Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2021 13:20 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

A gdzie mieszkają teraz dzieci Belli? I czy działkowe bezdomniaki po kastracji też mogłby tam zostać na dzień lub 4 dni?
Odpowiedzi na pytania, które zadałam w poprzednim poście, są tajne?

Fhranka

Od: Czw lis 15, 2018 13:28

Post » Śro lut 10, 2021 13:38 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Fhranka pisze:A gdzie mieszkają teraz dzieci Belli? I czy działkowe bezdomniaki po kastracji też mogłby tam zostać na dzień lub 4 dni?

Nie sledzisz wątku wiec nie wiesz.
Przeczytaj.
Jestem u Belli, właśnie wyszedł facet który chciał ja potencjalnie Adoptować. Bella svbowala się głęboko pod łóżko.imiala rację :)
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 10, 2021 13:49 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nie spodobał jej się? :) wnioskuję, że Tobie też :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro lut 10, 2021 13:50 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

SabaS pisze:Nie spodobał jej się? :) wnioskuję, że Tobie też :)

Zdecydowanie.
Zaczęłam się martwić, bo od 2-3 dni Bella mało je... siedzi pod łóżkiem. Wprawdzie to też miejsce do zabawy piorkiem, no ale.. i qpy mniejsze..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 13:57 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:
Fhranka pisze:A gdzie mieszkają teraz dzieci Belli? I czy działkowe bezdomniaki po kastracji też mogłby tam zostać na dzień lub 4 dni?

Przeczytaj.
Jestem u Belli, właśnie wyszedł facet który chciał ja potencjalnie Adoptować. Bella svbowala się głęboko pod łóżko.imiala rację :)

Acha, dziękuję.
Pozdrawiam i życzę braku nowych miotów na wiosnę.

Fhranka

Post » Śro lut 10, 2021 14:02 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Fhranka pisze:
Marzenia11 pisze:

Przeczytaj.

Acha, dziękuję.
Pozdrawiam i życzę braku nowych miotów na wiosnę.

Poproszę o odpowiedź na moje pytanie. Co byś zrobiła? Jak się zrobi cieplej?
Ja nie ukrywam odpowiedzi na Twoje pytania. Po prostu są one w wątku. Pisać z komórki trudno.
Istotne jest teraz takie zorganizowanie zabiegów, aby koty były bezpieczne, ich życie, aby wystsrylizowane po tygodniu nie umarły na pp.

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 14:06 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Nie POWINNAM tego pisać ale dla lekkiego rozszerzenia obrazu- właśnie mops się wypial na mojego brata. I jeszcze chcą abym ja napisała podanie o rezygnację z usług opiekuńczych .musze znowu porozmawiać z prawnikiem.

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 14:09 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Stałabym tam z klatką i łapała. Już kiedy zaczął się ten wątek były na ten temat rozmowy. Nie wiem jak długo karmisz, nie wiem jak długo znasz te koty. Nie znam wszystkich wątków na miau.
Ale wiem, że tu nie ma co wiele rozmyślać, skoro dla Belli i dzieciaków znalazły się awaryjne miejsca to i dla pozostałych się znajdą na te kilka dni po kastracji.

Fhranka

Post » Śro lut 10, 2021 14:19 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Fhranka pisze:Stałabym tam z klatką i łapała. Już kiedy zaczął się ten wątek były na ten temat rozmowy. Nie wiem jak długo karmisz, nie wiem jak długo znasz te koty. Nie znam wszystkich wątków na miau.
Ale wiem, że tu nie ma co wiele rozmyślać, skoro dla Belli i dzieciaków znalazły się awaryjne miejsca to i dla pozostałych się znajdą na te kilka dni po kastracji.

Działka jest koło klebarka małego woj. Warm-maz.
Ja z siostra mieszkamy w Wawie woj.mazowieckie.
Odległość 240km w jedną stronę.
Obie pracujemy pon-piątek.
Do Olsztyna jeździmy w sobotę i wracamy w niedzielę, najczęściej w nocy.
Mamy bardzo chorego brata który mieszka tam sam i wymaga opieki, mops się wypial.
Fundacje olsztyńskim oraz lecznica z nimiwspolpracujaca od lata ub roku mają panleuko.
1. Kiedy mam stać i łapać?
2. Co zrobić po złapaniu?
Zamiast zajmować się Bella,u której jestem dwa razy na dobę pisze ci odpowiedzi, które są w tym wątku, bo nie chcesz go przeczytać.Trudno. Zaraz od niej wychodzę do pracy.

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 15:05 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:Zamiast zajmować się Bella,u której jestem dwa razy na dobę pisze ci odpowiedzi, które są w tym wątku, bo nie chcesz go przeczytać.Trudno. Zaraz od niej wychodzę do pracy.

Bez przesady Marzenia11.

Fhranka

Post » Śro lut 10, 2021 15:06 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Fhranka pisze:
Marzenia11 pisze:Zamiast zajmować się Bella,u której jestem dwa razy na dobę pisze ci odpowiedzi, które są w tym wątku, bo nie chcesz go przeczytać.Trudno. Zaraz od niej wychodzę do pracy.

