Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 25, 2020 23:40 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Cudne wybryski i mokry nosek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obróżka - w sam raz :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob gru 26, 2020 9:33 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Zaglądam do mojej Cioci
Kubuś

Jedzcie wszyscy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 26, 2020 9:36 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Anna2016 pisze:Święte słowa Dropsiu, to 'ciut-ciut' wyjątkowo Ci się udało :ok: :201461 :201461 :201461
Jak wyjdę z izolacji, to kupię ludzkiego feliwaya, albo i obróżkę :kotek: :kotek: :kotek:
duża

przypomnimy o tym :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 26, 2020 12:55 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 26, 2020 13:19 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Miau, jak u Was? Ja zrobiłam qpkę na 1.5 :? :? :? :? może za dużo zjadłam pysznych zakazanych chrupków wczoraj? Dziś ich już nie dostanę, i zobaczymy w kuwetce....duża dziś jakaś połamana, stawy ją bolą, mięśnie, gorączki już nie ma takiej wysokiej, ale taka jest wymiętolona :? :?
Bądźcie zdrowi, miau
Zunia

Anna2016

Post » Sob gru 26, 2020 13:36 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Ciociu Aniu, dobrze, że czujesz się trochę lepiej. A zmęczona, obolała i slaba musisz być po tylu dniach z gorączką! Zuniu, to dobrze, ze masz apetyt, chociaż kupka mogłaby byc lepsza! :ok:
Lucasku, a jak u Was?
Dziekujemy za karteczkę Ciociu Gosiagosia :1luvu:
Ciociu MalgWroclaw, jemy :D
Ciociu mir.ka, będziemy pilnować feliwaya :ok:
U nas było wczoraj niespokojnie, bo Kitek się zakrztusił przy zwracaniu i zaczął bardzo szybko oddychać otwartym pyszczkiem. Potem jeszcze miał przez pewien czas przyspieszony oddech, ale szybko się uspokajał. Jednak przez kilka godzin Kitek był osowiały, nie chciał jeść i schował się w szafce. Na szczęście poszedł pić wodę, a po pewnym czasie zjadł i już był normalny :ok: Jednak Duża się wystraszyła i nawet rozmawiała z Ciocią Dworcową o Kitku.

A drugą przygodę miałam ja, kilka dni przed Świętami. Duża właśnie wychodziła wieczorem nakarmić piwniczne kotki i nie zauważyła, że byłam w pobliżu. Otworzyła drzwi - i udało mi się wymknąć między jej nogą a drzwiami tak szybko, że Duża mnie nie zobaczyła! Zamknęła drzwi na klucz, nacisnęła przycisk windy i dopiero wtedy, kątem oka zobaczyła, że stoję przed drzwiami NA ZEWNĄTRZ i chcę wejść do środka! Ale się Duża wystraszyła!!! :strach: Tak jej ręce latały, że nie mogła trafić kluczem do dziurki :twisted: Bała się, że znudzi mi się czekanie na otwarcie drzwi i pójdę sobie schodami do góry lub na dół, a ona będzie musiała za mną gonić. Ale czekałam grzecznie, a potem szybko wmaszerowałam do mieszkania. Duża do dziś nie może zrozumieć, jak mogłam się tak wymknąć niezauważenie :strach:

Przezyjmy spokojnie tę resztę Świąt, jaka nam została!
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 26, 2020 14:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

To faktycznie Sabciu przyspozylas Dużej dawkę stresu. Już nie rób jej takich numerów. My grzecznie siedzimy w domu i nie ciekawi nas co jest za drzwiami.
Hugo

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 26, 2020 14:16 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Oj, Sabciu, Sabciu, łobuziak z Ciebie :lol: . A chociaż fajnie było na korytarzu? :D My się nie pchamy za drzwi ale jak duża miała Ruzię to wykradała się na zewnątrz tak, żeby kotka nie widziała a po powrocie baaardzo ostrożnie otwierała drzwi, żeby kotki nie uderzyć niechcący. Do dziś jej to zostało choć Ruzi nie ma już 10 lat 8)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob gru 26, 2020 14:22 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

