leczeniu cztery maluchy...
Jakby ktoś mógł przynajmniej te wątpliwe domki spawdzać to byłoby rewelacyjnie. :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lip 05, 2005 23:56

I bardzo poproszę pamiętać o nas http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27 ... highlight=
i kolejne cztery maluszki ( trzy tygryski i jedna króweczka) poszukują domków...
A jakby ktoś chciał starsze kotki to tu mam piękne: szylkretkę, rudaska i trikolorkę http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=28 ... highlight=
MamaObrazekObrazekObrazekObrazek
Prawdziwa egipska księżniczka z kairskiej ulicy....i książę o migdałowych oczach... rudy łobuz

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Sob lip 09, 2005 1:17

Mam 6 6-tygodniowych kotulków do adopcji. Są zdrowe, a jutro wstawię nowy wątek. One bardzo potrzebują domków.
5 dziewczyn i 1 chłopak.

Tika

Post » Sob lip 09, 2005 10:00

ja mam do adopcji (woj.slaskie) mala laciata kruszynke,bardzo wyniszczona przez koci katar ale leczymy ja, za jakis czas powinna byc jak nowa.
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Sob lip 09, 2005 11:13

Ja dzisiaj byłam w sklepie zoo. Widziałam ogłoszenie ze zdjęciem do oddania 2 kociaki 1x trzykolorka 1 x rudy ( nie wiem co). Jeżeli ktos chetny to zadzwonie do sklepu aby podali ni nr. telefonu do osoby która chce je oddać. Przed sklepem zaczepiła mnie też osoba która ma do oddania kociaki ( podobno dokarmia dzikie) nie wiem czy to sa jej czy z tych dokarmianych. Poleciłam jej aby dała ogłoszenie na miau, napisałam adres na kartce. Podobno dała ogłoszenie ale na internet Rybnicki.
Gość

Post » Sob lip 09, 2005 11:17

Przepraszam ale z tego pośliechu nie zalogowałam sie. Gotuje obiad i piszę tak z doskoku.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob lip 09, 2005 11:47

Zakocona jakby ktos chciał...

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=28644
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Sob lip 09, 2005 12:05

Maluszki o których wspominałam są w wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29327

One bardzo potrzebują domków!

Tika

Post » Śro lip 13, 2005 21:55

Wczoraj zadzwonił jakiś mruk ze wsi niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Chciała kocura. Pytałam czy ma łowić myszy i mieszkać w szopie. Coś tam mruknął i wydukał, że do domu chce kota, ale jak zaczęłam pytać to się rozłączył. :evil:

Teraz rzadko jestem w Gliwicach. Będę w piatek to znów dam ogłoszenie. Czasami ludzie dzwonią po 2-3 tygodniach po ukazaniu się ogłoszenia.

Niedawno kobieta z Gliwic chciała rudego, małego kota,ale mieszka w nieciekawej dzielnicy. Telefon nie odpowiada :evil: Jeżeli mi sie uda zadzwonić , to chyba muszę najpierw zobaczyc ten dom.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

[następna]