koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2021 19:54 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

:ok: i jak Senata wcześniej pisała trzeba podkreślić, że obecny wygląd kotulców to owoc Waszej tytanicznej pracy!
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt mar 26, 2021 19:56 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

LimLim pisze::ok: i jak Senata wcześniej pisała trzeba podkreślić, że obecny wygląd kotulców to owoc Waszej tytanicznej pracy!

Damian już dodał do opisu zbiórki 2 zdjęcia Oli:

Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt mar 26, 2021 20:06 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Idealnie o to właśnie chodzi :piwa:
Obrazek

LimLim

Post » Pt mar 26, 2021 21:01 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

LimLim pisze:Idealnie o to właśnie chodzi :piwa:

Słuchaj chciałam wkleić tekst na zbiórkę.Tak się ucieszyłam bo mamy 1 wpłatę :201461 od dwóch dni nareszcie. :1luvu: :201494 To ja sobie ten tekst wkleję jutro- bo pomiędzy pisaniem musi być przerwa 12 godzin.Nie wiem gdzie się zapisuje wiadomości a nie chciałam go stracić -bo bym musiała raz jeszcze pisać.Wysłałam go na razie Tobie na pw.

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 22:17 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

spoko :smokin:
Obrazek

LimLim

Post » Sob mar 27, 2021 17:59 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

LimLim pisze:spoko :smokin:

Wkleiłam dzisiaj.Dwie wpłaty nam doszły :D :1luvu:

Kciuki na jutro prosimy. :201461

iza71koty

Post » Sob mar 27, 2021 18:44 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Może spróbujcie założyć zbiórkę celową na zrzutka.pl lub ratujmy zwierzaki. Ludzie nie zawsze chcą wspierać na pomagam, bo myślą, a dziecko chore, pomogę. Zwierzę? A po co. Zmieńcie miejsce. Wpiszcie tytuł jak tutaj "Toniemy w długach". Mniej tekstu, konkretniej. Potrzebujecie na: karmę, sterylizacje, dojazdy.

pepenada

Od: Wto mar 16, 2021 17:18

Post » Sob mar 27, 2021 19:18 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

pepenada pisze:Może spróbujcie założyć zbiórkę celową na zrzutka.pl lub ratujmy zwierzaki. Ludzie nie zawsze chcą wspierać na pomagam, bo myślą, a dziecko chore, pomogę. Zwierzę? A po co. Zmieńcie miejsce. Wpiszcie tytuł jak tutaj "Toniemy w długach". Mniej tekstu, konkretniej. Potrzebujecie na: karmę, sterylizacje, dojazdy.

popieram to, ale też ( nie miałam wcześniej czasu napisać i zebrać myśli )
Iza, zbiórka typu - na bieżące potrzeby, bo dużo wydaję ( to skrót myślowy, ale chodzi o to, że nie dzieje się nic nadzwyczajnego, tylko codzienne życie ) , które za miesiąc będzie takie samo, nie ma nośności. Ludzie chcą mieć siłę sprawczą, że dzięki ich pomocy coś konkretnego się wydarzy, że pomagają w jakiejś nietypowej sytuacji. To, co napisałaś- idą zbiórki z ogromnymi kwotami na 1 kota i idą, a Wy nie możecie zebrać ułamka tej kwoty. Ale tam jest choroba, mozna ją zwalczyć, kogoś uratowac od śmierci- u Was to 100 kotów, które przez to tracą indywidualność i Wasza codzienność.
To samo jest u ludzi- na dziecko z SMA zbierają się kwoty po 8mln zł, ja mam znajomych, którzy mają 3 niepełnosprawnych dzieci, naprawdę bardzo chorych i na codzien wymagających dużych nakładów i mieli problem by uzbierać 100tys. mimo masy znajomych i pomocy w propagowaniu. Bo tu ratujesz życie, a tam..jedna pielucha w tą, druga w tą, jutro bedzie to samo....

