Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2021 20:41 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Ha tylko jak kogoś takiego znaleźć, najlepiej jeszcze blisko miejsca zamieszkania Marzenki. A dt mają zazwyczaj kilka czy kilkanaście kotów. A Bella jest naprawdę ładna koteczką, do tego przytulaśną, o łagodnym usposobieniu. No koci ideał :1luvu:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt lut 05, 2021 20:44 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Tak, dlatego chyba najważniejsze są ogłoszenia w lecznicach. Bo jeśli ktoś stracił swojego małego przyjaciela, to może zechce pomóc Belli? Tylko dobrze by było, żeby ogłoszenia były w tej "dramatycznej" wersji, a nie wiem, jakie zrobiła gusiek1
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lut 05, 2021 20:47 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Gusiek1 to robiła eleganckie karteczki do zrywania. Niestety nie przeredagowalam tekstu na ten dramatyczny.
Ogłoszenia wiszą w lecznicach w których znam wetow i one wiedzą jaka jest sytuacja.
Mam dziewczynę, która mieszka w moim bloku kilka pięter wyżej. Opiekowalam się jej starym kotem. Odszedł 5 lat temu. Nie zgodziła się nawet na tymczasowanie, bo nie chce się wiązać z kotem na lata. Nie byłam w stanie jej wytłumaczyć, że naprawdę tylko dt. Uparla się.
Taka sytuacja..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 05, 2021 20:52 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

A wydawaloby się, ze w czasach pracy zdalnej są większe możliwosci bycia dt...

SabaS

Post » Pt lut 05, 2021 20:55 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Ale jak potrzebowała opieki dla swojego kota, to nie miała oporów, żeby ciebie poprosić o pomoc. Wypadałoby się teraz zrewanżować, tak myślę. Ale trudno, ludzi się nie zmieni. A może wywiesić ogłoszenia w kilku klatkach schodowych w twoim bloku, i w okolicznych? Że kotka wróci na działki, jeśli nie znajdzie tymczasu, że błaga o pomoc... Że to tylko jakiś czas, miesiąc czy dwa, zanim nie znajdzie ostatecznego domu. I telefon do Ciebie....
Albo, jeśli są otwarte klatki i można się dostać do skrzynek, to wrzucić taką prośbę do skrzynek pocztowych, do wszystkich, jak leci. Moze akurat ktoś się zgodzi?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lut 05, 2021 20:59 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Ogłoszenia wiszą u mnie.
Nie mogę ich przeredagowac, bo nie mam w domu drukarki ani kasy na druk na mieście. W pracy będę dopiero we wtorek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 05, 2021 21:03 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

A kiedy Belli mija termin? :strach:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lut 05, 2021 21:04 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

jolabuk5 pisze:A kiedy Belli mija termin? :strach:

Do wtorku do 12

Marzenia11

Post » Pt lut 05, 2021 21:05 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

No to nie zdążysz nic wydrukować... :( :( :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lut 05, 2021 22:14 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Marzenko, mogę przeredagowac (rozumiem, że na a4 włożyć dwa ogłoszenia z treścią Joli ?) Czy cos innego? Miałabyś jak wydrukować jutro zanim wyjedziesz? Jeśli macie pomysły co wydrukować to podeslijcie na pw to przeredaguję. Niestety (z roznych powodów nie bardzo będę miała jak podjechać żeby rozłożyć ogłoszenia w Twojej okolicy Marzenko w ten weekend :(

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt lut 05, 2021 22:36 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Marzenia, na fb na Warszawskich Kocich Domach Tymczasowych ktos sie właśnie zadeklarował, że może dać dt dla kota.
Jesteś na FB? Daj namiar na pw.

Państwo mają kota.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Sob lut 06, 2021 5:29 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Oby się udało :ok:

SabaS

Post » Sob lut 06, 2021 6:34 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

megan72 pisze:Marzenia, na fb na Warszawskich Kocich Domach Tymczasowych ktos sie właśnie zadeklarował, że może dać dt dla kota.

Państwo mają kota.

Jestem na fb ale nie w tej grupie

Marzenia11

Post » Sob lut 06, 2021 10:19 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Marzenia11 pisze:
megan72 pisze:Marzenia, na fb na Warszawskich Kocich Domach Tymczasowych ktos sie właśnie zadeklarował, że może dać dt dla kota.

Państwo mają kota.

Jestem na fb ale nie w tej grupie

Zglosilam się do grupy

Marzenia11

Post » Sob lut 06, 2021 22:34 Re: Wawa/OLSZTYN - Adaś (**). Bella-powrót na działkę?

Teraz minus 15. Jutro w dzien ma być tyle, w nocy jeszcze wiekszy mroz. Wobec tego oczywistym jest, że Belli nie przywiozę na działkę. Moja decyzja więc muszę ja zabrać do siebie.
4 ogłoszenia, na różne miasta Plus ogloszenie Joli. Znam statystyki swoich, ponad 30 osób spisalo numer telefonu. Zafzwonily dwie.
Jedna z Olsztyna, drugą z Warszawy. Nie zgodzily się na wizytę pa.
Na fb wielokrotnie udostepnialam Belle. Z grupy koty do adopcji brak odzewu. Jeszcze zarazumieszcze w grupie warszawskie domy tymczasowe.
Na myśl o reakcji moich kotów A zwłaszcza Notki, której zabiorę jej ulubiony pokój, mnie zatyka z lęku. Wiem, że mój niepokój to niepokój kotów. Ale też wiem w jakiej sytuacji zdrowotnej są, jak reaguje na nowości (przedstawione półkę, nowa torbę, nowa osobę itp) i nie wiem, czy ktoś z Was to wiedząc umiały być spokojny.
Ale taki ich parszywa los. Rezydentów i Belli, że akurat rzucił ich w moje towarzystwo.

Marzenia11

[poprzednia][następna]