Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt gru 25, 2020 13:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Trudno powiedzieć, ale ona wydaje się być tam szczęśliwa. Na pewno oswajałabym Sreberko, za wszelką cenę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 26, 2020 8:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Zapowiadają dzisiaj opady śniegu, ewentualnie śniegu z deszczem. Na razie sucho, smutno, nawet nie widać psów wyprowadzanych na spacer. U mnie też spokój, koty oczywiście śpią. Wczoraj bawiłam się z nimi, tylko Nadia i Lucy nie włączyły się do zabawy. Koci chłopcy, wiadomo, mają mnóstwo energii, ale pięknie bawiła się też Gucia i Benia. Muszę pójść z Lucy do weta, bo niepokoją mnie jej oczka. Zostałam uprzedzona, że będzie tak prawdopodobnie do końca jej życia. Sytuacja miarę opanowana, ale od czasu do czasu oczka wyglądają gorzej niż zwykle.

ewar

Post » Sob gru 26, 2020 9:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

U nas pada deszcz ze śniegiem, chyba nad ranem zaczął przy niewielkim mrozie, bo jest biało :)
Czyli są "białe święta" :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 26, 2020 9:46 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

U nas nie pada,jest szaro i nie przyjemnie :cry: :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 26, 2020 9:46 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

U nas dalej sucho, zimno, ponuro. Niby jakieś opady mają być, ale na razie się na to nie zanosi.

ewar

Post » Sob gru 26, 2020 12:37 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

A teraz już prószy śnieg, zdążyłam wcześniej nakarmić ptaki i koty. Zdyscyplinowany buras czekał pod podłogą, Lila również przybiegła. Nie zjadła dużo, jak to ona i poszła pod iglaka. Wcześniej oczywiście musiałam ją wymiziać. Żadnego kota poza tą dwójką nie widziałam. Sreberka już trzeci dzień, ale z domku znowu były wywleczone ścinki, czyli któryś z kotów tam musiał spać. Czarnuszek się pojawił, dostał miskę jedzenia, widziałam, że jadł, ale nie czekałam, aż skończy. Jeśli coś zostanie, to jakiś głodny kot dokończy, bo rano miska zawsze jest pusta.

ewar

Post » Sob gru 26, 2020 12:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob gru 26, 2020 14:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:A teraz już prószy śnieg, zdążyłam wcześniej nakarmić ptaki i koty. Zdyscyplinowany buras czekał pod podłogą, Lila również przybiegła. Nie zjadła dużo, jak to ona i poszła pod iglaka. Wcześniej oczywiście musiałam ją wymiziać. Żadnego kota poza tą dwójką nie widziałam. Sreberka już trzeci dzień, ale z domku znowu były wywleczone ścinki, czyli któryś z kotów tam musiał spać. Czarnuszek się pojawił, dostał miskę jedzenia, widziałam, że jadł, ale nie czekałam, aż skończy. Jeśli coś zostanie, to jakiś głodny kot dokończy, bo rano miska zawsze jest pusta.

:201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob gru 26, 2020 16:01 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Gosia, dziękuję :1luvu:
Trochę śniegu jednak popadało i świat za oknem wygląda jakby posypany cukrem pudrem., niewiele tego śniegu jest.

ewar

Post » Nie gru 27, 2020 6:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Śnieg jeszcze nie stopniał, bo temperatura na razie poniżej zera. Bałwana jednak nie da się ulepić. Wczoraj przecierałam oczy ze zdumienia, kiedy jakiś młody człowiek wyprowadzał bullteriera na spacer. Chodził po trawniku w T-shircie, a na nogach miał klapki :wink: Mors, czy coś takiego?
Dzisiaj ostatni dzień świątecznego maratonu. I dobrze, niech wreszcie będzie normalnie, bo co za dużo, to niezdrowo. Nie wiem, jak będą wyglądały obostrzenia, ale chyba u nas nikt się nimi przejmować nie będzie.
Domowe koty oczywiście po śniadaniu, obudziłam je dość wcześnie :mrgreen: Zjadły, popiły, łyknęły leki, zaliczyły kuwety i poszły spać.Tak to u mnie wygląda. Obudzą się, kiedy będę szykowała jedzenie dla bezdomniaków. Dostaną lunch i pójdą spać.

