Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30- mała Nell w DT/DS :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2021 16:03 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

Tak, Lilutek nam wszystkim daje nadzieję :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 28, 2021 17:52 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

pibon pisze:

Dyktatura pisze:Lilo też zachorował na pnn w wieku 4 lat. Mamy dużo szczęścia, że szybko został zdiagnozowany i rozwój choroby został praktycznie zatrzymany.
W tym roku Lilutek kończy 12 lat.

:ok: Jestem pelna podziwu! Jak tego dokonac?
Podawalam przez pol roku niskofosforowa diete i suplementy a wyniki sie tylko pogarszaly. Ale pewno duze znaczenie mial u Lilutka mlody wiek albo jakies inne cechy indywidualne.

Nie wiem czy wiek. Na początku dostał dużo leków i oczywiście chrupki nieren. Jak zaczęłam czytać to chrupki moment poszły w odstawkę i były puszki Animonda sensitiv. Między czasie kot zaczął nas unikać i popadać w depresję. Ja czytałam dalej. Tak trafiłam na Barfny Świat. Leki natychmiast poszły w odstawkę i przeszliśmy na karmienie barfem. Suplementy dobrane dokładnie do wyników. Krew badaliśmy co 2 tydzień żeby zobaczyć jak będą wyglądały wyniki. A one robiły się co raz lepsze. W końcu stanęły w jednym punkcie. Z lenistwa zaczęłam szukać puszek alternatywnych dla barta. Zaczął jeść Fernigę, później przeszliśmy na Mac's, a obecnie od kilku lat jedziemy wyłącznie na Gussto. Ma rewelacyjnie dobrane dodatki pod kontem nerek pomimo, że jest to karma bytowa.
O dziwo Gussto ma też serię nerkową ale jak dla mnie składem gorszą.
Leków nadal nie dajemy, a kroplówki w razie potrzeby. Znamy naszego kocura i wiemy kiedy tego potrzebuje a kiedy przestać lub zrobić przerwę.

Mireczko kotki kazały przekazać pozdrowienia dla Ciebie.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie lut 28, 2021 22:58 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

:201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 01, 2021 9:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

Dyktatura pisze:
pibon pisze:

Dyktatura pisze:Lilo też zachorował na pnn w wieku 4 lat. Mamy dużo szczęścia, że szybko został zdiagnozowany i rozwój choroby został praktycznie zatrzymany.

Podawalam przez pol roku niskofosforowa diete i suplementy a wyniki sie tylko pogarszaly. Ale pewno duze znaczenie mial u Lilutka mlody wiek albo jakies inne cechy indywidualne.

Nie wiem czy wiek. Na początku dostał dużo leków i oczywiście chrupki nieren. Jak zaczęłam czytać to chrupki moment poszły w odstawkę i były puszki Animonda sensitiv. Między czasie kot zaczął nas unikać i popadać w depresję. Ja czytałam dalej. Tak trafiłam na Barfny Świat. Leki natychmiast poszły w odstawkę i przeszliśmy na karmienie barfem. Suplementy dobrane dokładnie do wyników. Krew badaliśmy co 2 tydzień żeby zobaczyć jak będą wyglądały wyniki. A one robiły się co raz lepsze. W końcu stanęły w jednym punkcie. Z lenistwa zaczęłam szukać puszek alternatywnych dla barta. Zaczął jeść Fernigę, później przeszliśmy na Mac's, a obecnie od kilku lat jedziemy wyłącznie na Gussto. Ma rewelacyjnie dobrane dodatki pod kontem nerek pomimo, że jest to karma bytowa.
O dziwo Gussto ma też serię nerkową ale jak dla mnie składem gorszą.
Leków nadal nie dajemy, a kroplówki w razie potrzeby. Znamy naszego kocura i wiemy kiedy tego potrzebuje a kiedy przestać lub zrobić przerwę.

Mireczko kotki kazały przekazać pozdrowienia dla Ciebie.

dziękuję :1luvu: :201461 :201461
może uda mi się kiedys je poznać :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon mar 01, 2021 9:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

pibon pisze:Piekne rodzenstwo buraskow, Benius przepiekny. Wielka szkoda tak mlodego kocurka :cry:

Ważne są też kroplówki. Dzięki radom Dyktatury udało mi się zawalczyć o mojego piesia.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 12:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

mir.ka pisze:Na poprawę nastroju.
Juz wiosna nadchodzi :D
Obrazek

Obrazek

ojej, u mnie jeszcze nic nie wylazło, chyba masz jakieś spcjalne względy u Matki Natury :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon mar 01, 2021 12:10 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

alessandra pisze:
mir.ka pisze:Na poprawę nastroju.
Juz wiosna nadchodzi :D
Obrazek

Obrazek

ojej, u mnie jeszcze nic nie wylazło, chyba masz jakieś spcjalne względy u Matki Natury :D

akurat te rosną na takiej podwyższonej rabacie od południowej strony, a w ubiegłym tygodniu temperatura była prawie letnia, termometr przez kilka dni pokazywał ponad 20 stopni ciepła 8O 8O , to i kwiatki zaczęły wychodzić
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 12:19 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Podobno Rudzinka dawno się nie pokazywała :wink:
to już nadrabia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 13:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Pozy Rudzi godne Prezesowej :) u mnie wiosny jeszcze nie widać, ale może patrzyłam nie tam gdzie trzeba? No chyba że kwiaty zielistki się liczą :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon mar 01, 2021 13:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Bosko tę łapkę na łapkę założyła na pierwszym obrazku :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon mar 01, 2021 16:54 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30 Smutno nam :((

Ewa L. pisze::201461 :201461 :201461 :201461

:1luvu: :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 16:55 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

SabaS pisze:Pozy Rudzi godne Prezesowej :) u mnie wiosny jeszcze nie widać, ale może patrzyłam nie tam gdzie trzeba? No chyba że kwiaty zielistki się liczą :)

ale zielistka to chyba w domu nie na zewnątrz?
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 16:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Nul pisze:Bosko tę łapkę na łapkę założyła na pierwszym obrazku :)

często leży z tak założoną łapką :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 01, 2021 18:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

mir.ka pisze:
SabaS pisze:Pozy Rudzi godne Prezesowej :) u mnie wiosny jeszcze nie widać, ale może patrzyłam nie tam gdzie trzeba? No chyba że kwiaty zielistki się liczą :)

ale zielistka to chyba w domu nie na zewnątrz?

Jasne że w domu. Nie liczy się? :) Rudzia jest cudna z tymi minami i pozami. Urodzona modelka

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon mar 01, 2021 18:45 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

mir.ka pisze:
Nul pisze:Bosko tę łapkę na łapkę założyła na pierwszym obrazku :)

często leży z tak założoną łapką :)

Królowa jest tylko jedna 8)
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]