koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2020 13:11 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Zapraszam na bazarek na bieżące potrzeby;
Biżuteria srebrna:

viewtopic.php?f=20&t=206505

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Wto gru 08, 2020 22:09 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

:1luvu: Dziękuję za zdjecia Strzałki,dawno jej nie widziałam.
Przesłałam też na utrzymanie za 2 kolejne m-ce.

haw5

Od: Pon maja 04, 2009 20:56

Post » Śro gru 09, 2020 11:18 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

haw5 pisze::1luvu: Dziękuję za zdjecia Strzałki,dawno jej nie widziałam.
Przesłałam też na utrzymanie za 2 kolejne m-ce.

Widziałam dotarło 100 zł :1luvu: :201494 :201494 :201494 Nie piszemy na razie :oops: bo jest dużo kociej roboty do ogarnięcia.Doszło nam palenie w piecach w ciągu dnia, teraz jeszcze przesyłki bazarkowe.A jutro pewnie dojdą budki bo polarki jadą.Chcemy kotom podokładać .Mamy jeszcze w komórce 3 budki do ofoliowania.Folia i taśma jest tylko czasu brakuje.

Pięknie dziękujemy Wszystkim Opiekunom :1luvu: i Darczyńcom :1luvu:

Dzisiaj Damian może zrobi kilka zdjęć kociakom bo mamy zalezłe podziękowanie za sucha karmę dla Ali i Darka :1luvu: :201494
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro gru 09, 2020 11:33 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Podziwiam Was :1luvu: dzięki Wam te wszystkie koty są zaopiekowane.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 09, 2020 11:36 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Gosiagosia pisze:Podziwiam Was :1luvu: dzięki Wam te wszystkie koty są zaopiekowane.

Dziękujemy. :D Dzięki Wam również :1luvu: :201494

Zaraz lecę z Twoją przesyłkę.Popakowałam wszystkie ale Twoja wymagała trochę większego kartonika i musiałam dokupić folię.Minie 12.00 i polecę.Jutro powinna byc najdalej pojutrze.Daj znać. :ok:

iza71koty

Post » Śro gru 09, 2020 12:12 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

iza71koty pisze:
Gosiagosia pisze:Podziwiam Was :1luvu: dzięki Wam te wszystkie koty są zaopiekowane.

Dziękujemy. :D Dzięki Wam również :1luvu: :201494

Zaraz lecę z Twoją przesyłkę.Popakowałam wszystkie ale Twoja wymagała trochę większego kartonika i musiałam dokupić folię.Minie 12.00 i polecę.Jutro powinna byc najdalej pojutrze.Daj znać. :ok:

Dam znać i dziękuję.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 11, 2020 17:47 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Chwilowo mało zdjęć kotów, bo apart padł. Mamy inny, ale na baterie/ akumulatorki. Z tym, że na pełnych bateriach zrobiłem nim ok. 10 zdjęć. I po bateriach. Normalnie idąc w jedną trasę pstrykamy np. 30-40 zdjęć i wybieramy kilka. Więc aparat nie dalby rady.

Mój telefon tez robi zdjęcia, z których nie jestem zadowolony. I z 60 udało mi się wybrać kilka.

Maruda na dachu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Henio
Obrazek

Szarusia w swoim "domku"
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pt gru 11, 2020 18:06 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Zdjęcia wyszły ładnie :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt gru 11, 2020 20:08 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

słodziaki :love:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon gru 14, 2020 14:15 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Pięknie dziękujemy Ali i Darkowi za karmę.
Podziękowanie zaległe z 2 tygodniowym opóźnieniem :oops: :oops:
Karma bardzo kotom smakowała :catmilk:
Było to:
10kg Sannabelle Adult -Struś
Oraz 10kg Josera Catelux, w 2kg paczkach i 6 puszek po 400gram.

JózefK.- Ala i Darek, pięknie :1luvu: dziękujemy :1luvu:
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pon gru 14, 2020 16:23 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

wygibaski :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon gru 14, 2020 17:45 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

oOo zdjęcie wyszło pięknie 8)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Wto gru 15, 2020 10:53 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Kochani.Bardzo poważnie zastanawiamy się nad zawieszeniem obu wątków na pewien czas.Mam nadzieję że Osoby które nas wspierają i rozumieją pozostaną z nami :roll: i nadal będziemy mogli liczyć na Waszą Pomoc oraz wsparcie duchowe. :oops:

Od pewnego czasu obserwuję bardzo ciekawe zjawisko na Forum.Nie chce się nad tym rozwodzić z pozycji beneficjenta- nie mniej jednak w pewien sposób ta sytuacja jest dla mnie smutna i wiem ze nie jestem w stanie przebić się tutaj o inne watki gdzie ludzie czasem wręcz krzyczą o pomoc.

