Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2021 1:46 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Za apetyt i samopoczucie przede wszystkim Sabci i Zuni i Kitka, a takze reszty kotkow :ok: :ok: :ok:

U nas kicia wolnozyjaca Zoe, ktora kichala, jest 3 dzien na doxycyclinie. Na szczescie latwo jej podac bo troche ja oswoilam i zjada w rybce.
Dostawala tyle czasu miod manuka i lizyne i guzik to dalo. No moze bez nich byloby gorzej, ale jednak potrzebna chemia, zeby zwalczyc chorobe. Powoli juz trace wiare w te wszystkie naturalne srodki :roll:
Jej siostra, Cindy, przyszla dzis ze spuchnieta lapka :| Nie zdolalam dobrze obejrzec, ale jakas ranka jest mala z boku. Stapa na ta lapke normalnie no ale jest spuchnieta. Zobaczymy co bedzie jutro.
Mama Gracie sie zrobila taka grubiutka, normalnie dostala ksywke Kula :D Ale ona tak jak Joli Calineczka cierpiala glod. Jak do nas przyszla to byla taka biedna, taka wychodzona, no to nic dziwnego, ze teraz wcina jak podstawia pod nosek. No i teraz to normalnie juz inna kota. Cieszy to.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro sty 20, 2021 6:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Ja nie bardzo się znam na tych środkach naturalnych, za to jako farmaceuta trochę znammsię na owej chemii i ją stosuję :wink:
Sabcia trochę lepiej jadła, zobaczymy, jak będzie dziś.
Za to Kitek jak chlusnął pawiem, to zarzygał pół pokoju. Martwię się o Kitka. Chciałabym mu powtórzyć badania, sprawdzić, co się zmieniło. Boję się, że będą potrzebne kroplówki..
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 20, 2021 8:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Oj Kitku :strach: :( martwimy się Ciebie biedactwo.... :201461 :201461
Miau Ciocie. Dziś jeszcze nie pawikowalam . Duża teraz daje mi tabl. Hepatiale advanced forte rozkruszona i zmieszane z - kwaśnym jogurtem greckim - tak jest mniej kwaśna
Bądźcie zdrowi!
Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro sty 20, 2021 9:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Koteczki nasze kochane bądźcie zdrowe, z dużym apetytem.
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 20, 2021 10:21 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Miau Ciociu pibon, miau Ciociu Gosiagosia dziękujemy :1luvu:
Sabulko i Kitku za Was trzymam lapki :strach:
Ciociu pibon duża mówi że w razie ostatecznym to doxycyklina może pomóc tez na ranke na lapce jakby się kotka nie dala dotknąć....
Zunia

Anna2016

Post » Śro sty 20, 2021 17:40 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Ciociu pibon, Zunia ma rację, unidox może pomóc!
Ciociu Gosiagosia, dzięki za zyczenia i karteczkę :1luvu:
Ja bez zmian, trochę jem, siusiam, kupkam, trochę się kręcę po domu, częściej śpię na kanapie, a pH moczu cały czas mam wysokie :oops: Wylizuję Urinowet (jak mam ochotę :wink: ), ale widocznie to nie pomaga.
Kitek mniej je i taki jakiś smutny jest. Pewnie też pojedzie do weta...
Zuniu, fajnie, że nie pawikujesz! A to lekarstwo w jogurcie jest smaczniejsze? :ok:
Lucasku, co u Was? Kiedy będzie diagnoza Julisia? A jak składanie drapaka?
Miaupozdrawiam z kanapy :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 20, 2021 18:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Miau Kitku i Sabciu martwimy się o Was. Kitku będziesz jeździć na kroplowki czy Duża da Ci w domu?
Duża wraca od Pani wet. Opowiedziała o mnie , o pawikach i o tym ze ostatnie 2-3 dni wyglądam wyraźnie zbolała. Mam przez 3 dni dostawać nospe i omeprazol i przez 2-3 dni wstrzymać się z lekami watrobowymi a potem kontakt z Panią wet.
Zunia
.