Bez przesady Marzenia11.

Odpowiesz na pytania zawarte w opisie sytuacji?
Dla kotki żyjącej w stresie spowodowanym przebywaniem w pustym mieszkaniu każdy kontakt z człowiekiem jest ważny i potrzebny. Dla Ciebie to może przesada, dla mnie to okropnie ważne.

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 15:39 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenia11 pisze:
Fhranka pisze:

Bez przesady Marzenia11.

Dla kotki żyjącej w stresie spowodowanym przebywaniem w pustym mieszkaniu każdy kontakt z człowiekiem jest ważny i potrzebny. Dla Ciebie to może przesada, dla mnie to okropnie ważne.

Nie, nie odpowiem, bo wszystkie możliwość działania zostały już omówione na pierwszych stronach tego wątku. Teraz tylko działać.
I nie, nie odpowiem, bo drugi raz próbujesz mnie szantażować, raz tym że nie będziesz karmić i ja mam Twoje koty łapać, a teraz zdrowiem Belli.
Nie akceptuję takich zagrywek.
To moja ostatnia wizyta w tym wątku. Rób co chcesz.

Fhranka

Post » Śro lut 10, 2021 15:49 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Marzenko, ja wysłałam tylko 10 zł symbolicznie i oczywiście niczego nie zwracaj. Oby te wszystkie adopcje poszły gładko. Bezwzględnie wzięłabym Bellę na wizytę pa i jeśli będzie ok, od razu bym ją tam zostawiła. To najlepsze rozwiązanie. Ryzyko oczywiście jest, ale ryzyko wzięcia jej do Ciebie jest jeszcze większe dla Twoich kotów. A dla Belli to 2 stresy zamiast jednego, jeśli będzie przejściowo u Ciebie. I nie robiłabym już pcr, skoro dom akceptuje kota, który MOŻE jest nosicielem.

Teraz masz prawo pomyśleć o sobie. Pomogłaś Belli sama, nikt Ci nie pomógł fizycznie, jesteś skrajnie zmęczona i żadne stresy ani kłótnie na forum nie są Ci teraz potrzebne.
A sterylki w Olsztynie będą, jeśli ktoś się włączy na miejscu, bo Ty sama nie dasz rady. I tak trzeba z nimi poczekać aż pogoda choć trochę odpuści. Może lecznice i fundacje zdołają się oczyścić po pp? Teraz o tym nie myślmy, tylko trzymajmy kciuki, żeby za tydzień Bella i jej dzieci były już we własnych domach. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lut 10, 2021 15:55 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

Fhranka pisze:
Marzenia11 pisze:
Fhranka pisze:

Bez przesady Marzenia11.

Nie, nie odpowiem, bo wszystkie możliwość działania zostały już omówione na pierwszych stronach tego wątku. Teraz tylko działać.
I nie, nie odpowiem, bo drugi raz próbujesz mnie szantażować, raz tym że nie będziesz karmić i ja mam Twoje koty łapać, a teraz zdrowiem Belli.
Nie akceptuję takich zagrywek.
To moja ostatnia wizyta w tym wątku. Rób co chcesz.

No właśnie, łatwo tak zagrać.
A ja zostaję sama z pytaniem jak połączyć ważne zabiegi z równie (dla mnie ) ważnym ochronieniem kotów przed pp.

Marzenia11

Post » Śro lut 10, 2021 15:56 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella i dzieciaki szukają ds.

jolabuk5 pisze:Marzenko, ja wysłałam tylko 10 zł symbolicznie i oczywiście niczego nie zwracaj. Oby te wszystkie adopcje poszły gładko. Bezwzględnie wzięłabym Bellę na wizytę pa i jeśli będzie ok, od razu bym ją tam zostawiła. To najlepsze rozwiązanie. Ryzyko oczywiście jest, ale ryzyko wzięcia jej do Ciebie jest jeszcze większe dla Twoich kotów. A dla Belli to 2 stresy zamiast jednego, jeśli będzie przejściowo u Ciebie. I nie robiłabym już pcr, skoro dom akceptuje kota, który MOŻE jest nosicielem.

Teraz masz prawo pomyśleć o sobie. Pomogłaś Belli sama, nikt Ci nie pomógł fizycznie, jesteś skrajnie zmęczona i żadne stresy ani kłótnie na forum nie są Ci teraz potrzebne.
A sterylki w Olsztynie będą, jeśli ktoś się włączy na miejscu, bo Ty sama nie dasz rady. I tak trzeba z nimi poczekać aż pogoda choć trochę odpuści. Może lecznice i fundacje zdołają się oczyścić po pp? Teraz o tym nie myślmy, tylko trzymajmy kciuki, żeby za tydzień Bella i jej dzieci były już we własnych domach. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Popieram :ok: i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało :ok: i życzę zdrowia Tobie i futrzakom.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

[poprzednia][następna]