Miałam cicha nadzieję że więcej Osób bedzie zaglądać, pisać.Zapyta o nas samych, czy ewentualnie jeśli nie może zaproponować pomocy fizycznej tutaj to spróbuje pomóc inaczej.Można zrobić celowa zbiórkę, jakiś bazarek- ale tak się niestety nie stało.

Kosztem kotów i tego że mamy coraz mniejszą pomoc-całkowicie ograniczyliśmy własne potrzeby do minimum.Jutro Damian ma urodziny i wiecie o co poprosił?O aparat- bo nawet nie mamy jak kotom robić dobrych zdjęć.Znależliśmy na Olx za 50 zł plus przesyłka paczkomatem.

Za grosze poszło nam srebro na Allegro- bo nie mogliśmy go sprzedać na Bazarku- choć były ładne rzeczy.O ile starałam sie dzięki Bazarkowi z perfumami zabezpieczyć kilka dni Świąt dla kotów o tyle my ludzie stoimy pod wielkim znakiem zapytania.Wypłata jest dzielona u Męża i jedna część przychodzi na początku miesiąca- druga pod koniec.
Świąt normalnych nie mamy już od dawna a raz były takie ze nawet nie chce pisać - bo ryczeć mi sie chce.Ale nie o tym tutaj.

Kochani o koty możecie być spokojni.Będą zaopiekowane jak do tej pory.Żaden nie zostanie pozbawiony codziennie ciepłego posiłku.O ile nam na to dalej zdrowie pozwoli.

Nie chcemy tutaj pisać o wszystkim- bo zdajemy sobie sprawę ze w naszej sytuacji i tak niewiele to zmienia a Osoby które może chciałyby pomóc i tak tego nie zrobią - bo są od nas zbyt daleko.Jak poważne mamy problemy wystarczy zerknąć na watek lotniskowy- gdzie wczoraj napisałam kilka słów.

Pisanie o ważnych problemach a czasem bardzo dużych problemach - jak tam chociażby - powoduje że na wątku nagle robi się niesamowita cisza.Co poniekąd jest zrozumiałe- bo fajniej sie czyta o rzeczach miłych niz o problemach zwłaszcza takich nie do pokonania.

Ponieważ przeanalizowałam dobrze swoją sytuację stan kotów w domu oraz zdrowie i swój wiek- wiem że branie dodatkowych kotów jest niemożliwe.Chyba ze będzie to jakiś nagły bardzo sporadyczny przypadek.

Już latem obiecałam Dorci że ją zabiorę - komórka w której mieszka się wali i prawodopognie i tak idzie do rozbiórki a postawienie budki w tym terenie jest niemożliwe.Zresztą kotka i tak by z niej nie skorzystała.Komorka była jej domem od wielu wielu lat i nawet jak jej się zaczęło tam sypać na głowę- trwała na swoim stanowisku.Tak wiec zrobiłam jej mały prezent na Mikołaja i zabrałam do domu.Jest w osobnym pokoiku z drugą moją seniorką - która podobnie jak Dorcia nie przepada za towarzystwem.

Jak więc widzicie nie mam powodu krzyczeć na Forum o pomoc.Nowych kotów nie biore - bo nie mam możliwości ani tak naprawdę ogromnego musu.Koty dostają codziennie posiłek.Sa zaopiekowane- doglądane.Z każdym chwilkę gadamy.Mamą schronienia.Ciepłe polarki.Więc sielsko - anielsko......No tutaj pozwoliłam sobie na małą ironie.Przepraszam.Nadal szlag mnie trafia po tym jak P.Ewa porzuciła 7 kotów- które karmię codziennie.Ostatnia moja trasa.Trasa dodatkowa- która jest juz ponad moje siły i możliwości.No teraz już można powiedzieć ze 6 bo Dorcia jest w domu.

Dziękuję Wszystkim :1luvu: :201494 którzy przy nas trwają i mam nadzieję ze pozostaną mimo wszystko. :roll: :oops:

iza71koty

Post » Wto gru 15, 2020 11:24 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Nie zawieszaj wątków. Moze faktycznie nie powinno tak być, ze sie na nie zagląda bez czytania. Mnie się tak zdarza :oops: Obiecuję poprawę, ale piszcie, moze nie codziennie, ale od czasu do czasu.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 15, 2020 11:57 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Pięknie dziękujemy :1luvu: LimLim :1luvu: za suchą karmę, która dotarła w ubiegłym tygodniu- 10kg Josera Catelux i 6 puszek po 400gram.

Do podziękowań dołącza Iwan rozrabiaka.
Obrazek

Damian- iza71koty

[poprzednia][następna]