KONIEC "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2021 20:52 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

SabaS pisze:Gratuluję adopcji, najwyraźniej udanej :ok:
Oli bądź szczęśliwy w swoim domku :201461

Mam taką nadzieję :ok:

A puchatki są trochę zdezorientowane i szukają towarzysza zabaw.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lut 05, 2021 20:54 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

A jak się ma Tinka? Jest jakaś poprawa?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt lut 05, 2021 21:02 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

SabaS pisze:A jak się ma Tinka? Jest jakaś poprawa?

Tak jak było: czerwone dziąsła, załzawione oczka i lekka biegunka, a z badań wyszło, że kot zdrowy :evil: Właściwie zdrowy, bo biega jak szalona razem z bratem po domu, normalnie je i się bawi. Nie mam już pomysłu na tego kota. Kot sugeruje alergię, a ja mam wrażenie że to coś innego.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt lut 05, 2021 21:05 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Oli jeszcze u mnie w domu:
Obrazek

z Tobisiem:
Obrazek Obrazek
Obrazek

ametyst55

Post » Pt lut 05, 2021 21:09 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Oli w nowym domu:
Obrazek Obrazek

i koleżanka Frankie:
Obrazek
Obrazek

ametyst55

Post » Pt lut 05, 2021 21:22 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Oczka wielkie z przerazenia, ale to drugie zdjęcie już bardzo obiecujące. Rezydentka też ładna czarnulka :)
A co do Tinki, nie mam pomysłu przy idealnych wynikach :(

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob lut 06, 2021 8:38 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

ametyst55 pisze:Oli jeszcze u mnie w domu:
Obrazek

z Tobisiem:
Obrazek Obrazek

widzę ,że nie tylko u mnie koty urzędują na stole :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 06, 2021 19:30 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Środkowe zdjęcie - szop pracz na stole :mrgreen:
Za Olinka :ok: :ok: :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Sob lut 06, 2021 19:36 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Wieści z domu Olisia nadal dobre :ok: . Oczywiście otworzył sobie drzwi od łazienki więc zapoznanie z koleżanką nastąpiło wcześniej niż było przewidziane :wink:
Jest wzajemna tolerancja choć jeszcze z dużą dozą nieufności . Myślę , że jest dobrze :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Nie lut 07, 2021 18:13 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

Oli się powoli adoptuje, ale Pani napisała , że dużo i głośno miauczy , tak jakby go coś bolało :( zaobserwowała też w kupie coś jakby krew. Martwię się :(
Obrazek

ametyst55

Post » Nie lut 07, 2021 18:25 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

ametyst55 pisze:Oli się powoli adoptuje, ale Pani napisała , że dużo i głośno miauczy , tak jakby go coś bolało :( zaobserwowała też w kupie coś jakby krew. Martwię się :(

ale u Ciebie było ok?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lut 07, 2021 18:27 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

mir.ka pisze:
ametyst55 pisze:Oli się powoli adoptuje, ale Pani napisała , że dużo i głośno miauczy , tak jakby go coś bolało :( zaobserwowała też w kupie coś jakby krew. Martwię się :(

ale u Ciebie było ok?

Tak nic takiego nie zauważyłam, ale Oli był razem z maluchami, a ja dalej nie wiem co w nich siedzi.
Obrazek

ametyst55

Post » Nie lut 07, 2021 18:30 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

ametyst55 pisze:
mir.ka pisze:

ale u Ciebie było ok?

Tak nic takiego nie zauważyłam, ale Oli był razem z maluchami, a ja dalej nie wiem co w nich siedzi.

to by wcześniej coś wyszło

a to , ze kot miauczy nie znaczy przecież , ze cos mu jest
np Daisy zaczęła mi "wyśpiewywać" pod drzwiami tzn , że "marcuje"? :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lut 07, 2021 18:44 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

krew w kupie kota nie oznacza tragedia jak u człowieka (bo to zaraz podejrzenie raka), czasem coś niestrawionego zadrapie jelito i tyle, Jeśli to żywa krew, czerwona i niewiele, to najpewniej z końcówki jelit, coś podrażniło obserwować, ale nie panikować.

Drapieżniki raczej ból ukrywają, a nie oznajmiają, może ze strasu miauczy, może zagaduje panią.
czas trzeba dać, jeśli je, pije, zwiedza, załatwia się, to spokojnie, może zylkene dodać i obserwować
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 07, 2021 18:48 Re: "Ametystowe" tymczasy: puchatki czekają na dom.

czarno-czarni pisze:krew w kupie kota nie oznacza tragedia jak u człowieka (bo to zaraz podejrzenie raka), czasem coś niestrawionego zadrapie jelito i tyle, Jeśli to żywa krew, czerwona i niewiele, to najpewniej z końcówki jelit, coś podrażniło obserwować, ale nie panikować.

Drapieżniki raczej ból ukrywają, a nie oznajmiają, może ze strasu miauczy, może zagaduje panią.
czas trzeba dać, jeśli je, pije, zwiedza, załatwia się, to spokojnie, może zylkene dodać i obserwować

Napisałam pani, żeby obserwowała. U mnie też zagadywał, ale nie był taki nachalny. Nie pomyślałam o Zylkene , zasugeruję Pani :ok:
Obrazek

ametyst55

[poprzednia][następna]