jolabuk5 pisze:Ciociu Aniu, dobrze, że czujesz się trochę lepiej. A zmęczona, obolała i slaba musisz być po tylu dniach z gorączką! Zuniu, to dobrze, ze masz apetyt, chociaż kupka mogłaby byc lepsza! :ok:
Lucasku, a jak u Was?
Dziekujemy za karteczkę Ciociu Gosiagosia :1luvu:
Ciociu MalgWroclaw, jemy :D
Ciociu mir.ka, będziemy pilnować feliwaya :ok:
U nas było wczoraj niespokojnie, bo Kitek się zakrztusił przy zwracaniu i zaczął bardzo szybko oddychać otwartym pyszczkiem. Potem jeszcze miał przez pewien czas przyspieszony oddech, ale szybko się uspokajał. Jednak przez kilka godzin Kitek był osowiały, nie chciał jeść i schował się w szafce. Na szczęście poszedł pić wodę, a po pewnym czasie zjadł i już był normalny :ok: Jednak Duża się wystraszyła i nawet rozmawiała z Ciocią Dworcową o Kitku.

A drugą przygodę miałam ja, kilka dni przed Świętami. Duża właśnie wychodziła wieczorem nakarmić piwniczne kotki i nie zauważyła, że byłam w pobliżu. Otworzyła drzwi - i udało mi się wymknąć między jej nogą a drzwiami tak szybko, że Duża mnie nie zobaczyła! Zamknęła drzwi na klucz, nacisnęła przycisk windy i dopiero wtedy, kątem oka zobaczyła, że stoję przed drzwiami NA ZEWNĄTRZ i chcę wejść do środka! Ale się Duża wystraszyła!!! :strach: Tak jej ręce latały, że nie mogła trafić kluczem do dziurki :twisted: Bała się, że znudzi mi się czekanie na otwarcie drzwi i pójdę sobie schodami do góry lub na dół, a ona będzie musiała za mną gonić. Ale czekałam grzecznie, a potem szybko wmaszerowałam do mieszkania. Duża do dziś nie może zrozumieć, jak mogłam się tak wymknąć niezauważenie :strach:

Przezyjmy spokojnie tę resztę Świąt, jaka nam została!
Sabcia

niestety kotki tak potrafią :( , u nas 2 takie sprytne :strach: :strach:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 26, 2020 15:07 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Hugo, Ciociu ewkkrem, Ciociu mir.ka, ja to właściwie nie chciałam iść dalej, tylko zobaczyć, co jest po drugiej stronie drzwi :D
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 26, 2020 15:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Dawno, dawno temu, moja Ruzia uwielbiała chodzić po korytarzu. Często, późną porą otwierałam jej drzwi, klinowałam kapciem i ... zdarzyło mi się usnąć :mrgreen: . Drzwi otwarte całą noc, dobrze, że nikt nas nie ukradł :twisted: Ruzia, biorąc przykład z dużej, ani myślała o pilnowaniu domu :( . Spała jak suseł :wink:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob gru 26, 2020 17:02 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Kitku!!!!!!!!!!!!!
Sabciu!!!!!!!!!!!!!!!!
nie straszcie tak strasznie Waszej ukochanej Dużej :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ufffffffffffff :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Post » Sob gru 26, 2020 17:11 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Sabciu. Można zejść na zawał, zapewniam cię, kotko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 26, 2020 17:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Czesc potrzebuje waznej porady. Podawalam w ostatnich dniach wolnozyjacej, kichajacej/kaszlacej koteczce miod manuka i lizyne i wygladalo ze jest lepiej. Niestety, wczoraj jej nie bylo caly dzien i noc, a bylo u nas bardzo zimno. Dzis przyszla po tej nocy gdzies spedzonej nie wiem gdzie (choc maja u nas super poslanka i budke, to wybieraja czesto nocleg gdzies indziej :roll: ) i co prawda zjadla ale kaszlala bardzo, w pewnym momencie miala odruchy jakby miala wymiotowac i wyplula sline z krwia. Za chwile kichnela i z noska wyjrzala jasna krew :(
Nie mam zadnych anbytiotykow w domu (procz klindamycyny w kroplach), probuje zalatwic z fundacji ale jak na razie bez sukcesu, weekend swiateczny. Wet zaden mi nie da bez obejrzenia kota a jej sie zlapac nie da, absolutna dziczka. Probowalam w ostatnich dniach zwabic do srodka, dzis juz recznie chcialam zlapac ale nie da rady.
Jak powazny jest to stan jesli przy kichnieciu krew w nozdrzach sie pojawia? Czy zagrazajacy zyciu?
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob gru 26, 2020 18:21 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Biedactwo
antybiotyk unidox - ma szerokie spektrum działania, - inaczej doxycyklina.....

Anna2016

[poprzednia][następna]