Rudi Holmes - nie udało się. Odszedł [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2005 17:02

kochany szkieletorek... czekam na wiadomości
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Nie lip 03, 2005 17:07

juz mam Rudiego.
Goraczki wielkiej nie mial- 39,2. Nie wiadomo, dlaczego on nie chce jesc :roll: Wetka sugerowala, ze to przez upal, zeby go dac do chlodnego pomieszczenia, ale moja lazienka jest od polnocnej strony i to najchlodniejsze pomieszczenie w domu i to z kafelkami :roll:
Jest natomiast dobra wiadomosc, troche smieszno-niesmaczna :wink:
Rudi dzis nie zrobil ani jednej kupki (wczoraj az 3+1 w nocy). Dzis widzialam 2 razy, jak wedrowal do kuwety i nic nie wychodzilo mu z tego :wink: Otoz...... Rudi ma w przewodzie pokarmowym kupke o normalnej konsystencji :) To chyba jego pierwsza od miesiecy normalna kupka i on zwyczajnie nie wie, co z TYM zrobic :lol: Czuje parcie, ale do tej pory mial zawsze biegunke, a teraz to sie musi troche wysilic :wink: :lol:
Tyle z dobrych wiesci.
Mozliwe, ze gorzej sie czuje przez upal i to niespotykane dla niego uczucie w brzuszku :wink: Innych przyczyn nie znaleziono.....
Co do jutrzejszego badania krwi, to wetka ma inna koncepcje. Uwaza, ze najpierw trzeba go odkarmic, potem wykastrowac, a dopiero wtedy zajmowac sie hormonami. Ona uwaza, ze kastracja powinna rozwiazac wiekszosc problemow hormonalnych..... Nie wiem, co robic, bo takiemu chudemu kotu tez tej krwi nie mozna pobierac ot tak sobie. Magda musi zdecydowac, co robimy dalej
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Nie lip 03, 2005 17:24

Ufff... czekałam w takim napieciu, że az mnie głowa rozbolała.
Mozliwe, że to upał, moje też spały od południa.
Żeby tylko znalazł się domek na wyleczenie, bo faktycznie jakikolwiek dłuższy transport mógłby go wykończyć.

Fraszka

Post » Nie lip 03, 2005 17:31

Uff, dobrze ze z kiciolkiem chyba ok, bardzo możliwe ze to z powodu pełnych jelitek apetyt nie dopisuje. A czy on dostał cos zeby mu pomogło w wyslizgnięciu sie tej normalnej qoopki, bo jego jelita moga to odczuwac jak zaparcie, nie umieja pracować. Fakt ze dobra widomośc, ze koopka wraca do normy.

Nie znam sie na tych badaniach, nie wiem czy kastracja załatwi sprawę hormonów, przeciez jest tyle niekastrowanych kotów bez zaburzeń hormonalnych. :roll: Zanim ten kot bedzie w tak dobrym stanie żeby poddać go narkozie i kastracji to jeszcze sporo czasu upłynie :roll: , do tego czasu trzba miec pewnośc czy to tylko niedożywienie i czy to niedozywienie nie uszkodziło organów wewnętrznych. Czy Rudi nie ma zaraźliwych chorób? Wiecie jesli do domu weźmie go ktos kto ma juz kota to w sumie naraża swoje koty, musi miec pewnośc co Rudiemu dolega. No i w zależności od dolegliwości odpowiednia dieta.

Przepraszam za te sugestie, bo w sumie nic nie pomagam a sie tu mądrze, ja tylko sobie głośno myślę, chciałabym jakoś pomóc kici. :cry:

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Nie lip 03, 2005 17:48

Domek już jest :). Od środy :). Oczywiście pieniążki pojadą z kociaczkiem :dance:
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Nie lip 03, 2005 17:53

domek jest i to JAKI :idea: :!: :idea: :!: :dance: :dance: :dance:
To spelnienie naszych marzen o domku dla Rudiego :D :D :D :D
Wlasciciel niech sam sie ujawnia, my pary z geby nie puscimy :wink: :lol:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie lip 03, 2005 17:55

betix, domek jest bardzo uswiadomiony, kwarantanna bedzie, pelna opieka weta takze. Co do kupki to dostal parafinke, musze mu ja tylko podac jeszcze.....
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie lip 03, 2005 17:56

Niesamowite!!!!!!!!!!!!!I tak strasznie sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
Włascicielu prosze ujawnij się!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

betix

Post » Nie lip 03, 2005 17:57

Nie uwierzę, póki sie domek nie odezwie :wink: :D
Wszystko zmierza ku dobremu... cudnie :ok:
Chyba sobie strzelę piwko :spin2:

Fraszka

Post » Nie lip 03, 2005 18:01

JUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kocham to forum :lol:

przyznawac sie i to JUZ, kto bierze rudego...

a co sie z nim stanie od poniedzialku do srody??
zostanie u Ciebie Nika??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie lip 03, 2005 18:02

A może on wogóle zostanie u Niki, przeciez ona go kocha no i juz ma go u siebie. :D

betix

Post » Nie lip 03, 2005 18:03

zaczal jesc :!: :!: :!: Poskubal troche suchego RC dla wrazliwych ukladow pokarmowych, teraz pogryza sobie troche saszetki dla chudzielcow :D Wprawdzie to nie ten sam apetyt co poprzednio, ale przynajmniej zaczal jesc :D :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie lip 03, 2005 18:05

Mądry kochany koteczek! :love:

betix

Post » Nie lip 03, 2005 18:05

betix pisze:A może on wogóle zostanie u Niki, przeciez ona go kocha no i juz ma go u siebie. :D

dobra dobra, bez takich mi tu- MOWY NIE MA :twisted: Trzy koty i pies to max co moja psyche i moj TZ jestesmy w stanie zniesc :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Nie lip 03, 2005 18:07

covu pisze: a co sie z nim stanie od poniedzialku do srody??
zostanie u Ciebie Nika??

Pracujemy z Magda nad tym tzn nad moim TZ-tem. Piwo super marki juz kupione, Magda miala przyjechac, ale uznalysmy, ze lepiej, jak zadzwoni :twisted: Bajka o jej niespodziewanej wizycie u mnie, gdy TZ byl na rowerze, juz wymyslona :twisted: Robie teraz dobry obiad :twisted: Co z tego wyjdzie to nie wiem, ale trzymajcie kciuki :wink: Przynajmniej sprobuje......
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]