Dlatego na Waszym meijscu zmieniłabym opois zbiórki podkreśliła, że sytuacja jest nadzwyczajna, że bardzo cieżka zima, ze w związku z tym ogromne wydatki na opał, na zywienie, bo kotom trzeba było organizować jakies ciepłe lokum, zeby choć chwilę mogły si.ę ogrzać, dużo budek dużo jedzenia- pomysl, jak to napisac, zeby nie było, że to wydatki już skonczone, zeby tak napisać, że teraz, na tym przednówku konieczny jest zastrzyk finansowy, ze z uwagi na masowe sterylizacje jakieś nakłady ponosicie- nie wiem, transport, klatki, przetrzymywanie kotów w domu przez kilka dni masowe- moze ktoś z czytających pomoze. I moze tę zbiórkę trochę podedytowac, a wrzucić kolejną na zrzutkę jak pisał wyżej pepe....
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob mar 27, 2021 19:29 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

:idea: No właśnie - akcja sterylizacji przed sezonem kociakowym nowych zwierzaków, które trafiły pod waszą opiekę
"Popatrzcie: tak je odkarmiliśmy, wychuchaliśmy, teraz trzeba wykastrować."
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Sob mar 27, 2021 20:18 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

No tak.Macie rację.Nie wiem czy to można zmieniać - edytować.Czy to trzeba zamknąć i założyć drugą.

Musze poczekać aż Damian wróci.Karmi ostatnie koty.Misi musi dać antybiotyk.Zadzwonił do mnie przedwczoraj że Misia ranna, pies ja pogryzł i cuda różne.Wzieliśmy kontenerek i do Misi.Ale Misi juz nie było.I tak nie wiadomo czy by się dała zapakować.Cyrk miałam jak ją łapałam na sterylkę.Tyle podchodów ale w końcu się udało.Dobrze ze mi wtedy zdjęcie tej rany zrobił.3 dni jej nie widział.Obejrzałam no i jak nic pęknięty ropień.A takie rzeczy zawsze żle wyglądaja i rana wydaje się duża.

A że Misia to drapie- to nic dziwnego.Swędzi i w ten sposób usuwa ropę spod skóry.Tak więc Misi zabierać nie zabieraliśmy i dostaje od wczoraj antybiotyk.Pewnie drapnął ją przy jedzeniu kot inny - bo to tak mi pasuje - na takie drapnięcie.Wdało się zakażenie- ropa i Misi nie było przez 3 dni albo i była tylko się nie pokazywała na oczy.

iza71koty

Post » Sob mar 27, 2021 20:22 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Wiem, że jesteście bardzo zajęci, ale gdyby Damian zerknął na pw i odpisał jednym słowem, byłoby super...
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie mar 28, 2021 7:26 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

ana pisze::idea: No właśnie - akcja sterylizacji przed sezonem kociakowym nowych zwierzaków, które trafiły pod waszą opiekę
"Popatrzcie: tak je odkarmiliśmy, wychuchaliśmy, teraz trzeba wykastrować."

Nigdy na Forum nie zdarzyło mi się żebym prosiła o środki na jakiś wymyślony cel.Mogę każdemu udowodnić ile miesięcznie wydajemy.To udowodnianie ma jednak też złą stronę.Od dłuższego czasu budzi poważny sprzeciw mojego Męża.Nie o wszystkich moich problemach mogę pisać na Forum publicznym.

W tym wypadku popełniłabym kłamstwo- bo sterylizacje mam z Urzędu Miasta na kartę Opiekuna Społecznego.Z P.Mirek który wozi mi kotki tylko raz wziął ode mnie za zwrot paliwa.Więc teoretycznie moje obecne problemy finansowe- nie maja związku z tym czy koty można sterylizować czy nie.

Skąd się te problemy wzieły to wyjaśniać po raz kolejny chyba nie trzeba.Zbyt duzy co miesieczny nakład własny a do tego generowanie kosztów w okresie jesienno- zimowy./Mam mało czasu na uregulowanie zobowiazań.Za mało.

