Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30- mała Nell w DT/DS :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2021 13:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

U nas pogoda oszalała. Termometr pokazuje 20 stopni w słońcu 8O 8O 8O . Skorzystałam z pięknej pogody i wybrałam się na spacer , choć niezbyt dobrze się chodzi, bo mokrego śniegu dużo leży, ale zrobiłam prawie 4000 w pół godziny, bez kijków i pieska :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 20, 2021 13:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Atta pisze:Koty maja ciągoty do wózków. Albo wskakują do dziecinnych i często są transportowane razem z małym człowiekiem, albo potem tenże mały człowiek buja je w wózeczku dla lal :mrgreen:

ale chyba nie każdemu kotu to się podoba
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lut 20, 2021 14:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

mir.ka pisze:
Atta pisze:Koty maja ciągoty do wózków. Albo wskakują do dziecinnych i często są transportowane razem z małym człowiekiem, albo potem tenże mały człowiek buja je w wózeczku dla lal :mrgreen:

Z pewnością nie każdy jest amatorem wożenia i kołysania. Natomiast podejrzewam, że ten co lubi pieszczochy, ma naturę bardziej leniwą temu pasują takie rozrywki.
Córka kuzynki tak wyniańczyła swojego kota,że raz nawet wskoczył do plecaka i razem znaleźli się w przedszkolu :mrgreen: Noszenie w plecaku też go rajcowało oraz bujanie się na huśtawce i wylegiwanie na trampolinie, nawet, gdy ktoś na niej skakał :wink:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Sob lut 20, 2021 14:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

A Feliks się niestety boi wszystkich turkoczących kółeczek :( Nawet chciałam kiedyś kupić wózek raki dla zwierzą, żeby tych jego kilogramów do weta ręcznie nie nosić... Ale niestety. Teraz już trochę lepiej reaguje na wózki dziecięce, bo nie ucieka, a tylko zastyga, to jedno się zmieniło.
Plecak-transporter... leży nieużywany :( Nie pomogły oswajania :( A chętnie bym go na wycieczkę zabrała, bo ciekawski generalnie. No i znów - łatwiej toto zanieść do weta...
Tak więc zazdroszczę kotom „wózeczkowym” tzn ich Dużym :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob lut 20, 2021 14:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Atta pisze:
mir.ka pisze:

Z pewnością nie każdy jest amatorem wożenia i kołysania. Natomiast podejrzewam, że ten co lubi pieszczochy, ma naturę bardziej leniwą temu pasują takie rozrywki.
Córka kuzynki tak wyniańczyła swojego kota,że raz nawet wskoczył do plecaka i razem znaleźli się w przedszkolu :mrgreen: Noszenie w plecaku też go rajcowało oraz bujanie się na huśtawce i wylegiwanie na trampolinie, nawet, gdy ktoś na niej skakał :wink:

fajny kocur :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lut 21, 2021 8:38 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Mnie samą, przygłuchą już nieco, bardzo denerwują wózki czy walizki na kółkach.Chodzi mi o dźwięk. Nie wyobrażam sobie wozić tak kota. Po gładkim asfalcie może, ale po chodnikach? W życiu. Nie dość, że to mimo wszystko podskakuje, to jeszcze ten okropny dźwięk :evil: Renia ( pirulasińska) kupiła taki wózek jak dla dzieci, ale dedykowany kotom. U niej się sprawdza.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 21, 2021 9:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

ewar pisze:Mnie samą, przygłuchą już nieco, bardzo denerwują wózki czy walizki na kółkach.Chodzi mi o dźwięk. Nie wyobrażam sobie wozić tak kota. Po gładkim asfalcie może, ale po chodnikach? W życiu. Nie dość, że to mimo wszystko podskakuje, to jeszcze ten okropny dźwięk :evil: Renia ( pirulasińska) kupiła taki wózek jak dla dzieci, ale dedykowany kotom. U niej się sprawdza.

moje koty chyba też nie byłyby zachwycone wożeniem tłukącym wózkiem, na szczęście nie ważą duzo i mozna je nieść w samym kontenerze
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lut 21, 2021 10:11 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

To pewnie też zależy od kółeczek, w walizkach też bywa różnie, jedne tyrkoczą bardziej, inne - mniej.

Słonecznej niedzieli!
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Nie lut 21, 2021 10:21 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lut 21, 2021 12:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Dziękuje za życzenia. Juz sie spełniły :D
Jest piękna słoneczna niedziela, wcale nie zimowa tylko wiosenna.
Przed chwila zrobiłam zdjęcie, taka mamy temperaturę 8O 8O
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lut 21, 2021 12:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Faktycznie :lol: U nas też ciepło, bardzo słonecznie, ale nie aż tak. Rano było bardzo ślisko, bo w nocy jest leciutki mrozik. Na balkonie cieplutko, koty się wietrzą :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 21, 2021 13:23 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

ewar pisze:Faktycznie :lol: U nas też ciepło, bardzo słonecznie, ale nie aż tak. Rano było bardzo ślisko, bo w nocy jest leciutki mrozik. Na balkonie cieplutko, koty się wietrzą :lol:

U nas w nocy też był kilkustopniowy mróz. Ja swoim kotom tez otworzyłam "balkon" , czyli to okienko w piwnicy na które wychodzą, ale zachwytów nie było, trzy trochę powyglądały i wróciły do ciepłego domu. Termometr od południowej strony pokazuje ponad 20 stopni ciepła, ale to okienko jest od wschodu i na poziomie ziemi, to za ciepło tam nie jest, chyba :roll: Ale przekonały się, że choć słońce świeci to na zewnątrz wcale nie jest tak fajnie.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lut 21, 2021 13:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

No to u bas balkoning bezbalkonowy naokienny pełną gębą, a właściwie pełnym futrem. Bajka się już zdjęć doczekała od ludzi przechodzących czyli sezon foto rozpoczęty.
Bezia woli okno bez słońca, bo tu już ms spółkę z gołębiami - i one, i ona czekają, kiedy tylko będę rzucać ziarno :mrgreen:

Nul

Post » Wto lut 23, 2021 14:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Nul pisze:No to u bas balkoning bezbalkonowy naokienny pełną gębą, a właściwie pełnym futrem. Bajka się już zdjęć doczekała od ludzi przechodzących czyli sezon foto rozpoczęty.
Bezia woli okno bez słońca, bo tu już ms spółkę z gołębiami - i one, i ona czekają, kiedy tylko będę rzucać ziarno :mrgreen:

u mnie Daisy wczoraj wybiegła obejrzeć ptaszki z bliska, a nie tylko przez okno, akurat w krzakach siedziało stadko wróbli to jej az oczka wychodziły na wierzch :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lut 23, 2021 14:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 30

Kotek- zmazluszek :mrgreen: W domu 27 stopni ciepła, a ta pod kocyk wchodzi.
Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]