Koty z astmą oskrzelową - pilnie szukają domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2005 21:10 Koty z astmą oskrzelową - pilnie szukają domu

Wątek założyła na kociarni kulka, niestety nie zagląda tam za wiele osób a sprawa jest pilna, naprawdę pilna bo starsza osoba nie ma siły a koty mają astmę i powinny być leczone.
Babcia w przypływie rozpaczy chciała już koty uśpić choć są młode bo mają dopiero dwa lata i poza tą astmą są zdrowe.

Oto wątek o tych koteczkach
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=28854

a ja przy okazji mam pytanie o astmę oskrzelową - czy ktoś z Was miał do czynienia z kotem chorym na astmę? czy to jest wyleczalne czy tylko można do końca życia łagodzić objawy?
Szukając potencjalnego domku powinniśmy chyba jak najwięcej wiedzieć o tej astmie by przedstawić wszystko osobie, która ewentualnie zechce przygarnąć te koty.

Tylko czy one mają w ogóle jakąś szansę na adopcję? są ze sobą bardzo, naprawdę bardzo zżyte i nieludzkie byłoby je rozdzielać ale kto przygarnie dwa koty z astmą? i to koty dość płochliwe, które potrzebują czasu by poczuć się bezpiecznie?
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Czw cze 30, 2005 21:29

Na pewno mają szanse na adopcje
Kotka jest śliczna :love:
Ja nigdy nie miałam kota chorego na astme
A wiec niestety, nic nie mogę pomóc :(
Radziłabym tylko, aby kotki oglądnął dobry wet
"Nie szanujemy jakoś w ludziach miłości do zwierząt,pokpiwamy sobie z czyjegoś przywiązania do kotów.Czyż jednak nie jest tak,że najpierw przestajemy lubić zwierzęta, a potem-tracimy serce do ludzi?
Obrazek

zorro

Od: Sob gru 25, 2004 21:49

Post » Sob lip 02, 2005 12:34

Czy nikt nie miał kota z astmą? Nie ma nikogo, kto mógłby napisać coś na temat takich kotów?

To może choć znajdzie się ktoś kto zechce pomóc w szukaniu domu dla tego rodzeństwa?

miki

Post » Nie lip 03, 2005 22:06

Hop :!:
"Nie szanujemy jakoś w ludziach miłości do zwierząt,pokpiwamy sobie z czyjegoś przywiązania do kotów.Czyż jednak nie jest tak,że najpierw przestajemy lubić zwierzęta, a potem-tracimy serce do ludzi?
Obrazek

zorro

Post » Pon lip 04, 2005 16:03

Up :!:
Obrazek

zorro

Post » Wto lip 05, 2005 11:07

Hop :!:
Obrazek

zorro

Post » Śro lip 06, 2005 19:06

Zorro dzięki! jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczna za chęć pomocy!

miki

Post » Pon sie 01, 2005 8:33

Hej, dziewczyny - pewnie pieknoty wciaz szukaja, ale dla porzadku prosze o aktualizacje :)

OT - Miki, alez masz przystojniaka w podpisie 8O
Beliowen niezalogowana

Post » Sob sie 06, 2005 9:08

Poprosze o info, czy kotki nadal szukaja.
Beliowen niezalogowana

Post » Sob sie 06, 2005 18:41

Szukają jak najbardziej.

Są teraz u mnie w domku tymczsowym i sie oswajają.

Nie były dzikie, tylko bardzo płochliwe. Piękne, łagodne, kocurek zdecydowanie zabawowy, kicia miziasta po złapaniu.

Bardzo do siebie przywiązane, kocurek opiekuje sie bardziej płochliwą towarzyszką.

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Pon sie 08, 2005 12:47

Jak czują się kotki?
Czy ze zdrówkiem jest już lepiej?
Obrazek

zorro

Post » Pt sie 12, 2005 12:37

Jakoś wcześniej zupełnie przegapiłam ten wątek :oops: Co u kociaków? I co słychać z domkiem dla nich?

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pt sie 12, 2005 14:23

Ze zdrówkiem.........ogólnie nieźle. Jeśli się nie denarwują, to oddychaja całkiem ładnie.

Mają trochę kłopotów z kamieniem- trzeba będzie oczyścić, ale to we wrzesniu.Chciałabym, żeby jeszcze trochę się oswoiły.
Postępy w oswajaniu całkim całkiem - przychodzą już i ocierają się o nogi, mruczą i chcą być głaskane.

Kuwetkują piękni, na dwór ich nie ciągnie , lubią się bawić, wystarczy byle kulka, czy kawałek papierka

Domku szukamy, ale na razie........cisza

żabciarybcia

Post » Wto sie 16, 2005 19:33

trzymam kciuki za domek :ok:
Obrazek

zorro

Post » Śro sie 24, 2005 8:42

Piekne biało-czarne koty nadal czekaja.
Socjalizują się wspaniale, zaczynaja przychodzić na kolana i dopraszac głaskania, podsrawiają sie pod szczotkę.
Coraz więcej przebywają z nami w dzień,i oczywiscie kontrolują sytuację w kuchni.
Zawsze warto sprawdzić ,czy w miseczce nie ma jakiegoś szczegółnego przysmaku - jest stale sucha - ale może dadza coś lepszego.

Miałkun miał kleszcza - zaprzyjazniona wetka usunęła i aż jestem zaskoczona jak znakomicie to wpłynęło na poprawę wyglądu i nastroju kota.Bawią cię chętnie i często - wspólnie lub zabawkami

Domku, znajdż się!!!!!!!

żabciarybcia

[następna]