ewar

Post » Nie gru 27, 2020 8:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Śnieg jeszcze nie stopniał, bo temperatura na razie poniżej zera. Bałwana jednak nie da się ulepić. Wczoraj przecierałam oczy ze zdumienia, kiedy jakiś młody człowiek wyprowadzał bullteriera na spacer. Chodził po trawniku w T-shircie, a na nogach miał klapki :wink: Mors, czy coś takiego?
Dzisiaj ostatni dzień świątecznego maratonu. I dobrze, niech wreszcie będzie normalnie, bo co za dużo, to niezdrowo. Nie wiem, jak będą wyglądały obostrzenia, ale chyba u nas nikt się nimi przejmować nie będzie.
Domowe koty oczywiście po śniadaniu, obudziłam je dość wcześnie :mrgreen: Zjadły, popiły, łyknęły leki, zaliczyły kuwety i poszły spać.Tak to u mnie wygląda. Obudzą się, kiedy będę szykowała jedzenie dla bezdomniaków. Dostaną lunch i pójdą spać.

a jak wrócisz od bezdomniaków zjedzą obiad i pójdą spać w oczekiwaniu na kolację, po której też pójdą spać :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie gru 27, 2020 9:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dokładnie :lol: Teraz jednak próbuję się z nimi bawić. Muszą mieć trochę ruchu i przyjemności przy okazji.

ewar

Post » Nie gru 27, 2020 11:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dzisiaj wyszłam wcześniej niż zwykle. Gołębie i wróbelki czekały na ziarno. W butelce jeszcze ziarno było, ale gołębie nie miały nic :( Bardzo się ucieszyły na mój widok. Woda była zamarznięta, nalałam do trzech misek, jedna jest w słońcu, może tak szybko nie zamarznie.
Czarnuszek czekał na murku, zostawił tylko parę kawałeczków mięsa i suchej karmy. Zaczynam mu się kojarzyć z jedzeniem, podchodzi blisko, ale jest i tak ostrożny.
Buras grzał się w słońcu przed podłogą
Obrazek
Piękny jest, prawda?
Sreberko była koło domku.
Obrazek
Żadnego kota nie było w pobliżu, jadła spokojnie, dopóki sroka się nie napatoczyła :evil: Przegoniłam, ale nie mogłam tam stać w nieskończoność. Zostawiłam jedzenie koło drugiego transformatora i jak wracałam to Lila przybiegła. Mięsa już nie miałam, ale dobrą mokrą karmę i widziałam, że jadła ze smakiem. Kocia mama siedziała sobie trochę dalej
ObrazekObrazek
Ona jest bardzo dzika, ale śliczna. Taki aniołeczek, prawie cała biała, tylko ma ciemny ogonek i małą plamkę na główce.
Wszystkie koty są grubaskami, tylko Sreberko szczupła, nie wiem dlaczego.
Rano siostra nakarmiła Atola, był bardzo głodny, ale dostał dobre jedzonko.
Dzisiaj nie ma wiatru, świeci słońce, wypuściłam koty na balkon. Nadia nie chciała z niego schodzić, ale musiała, bo do domu leciało mroźne powietrze. Oby już zaczął się sezon balkonowy, zawsze na to czekam.

ewar

Post » Nie gru 27, 2020 12:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie gru 27, 2020 15:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Piękne, wszystkie :) Buras oczywiście piękny, bo bury :D

No to Bezia podobnie jak Nadia chyba... Dzisiaj otworzyłam okno jak zwykle na chwilę - a kiedy chciałam zamknąć, to się okazało, że Bezia "letnim zwyczajem" wlazła po siatce (żeby być bliżej gołębi na balkonie nad nami) i nie chce zejść; przecież nie zamknę okna, z a którym jest kotka! No to się wietrzyło nadprogramowo... aż zeszła...

Uściski dla Nadii! To znaczy, hmmm, głaski! BO uścisków może nie lubić... :D
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

[poprzednia][następna]