Anna2016

Post » Śro sty 20, 2021 20:04 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

A propos leków naturalnych i chemii. Tak na moj zdrowy rozum, są sytuacje gdy wystarczy natura i takie gdy trzeba sięgnąć po cięższą artylerię. Lekkie przeziębienie - kołderka, miód, czosnek, rosołek. Ciężkie przeziębienie z wysoką gorączką - apteka się kłania.
Mi się kiedyś udało wykurować Małą Czarną z przeziębienia przy pomocy zwykłego rutinoscorbinu. Za to Ofelia, jak się przeziębiła, od razu musiała dostać antybiotyk.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 20, 2021 22:26 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Podczytuje cichutko i trzymam kciuki za zdrówko bo coś ostatnio kiepsko :1luvu:
Fiszka kocham Cię 26.03.2018 - 13.04.2021 (*)
Borysek 1.06.2020

Talka

Od: Sob sie 08, 2020 19:39

Post » Czw sty 21, 2021 0:46 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Zuniu, to fajnie, przcynajmniej na 3 dni pozbędziesz się leku na wątrobę! :wink: Oby! Ale jak masz dostać no-spę? Ona jest strasznie gorzka...
Kroplówek Duża nie umie, wszystko zależy od tego, czy się nauczy...
Ciociu MB&Ofelia, to prawda, że czasem udaje się ominąć mocne leki - tylko nigdy nie wiadomo tego z góry :twisted:
Ciociu MaryLux, Ciociu Talka, dziękuję i Kitek też :1luvu: :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw sty 21, 2021 1:56 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Jolu, nie martw sie kroplowkami. Jak robisz zastrzyki to i zrobisz kroplowke. Wet Cie nauczy, a mozna tez poprosic technika czy techniczke, zeby przyszli do domu - za pare zlotych moze by sie zgodzili w pasujacej im godzinie i mialabys trening i mniej stresu na poczatek. Ale moze nie beda na razie potrzebne te kroplowki.
I za to mocne kciuki i zeby Kitek juz nie wymiotowal i sie lepiej poczul :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I za zdrowko Sabci i Zuni wielkie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziekuje za rade odnosnie opuchnietej lapki! To Cindy, siostra tej przeziebionej koteczki Zoe. Przyszla dzisiaj i lapka jeszcze bardziej spuchnieta i widac teraz wyraznie rane - okragla, jakby ugryzienie? Dalam jej 1 porcje doxycycliny. Napisalam znow maila z prosba do tej fundacji, bo nie starczy mi doxycycliny dla obu - dali mi tylko 10 cwiartek - akurat na 10 dni dla Zoe a moja paczka z lekarstwami z Indii jeszcze wciaz w drodze.
Fredziu!

pibon

Post » Czw sty 21, 2021 3:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Cindy z opuchnieta lapeczka, to z wczoraj zdjecie. Dzis jest niestety gorzej. Zjadla doxycyckline ale nie nie calosc niestety.
Obrazek

I Kulka a w zasadzie Kula. Koteczka wolnozyjaca.
Wchodzi sobie z werandy, forsuje przepierzenie i wchodzi do sypialni przez otwarte dzwi po czym wyleguje sie na teraz juz “swoim” poslanku

Obrazek
Niech tylko nikt nie pomysli ze da sie dotknac czy zblizyc do tego dzikuska
Fredziu!

pibon

Post » Czw sty 21, 2021 7:15 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Miau. Pierwsza próba podania nospy- w kiełbasce - nieudana . Będzie druga - w kulce z wędzonej makreli , po powrocie dużej z pracy.
Jolu czy znasz inny lek rozkurczowy, przecież to niemożliwe żeby na świecie była tylko nospa. Rozkurczowo działa też rumianek.....cos jeszcze?
Miau Ciociu pibon, nie szkodzi że nie całą, zobaczysz, dziś kicia będzie się czuła lepiej. Miau Sabciu. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak się czuje Kitek?
Zazula

Anna2016

Post » Czw sty 21, 2021 8:55 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Anna2016 pisze:Miau. Pierwsza próba podania nospy- w kiełbasce - nieudana . Będzie druga - w kulce z wędzonej makreli , po powrocie dużej z pracy.
Zazula

Mam złą wiadomość. Kot nie zje nospy ani w kiełbasce, ani w makreli, ani w żadnym tuńczyku itp. To świństwo jest strasznie gorzkie. Trzeba wetknąć w gardziołko. Najlepiej w kapsułce po tranie. Przerabiane przy Ofelii, jak miała zapalenie pęcherza.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]