Szalony Team. Jest nas mniej... Kropcia (*). Tęsknię :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 13, 2021 17:51 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Cudownie, jak koty się tak przyjaźnie liżą :1luvu: :201461
Też się martwię o koty Marzenki. Mogę tylko odświeżać ogłoszenie... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 14, 2021 0:06 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Tylko nie potrafię w pełni cieszyć się tak wyczekiwanym przeze mnie wydarzeniem, gdy pomyślę co przeżywa teraz Marzenia11, jej cudowne koteczki i "sprawczyni" całego zamieszania - Bella. Mam nadzieję, że rezydentki jakoś przetrwają rewolucję w ich życiu i zaakceptują obecność kolejnego kota. Strasznie mi to ciąży, bo nie jestem w stanie pomóc :( Trzymajcie się dziewczyny, myślę o Was :1luvu:

Dziekuje :1luvu:
Z rezydentek najgorzej to znosi Notusia. Domaga sie stalej uwagi, a jak tylko sie zajme innym.kotem od razu zaczyna sie lizac.
Ale najgorzej radzi sobie Bella. Ona weszy i wszedzie czuje moje koty i bardzo miauczy, tak jak wtefy na dzialce, gdy siedziala na alejce i miauczala w przestrzen...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 14, 2021 0:11 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Och, żeby się wreszcie trafił domek... Może jeszcze gdzieś wrzucić to ogłoszenie?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lut 14, 2021 0:45 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

jolabuk5 pisze:Och, żeby się wreszcie trafił domek... Może jeszcze gdzieś wrzucić to ogłoszenie?

Nie mam pojecia
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lut 14, 2021 2:06 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Marzenia11 pisze:
jolabuk5 pisze:Och, żeby się wreszcie trafił domek... Może jeszcze gdzieś wrzucić to ogłoszenie?

Nie mam pojecia

olx, gumtree i gratka to chyba najsensowniejsze..
Lezałam na wersalce na brzuchu i głaskałam Bellę (ciągle siedzi między wersalką a ścianą) i wpadłam w taki półsen. Słyszałam grający tv ale przyśniło mi się, że leżę i glaszczę Bellę i nie usłyszałam jak otworzyły się drzwi i moje rezydentki weszły - Nurka i Notka leżały koło mnie, a Milenka obserwowała wszystko stojąc na parapecie. I że ja się podniosłam i patrzę, a nutka zauważyła Bellę i się zaczęły bić i walić łapami i Bella uciekła do drugiego pokoju, po drapaku pogoniła ją Milena i wskoczyła do jej szafy - warki, piski, przerazone koty. Wiedziałam w pewnym momencie, ze to sen,a le nie mogłam się dobudzić.
W końcu się ocknęłam, leżałam na wersalce, rękę trzymałam na Bellutku..

Marzenia11

Post » Nie lut 14, 2021 2:07 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Słuchajcie doczekalam dziś pięknego widoku. Drzemałam na łóżku i dołączyła do mnie Kropka. W nocy często już ze mną śpi, ale kładzie się w nogach, bo poduszka zawsze zajęta przez Szajbuska. Tym razem Szajbusek spał na drapaku, więc Kropka położyła się na podusi. Rozmruczała się cudnie i tak sobie razem ucięłyśmy popłudniową drzemkę. Ale po pewnym czasie przyszedł Szajbusek, położył się pomiędzy nami. Kropka była chyba tak zaspana, że nawet nie próbowała, swoim zwyczajem, uciekać. Co więcej, po raz pierwszy przy mnie zaczęła lizać kocurka po łebku :1luvu: ona lizała, a Szajbusek jej podstawiał do lizania, a to łebek, a to uszko, a to oczko. Kropka lizała i delikatnie podgryzała, a Szajbusek coraz głośniej mruczał. Piękny widok przez kilka minut. Warto było czekać prawie dwa lata :1luvu: hmmm to chyba zasługują na wełniankę co? I jeszcze nowa zabawka na nich czeka. Motylek na drucie :)

To są zawsze piękne chwile i momenty... wzruszyłam się.. :1luvu:
a co to za motylek na drucie?

Marzenia11

Post » Nie lut 14, 2021 2:44 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Marzenia11 pisze:
Marzenia11 pisze:

Nie mam pojecia

olx, gumtree i gratka to chyba najsensowniejsze..
Lezałam na wersalce na brzuchu i głaskałam Bellę (ciągle siedzi między wersalką a ścianą) i wpadłam w taki półsen. Słyszałam grający tv ale przyśniło mi się, że leżę i glaszczę Bellę i nie usłyszałam jak otworzyły się drzwi i moje rezydentki weszły - Nurka i Notka leżały koło mnie, a Milenka obserwowała wszystko stojąc na parapecie. I że ja się podniosłam i patrzę, a nutka zauważyła Bellę i się zaczęły bić i walić łapami i Bella uciekła do drugiego pokoju, po drapaku pogoniła ją Milena i wskoczyła do jej szafy - warki, piski, przerazone koty. Wiedziałam w pewnym momencie, ze to sen,a le nie mogłam się dobudzić.
W końcu się ocknęłam, leżałam na wersalce, rękę trzymałam na Bellutku..

Dobrze, że to tylko sen... Wyśniłaś swój lęk, bo przecież boisz się takiej sytuacji :(
A motylek z zooplusa, zobacz w dziale zabawki interaktywne, Funny Butterfly, działa na baterie paluszki. Początkowo u mnie kilka kotów się tym interesowało, ale tylko jedna bawi się do dziś. Kosztuje prawie 60 zł.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lut 14, 2021 9:22 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:mir.ka już postanowilam, oddam im co dla nich ;) niech im służy i grzeje pupki :)
Nul jakoś nie mam o czym pisać, a o kocich chorobach tylko to trochę niefajnie. Zmobilizuję się i zrobię im nową sesję, to chociaż fotki będą :)

jak koty tak fajnie się postarały to zasługują na kilka wełnianek :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 14, 2021 10:21 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lut 14, 2021 13:41 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Poczytałam o Belli... No i co mogę?... Chyba tylko kciuki...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon lut 15, 2021 8:58 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Bella już normalnie, moje koty są zdziwione obcą. Notka wczoraj usiadła pod drzwiami, za ktorymi miauczała Bella i ja osyczała i... opluła, tak, tak, dziewczynka potrafi :)
Bella jak tylko mnie usłyszy to woła, dziewczyny moje mają też swoje rytuały po moim powrocie i... jest kociokwik. :wink:

Dobrego dnia wszystkim! :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lut 15, 2021 10:28 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Może się uda z tym dt? Oby! :ok: :ok: :ok:
Dobrze, że Bella już nie taka przerażona, ale im krócej będzie u Ciebie, tym lepiej.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lut 16, 2021 9:46 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro lut 17, 2021 9:49 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 17, 2021 10:19 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]