Przepraszam, ze ja tu znowu po interesie wpadam, ale przyszedl w paczce sam Augmentin 250 mg. Reszta lekow w innej paczce jeszcze nie doszla.
Czy moge ten Augmentin, 40 mg/dziennie dac tej malej ze spuchnieta lapka? Przeczytalam, ze augmentin jest dobry na ugryzienia, infekcje skorne. Bo raczej jej nie dam rady zlapac. Zreszta wczoraj dalaj jej jedna dawke doxycycliny i dzisiaj ta lapka lepiej wyglada!:-) Rano byla jeszcze duza spuchnieta i rana krwista czerwona, ale teraz ranka juz jest w kolorze rdzy i lapka jest mniejsza, wiec ta doxycyclina chyba pomogla! Ale nie moge raczej znowu dac jej doxycycliny, bo doxycycline mam dla tej drugiej, przeziebionej. Bylo dokladnie 10 dawek, jak wczoraj oddalam spuchnietej lapce 1 dawke to mam teraz dla przeziebionej o 1 za malo:-(
I sie martwie, czy 9 dawek dla przeziebionej wystarczy? Z poczatku myslalam, ze mi dadza bez problemu wiecej tej doxycycliny ale jak dzis rozmawialam to nie dadza.
Nie chcialam im mowic, ze dalam spuchnietej lapce 1 dawke doxycycliny przeznaczona dla przeziebionej, bo jeszcze mogli by pomyslec, ze nieodpowiedzialna baba i nie dac mi na przyszlosc. I zreszta powiedzieli, ze o ile mi sie nie uda zlapac, to na lapke dadza mi ewentualnie antybiotyk doustny ale inny niz doxycyclina. Albo moze sie lepiej wstrzymam do jutra i poprosze jutro zeby mi dali doustny antybiotyk dla niej bo nie zlapalam jej. Jejku, ale gledze co.
ale jak lapce dzis nie dam to bedzie miala przerwe w antybiotyku, jak dam to bedzie miala koktajl codzien inny antybiotyk. I tak sie miotam dlatego