Chester, Perełeczka [*], 1K + 3P + Małgosia już jest ❤️

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2021 9:26 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Oj kochana, wiele ludzi mieszkających w blokach ma psy. Grunt to je dobrze karmić i spełniać ich wymagania spacerowe. Niektórzy niestety nie mają tyle czasu ze względu na pracę i pies wychodzi raz na kilkanaście godzin, ale jak się do takiego trybu przyzwyczai to nie ma tragedii :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Śro mar 24, 2021 9:27 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Ziemosław pisze:
Bastet pisze:Jeju!!! Ale cudna Bajka! Gratuluję nowego dziecka w domu :D

Tylko tak myślę... a ona nie powinna być jeszcze z mamą? 5 tygodni to straszne maleństwo.
Aha i chyba dopóki piesek nie będzie miał dwóch szczepień, to nie można z nim chodzić na trawkę. Coś tak kojarzę. Tak jak kot - dwa tygodnie po drugim szczepieniu dopiero. W domu na podkładach musi się uczyć siusiać...

Zgadza się, mała urodziła się 14 lutego więc w kwietniu będzie miała pierwsze szczepienie, a na koniec maja ostatnie. Także pierwszy pełnoprawny spacer dopiero na początku czerwca. Wet powiedział, że po podwórku może sobie chodzić, o ile nie styka się tam z innymi psami lub ich eeee pamiątkami :D

Tymczasowo zrobiłam jej kuwetę z podkładki na buty, z normalnym kocim żwirkiem. Zawsze po spaniu i zabawie tam trafia i zrobiła już 4 siczki. Jedno na podłogę, jedno na ręcznik na łóżku i 3 mini kupki. Od 6 rano próbowała zawzięcie odgryźć mi nos, ale teraz się zmęczyła i zasnęła.

kup podkłady https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynk ... eta/194403, https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynk ... eta/726929
dużo osób teraz uczy psy sikać w domu na podkłady
przed dom to spokojnie mozesz ją wynosić na sikanie(ale tylko siknąć czy coś innego, bez spacerowania i wąchania) i byłoby dobrze wcześnie zacząć ja uczyć gdzie się sika
ja z kała Kają biegałam z 3 piętra co 2 godziny jak ją uczyłam gdzie się załatwia, fajny trening odchudzający miałam :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 24, 2021 9:35 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Podkłady dzisiaj kupi teściowa we Wrocławiu, więc będzie uczenie :)

Ziemosław

Post » Śro mar 24, 2021 10:24 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Tak bardzo gratuluje, niech się stadko dobrze i zdrowo chowa !

Tak Patrze na Misia to jemu już Syn potrzebny 8) do roboty młodzież 8)
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro mar 24, 2021 10:39 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Dziękujemy, na razie psie dziecko nam w zupełności wystarczy :mrgreen:

Ziemosław

Post » Śro mar 24, 2021 12:43 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Malutka zjadła kurczaczka gotowanego z ryżem i marchewką, pobawiła się (w mordowanie poduszki) i śpiocha.

Wet powiedział że jeśli w do piątku nic się nie będzie działo, to w sobotę ją obejrzy i odrobaczy :)

Dzisiaj były również noski z Panem Franiem :1luvu:

Ziemosław

Post » Śro mar 24, 2021 14:54 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Madzia a zdjęcia ? Tak fajnie opisujesz a ja bym popatrzyła na ta cudna psinkę :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro mar 24, 2021 15:00 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Proszę uprzejmie, dorzuciłam nowe :)
https://drive.google.com/folderview?id= ... Jj-YgCiOgI

Ziemosław

Post » Śro mar 24, 2021 16:17 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Ziemosław pisze:Proszę uprzejmie, dorzuciłam nowe :)
https://drive.google.com/folderview?id= ... Jj-YgCiOgI

fajna
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro mar 24, 2021 18:10 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

No :) fajne malutkie stworzonko. Skubi ma focha, warczy na nią bo pewnie dla niego takie mini to jeszcze nie piesek. Przejdzie mu.

W sobotę lub poniedziałek jedziemy na pierwszą kontrolę i odrobaczenie bo akurat skończy 6 tygodni. A dzisiaj skoczymy na zakupy, bo jak ogłoszą jutro lockdown to ludzie się rzucą do sklepów :roll:

Ziemosław

Post » Czw mar 25, 2021 21:23 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Dzisiaj psinka napędziła nam stracha, bo po wstaniu pogardziła śniadankiem (kurczaczek z ryżem i marchewką z groszkiem).
Potem miała torsje i wypluła bardzo dużo wody z żołądka, bez treści. Wzięłam biedaka do łóżka, chwilę pospała i znowu wypluła, tym razem śpiącemu Michałowi na plecy :? Jeszcze kilka razy miała torsje, ale tylko piana ze ślinką. Już miałam dzwonić do weta, ale położyła się spać. Musiała zjeść trochę żwirku bo nic innego w zasięgu pysia nie miała.

Po wstaniu wrąbała najpierw jedną michę, pobawiła się nową zabawką, potem zjadła drugą porcję, walnęła 2 kupale i zjadła jeszcze :) obecnie zmęczona śpi na łóżku, jak na rekonwalescenta przystało.

I chyba przemianujemy ją na Fifi :ryk:

Ziemosław

Post » Czw mar 25, 2021 23:20 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Oj... Psineczko, nie strasz Dużych! Niech to tylko jednorazowy incydent :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt mar 26, 2021 6:26 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Cudna jest strasznie. I ten pysio kwadratowy :mrgreen:
Widac ten mix o którym pisałaś Madzia

Znajomi maja Figę, ale ciagle wołają na nią FiFi. Krótko ładnie Fi, od razu reaguje :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt mar 26, 2021 8:10 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Też mi się podoba Fifi :)

Dzisiaj mały stworek budził się tylko 2 razy w nocy i za każdym razem dana do kuwety od razu robiła siczku ;) jak Michał przyszedł z pracy o 7 to zjadła śniadanko, zrobiła kupala i dalej rozrabia w łóżku :ryk:

Chociaż chyba już się przywija do spanka. W końcu ile można próbować odgryźć nam nosy i uszy :smokin: :ryk: :ryk: :ryk:

A dzisiaj Skubi Dubi przyszedł i z rezerwą postanowił spać z nami! Więc teraz on śpi pod kołdrą, a małe na kołdrze :mrgreen:

Obrazek

Ziemosław

Post » Pt mar 26, 2021 8:40 Re: Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.4 Bajka :)

Ziemosław pisze:Też mi się podoba Fifi :)

Dzisiaj mały stworek budził się tylko 2 razy w nocy i za każdym razem dana do kuwety od razu robiła siczku ;) jak Michał przyszedł z pracy o 7 to zjadła śniadanko, zrobiła kupala i dalej rozrabia w łóżku :ryk:

Chociaż chyba już się przywija do spanka. W końcu ile można próbować odgryźć nam nosy i uszy :smokin: :ryk: :ryk: :ryk:

A dzisiaj Skubi Dubi przyszedł i z rezerwą postanowił spać z nami! Więc teraz on śpi pod kołdrą, a małe na kołdrze :mrgreen:

Obrazek

:1luvu:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]