Pirat i ferajna - dzielny zbój

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2021 14:30 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

jolabuk5 pisze:No, to wspaniale, że wreszcie nie boli. Chociaż pewnie boli sama rana, ale ten ból powinien się zmniejszać, a nie narastać! :ok:

Będzie się zmniejszać jak będę przestrzegać zaleceń a to niemożliwe
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Pt sty 29, 2021 15:33 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

indianeczka pisze:
jolabuk5 pisze:A jak ból, który Cię dręczył ostatnio? Ustąpił po operacji?

Tak bo podczas operacji usunięto dysk który naciskał rdzeń i dali tam implant.

O Boże i Ciebie wypuścili na drugi dzień :201494 co to za szpital przecież po usunięciu dysku i wstawieniu implantu leży się co najmniej 2 do 3 doby. W tym jeden dzień na płasko z kroplówkami.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt sty 29, 2021 15:49 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Gosiagosia pisze:
indianeczka pisze:
jolabuk5 pisze:A jak ból, który Cię dręczył ostatnio? Ustąpił po operacji?

Tak bo podczas operacji usunięto dysk który naciskał rdzeń i dali tam implant.

O Boże i Ciebie wypuścili na drugi dzień :201494 co to za szpital przecież po usunięciu dysku i wstawieniu implantu leży się co najmniej 2 do 3 doby. W tym jeden dzień na płasko z kroplówkami.

Leżałam płasko do 4 rano i tego samego dnia zostałam wypisana do domu.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt sty 29, 2021 17:52 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Ja bym i 3 doby płasko leżała jakby miało nie boleć :wink:
Menda jakaś ten współlokator. Nie może Ci ktoś jakiegoś zamka wstawić do drzwi? No tak, ale wtedy zwierzaki byłyby zamknięte :roll: I tak źle, i tak niedobrze.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt sty 29, 2021 18:00 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Koki-99 pisze:Ja bym i 3 doby płasko leżała jakby miało nie boleć :wink:
Menda jakaś ten współlokator. Nie może Ci ktoś jakiegoś zamka wstawić do drzwi? No tak, ale wtedy zwierzaki byłyby zamknięte :roll: I tak źle, i tak niedobrze.

Drzwi mają zamek ale wystarczy mocne kopnięcie i masz drzwi otwarte :|
Na szczęście mam aż 3 rodzaje tabletek przeciwbólowych i mogę w każdej chwili wziąść.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt sty 29, 2021 18:29 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Indianeczko, czytałem, trzymałem kciuki, kibicowałem ...tylko ... nie wiedziałem co napisać, coby Ci otuchy dodać :oops: . Teraz też nie wiem co Ci doradzić bo moja duża to taki "rusek". Jak kręgosłup boli to wie, oj wie :( . Powiem Ci coś, co może poprawi Ci humor :) . Lepiej mieć najgorszego współlokatora, który wyjdzie z psiskami (chociażby na 5 minut) i nakarmi kociaki niż nikogo 8) . U nas byłby problem :( . Dlatego nie mamy psów (dzięki, Ci Panie :D ).
Drops.
Wiesz, nie umiem ocenić tego Twojego "wypisa ze szpitala". Jeśli czujesz się na siłach, to ok.
Zdrowia, bezbólowego funkcjonowania i żeby było wszystko na plus :D :ok: . Szybko to poszło ale może tak ma być.
ewkkrem :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt sty 29, 2021 18:56 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

ewkkrem pisze:Indianeczko, czytałem, trzymałem kciuki, kibicowałem ...tylko ... nie wiedziałem co napisać, coby Ci otuchy dodać :oops: . Teraz też nie wiem co Ci doradzić bo moja duża to taki "rusek". Jak kręgosłup boli to wie, oj wie :( . Powiem Ci coś, co może poprawi Ci humor :) . Lepiej mieć najgorszego współlokatora, który wyjdzie z psiskami (chociażby na 5 minut) i nakarmi kociaki niż nikogo 8) . U nas byłby problem :( . Dlatego nie mamy psów (dzięki, Ci Panie :D ).
Drops.
Wiesz, nie umiem ocenić tego Twojego "wypisa ze szpitala". Jeśli czujesz się na siłach, to ok.
Zdrowia, bezbólowego funkcjonowania i żeby było wszystko na plus :D :ok: . Szybko to poszło ale może tak ma być.
ewkkrem :D

Witaj Drops :)
Uwielbiam czytać twoje wpisy. Jak leżałam po operacji to się śmiałam że nuda mi nie grozi bo mam co czytać.
Co do moich współlokatorow to ciężko jest się wypowiedzieć ponieważ obaj mają zaburzenia psychiczne i niekiedy jest dość " niewesolo"
Na moje szczęście ten współlokator co wychodził z psami jest zakonnikiem franciszkańskim i reguła ich zakonu zobowiązuje ich do dobrego traktowania zwierząt :ok:

Co do " wypisa ze szpitala" to w tej chwili wypisują tak każdego pacjenta. Na mojej sali leżała kobieta która po operacji nie mogła wstać i też dostała wypis do domu.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt sty 29, 2021 19:52 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

indianeczka pisze:
Co do " wypisa ze szpitala" to w tej chwili wypisują tak każdego pacjenta. Na mojej sali leżała kobieta która po operacji nie mogła wstać i też dostała wypis do domu.