Nie wiem czy Damian założy kolejną zbiórkę.Czy poprostu nie zostaniemy przy tej a ja spróbuje jeszcze wyprzedać co mam.Jak już pisałam ciągnę ten ciężar od wielu lat.W tym momencie problemy mnie przerosły i spowododowały zarówno brak motywacji jak i sił i pomysłów do dalszego działania.W życiu każdego człowieka przychodzi taki moment czasami - że wie ze stoi pod ścianą i nie potrafi zrobić juz nic - bo ma psychiczną blokadę na wszystko.To się nazywa wypalenie materiału.Ja tak teraz mam.Nawet wyjście do kotów stwarza mi problem.

iza71koty

Post » Nie mar 28, 2021 7:30 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

https://pomagam.pl/ntygft

Prosimy o wpłaty i udostępnianie zbiórki. :201461

iza71koty

Post » Nie mar 28, 2021 11:30 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Nam, czytającym wątek, wyjaśniać nie musisz. Ale ci z nas, co mogli, już wpłacili. Chodzi więc chyba o pozyskanie nowych darczyńców, choćby na tę jedną zbiórkę. A ich przekonać trzeba. I nie ma znaczenia, czy tak powinno być, czy tak nie powinno być. Tak po prostu jest. Jeśli chcecie wsparcia finansowego, choćby na spłatę długów, to musicie pozyskać darczyńców i zrobić coś pod nich. I nie chodzi o bycie małpą w cyrku, tylko o sposób przekazania informacji na zbiórce.
Ja rozumiem, że można mieć dość, że można mieć żal o to, jakie kwoty inni dostają a Wy ułamka tej sumy nie, i że przecież ci inni nie wykonują takiej ciężkiej pracy, nie robią tylu zdjęć, nie jeżdżą codziennie taki kawał drogi i tak dalej. Ale żalem nie uzyskacie pieniędzy.
Będę teraz brutalna. Zasada jest prosta: jak chce się otrzymać wsparcie finansowe, to trzeba zrobić to, czego oczekuje darczyńca. Nie ma innej możliwości. I choćby włos się na głowie jeżył, choćby kompas moralny wołał, że nie tak powinien być urządzony świat, to nic tego zmieni. Więc albo chcecie pieniądze (tak, nie dla siebie! na koty! na długi w wyjątkowej sytuacji!) i robicie to, co trafi do darczyńców (czyli "wyjaśniacie po raz kolejny", układacie zbiórkę według sprawdzonego schematu, pisząc że celem jest spłata długów - jasno określony w czasie cel), albo zostawiacie wszystko jak do tej pory i macie wpłaty stale od tych samych osób.
maczkowa dobrze to zilustrowała.

Co do samego opisu zbiórki. Takie zdania jak to: "Opanowaliśmy sytuację, ale przed nami jeszcze mnóstwo pracy w tym miejscu.", to strzał w stopę. Skoro opanowaliście sytuację, to chyba nic Wam nie potrzeba, prawda? Ot dawać jeść.
Dla mnie opis jest trochę za długi i nie jest jasno określony cel. I też nie bardzo wiadomo, po co zbieracie pieniądze, skoro opanowaliście sytuację. Linki do jakiegoś forum, w dodatku prowadzące nie do konkretnego posta, tylko gdzieś tam ogólnie. Człowiek chciałby się dowiedzieć czegoś na szybko, żeby wyrobić sobie opinię, a tu w obu przypadkach zaczyna się od wzmianek na temat bazarków (a można dać linki do konkretnych postów, na przykład tych Damiana).
Brakuje mi typowego czasomierza i noża na gardle. Czegoś w stylu: do dnia ..... muszę spłacić długi, bo inaczej w kolejnym miesiącu koty nie dostaną nic do jedzenia.
Może tak się powinno robić zbiórki, może większości ludziom to się podoba. Chociaż sądząc po małym odzewie... W każdym razie gdybym miała wolne fundusze i była bombardowana przez znajomych udostępnieniami przeróżnych zbiórek, to na tej bym oka nie zawiesiła (nie znając sytuacji wcześniej z forum). Sporo kotów, jakoś ktoś tam daje radę, ale założył zbiórkę, żeby było mu trochę lżej. Każdy chciałby, żeby było mu lżej.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie mar 28, 2021 11:46 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Zrozumiałam.Dziękuję. :D Zaraz spróbuję zmienić tekst na zbiórce.

To Damian go pisał nie ja- więc napisał jak potrafi- niekoniecznie ujmując dramat sytuacji.

iza71koty

[poprzednia][następna]