Osz, ku... Ten wypis w pośpiechu to niefajnie :( . Chyba, że "czujesz się na siłach" :) Oby.
Co do alkoholików to wśród nich częściej znajdziesz ludzi wrażliwych na zwierzęcy los niż wśród tzw. "świetoj ... wych" dewotów :D .
Wracaj do zdrowia i zwierzaków!!!
Tak mówi Drops!!! Hogw!!! (czy jakoś tak :oops: )
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob sty 30, 2021 0:11 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

wypisali Cię naprawdę ekspresowo. Teraz co prawda panuje taki zwyczaj, że po operacji nie każą leżeć, tylko natychmiast uruchamiają, każą wstawać, ćwiczyć. Też mnie w dzień po operacji biodra postawili do pionu i kazali chodzić. No, ale za szpitala wyszłam dopiero po kilku dniach (chciałam nawet wcześniej, ale lekarz nie miał kiedy zrobić wypisu :twisted: ). Oby się wszystko dobrze ułożyło!!!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sty 30, 2021 1:35 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

jolabuk5 pisze:wypisali Cię naprawdę ekspresowo. Teraz co prawda panuje taki zwyczaj, że po operacji nie każą leżeć, tylko natychmiast uruchamiają, każą wstawać, ćwiczyć. Też mnie w dzień po operacji biodra postawili do pionu i kazali chodzić. No, ale za szpitala wyszłam dopiero po kilku dniach (chciałam nawet wcześniej, ale lekarz nie miał kiedy zrobić wypisu :twisted: ). Oby się wszystko dobrze ułożyło!!!

Mi ćwiczyć zabronili :| A szkoda bo może bym szybciej stanęła na nogi .
Mam nadzieję że to była moja pierwsza i zarazem ostatnia operacja w życiu ale nie mam złudzeń bo wiem że dyskopatia nawraca :oops:
A póki co jestem zła sama na siebie bo nie doczytałam co mogę jeść i pić po wyjściu ze szpitala i mam tego rezultaty :(

Obrazek

indianeczka

Post » Sob sty 30, 2021 1:40 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Jestem już kilka godzin w domu i nareszcie widzę że wszystko zaczyna wracać do normy :)
Szelma i zbój przestali się telepac ze strachu i można ich normalnie wyglaskac. Przy okazji zauważyłam że szelma ma cieczke a to oznacza areszt szmycowy dla obu psów.
Pirat właśnie okupuje moją szyję i włączył swoje baaardzo głośne mruczenie.
Tylko mała śnieżka wciąż jest lekko przestraszona ale spokojnie z czasem wyjdzie ze swojej kryjówki i wejdzie mi na kolana.

Obrazek

indianeczka

Post » Sob sty 30, 2021 1:46 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Powinni byli Ci w szpitalu powiedzieć o właściwej diecie.
Dobrze, że stadko już spokojne, pewnie bardzo im Ciebie brakowało :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 30, 2021 2:07 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

jolabuk5 pisze:Powinni byli Ci w szpitalu powiedzieć o właściwej diecie.
Dobrze, że stadko już spokojne, pewnie bardzo im Ciebie brakowało :1luvu:

Z tego co widzę to śnieżka najgorzej zniosła moją nieobecność :( Podpytalam współlokatora i okazało się że śnieżka przy nim nie podchodziła do miski z jedzeniem .Zaczynala jeść dopiero jak wyszedł z pokoju. Przy mnie zaczęła jeść dopiero wieczorem a teraz gdzieś się schowała i śpi.

Zamiast spać próbuje znaleźć info na temat piramidy żywnościowej i kuchni lekkostrawnej. Póki co wiem że kawa i ryba wędzona są niewskazane. Chyba przejdę na dietę...owocowa bo po niej chyba nic mi nie będzie :twisted:

Obrazek

indianeczka

Post » Sob sty 30, 2021 2:58 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

Koty mają bardzo delikatną psychikę. Ale Śnieżka już powoli wraca do normy, tylko to dłużej trwa, niż u psów.
Z dietą sama ciągle walczę. Generalnie pomaga zmniejszenie ilości jedzenia, nawet, jeśli nie jest zbyt zdrowe. No, może kawy bym unikała...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sty 30, 2021 3:12 Re: Pirat,Zbój,Szelma,Śnieżka zapraszają po raz 2

jolabuk5 pisze:Koty mają bardzo delikatną psychikę. Ale Śnieżka już powoli wraca do normy, tylko to dłużej trwa, niż u psów.
Z dietą sama ciągle walczę. Generalnie pomaga zmniejszenie ilości jedzenia, nawet, jeśli nie jest zbyt zdrowe. No, może kawy bym unikała...

Ja z natury sama mało jem i dlatega przeraża mnie wpis o 4-5 posiłkach.

Obrazek

indianeczka

[poprzednia][następna]