DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2020 11:09 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Kamień z serca, że nic tam się nie sączy i nic się nie uszkodziło.
Bastusia młoda jest, ty odpowiednio ją karmisz, do tego prochy wspomagające i z wątrobą powinno być dużo lepiej.
Głowa do góry i do przodu.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt gru 11, 2020 12:44 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Najważniejsze, że wiadomo co Bastusi dolega. Dacie radę dziewczyny :ok: :ok: :ok: nie z takich opresji maluchy wyciągałaś Bastet. A sierść szybko odrośnie i nie będzie śladu. Też jestem zaskoczona, że w tak młodym wieku kociak może mieć wątrobę w takim stanie, ale tak jak pisałaś, przeszłość odcisnęła swoje piętno.
A z ciekawości zapytam, Bastusia miała robione badania krwi przed sterylką czy z racji wieku nie było takiej potrzeby?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt gru 11, 2020 12:56 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Dzięki za odpowiedzi w sprawie narkozy dożylnej :1luvu: Człowiek całe życie się uczy.
Moje kotki na szczęście mają pełną kastrację, czyli ovariohisterektomię. Sporo ludzi zagląda na wątek, może komuś taka informacja się przyda, jak mnie o narkozie. Teraz jestem ciekawa, czy przy cięciu bocznym usuwa się też macicę. To fajna metoda przy kotkach wolno żyjących, ale jeśli nie usuwa się wtedy macicy, to odpada.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 11, 2020 13:02 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

SabaS pisze:Najważniejsze, że wiadomo co Bastusi dolega. Dacie radę dziewczyny :ok: :ok: :ok: nie z takich opresji maluchy wyciągałaś Bastet. A sierść szybko odrośnie i nie będzie śladu. Też jestem zaskoczona, że w tak młodym wieku kociak może mieć wątrobę w takim stanie, ale tak jak pisałaś, przeszłość odcisnęła swoje piętno.
A z ciekawości zapytam, Bastusia miała robione badania krwi przed sterylką czy z racji wieku nie było takiej potrzeby?

Nie, nie miała badań. Z racji młodego wieku pewnie. A zresztą nawet i w obecnych badaniach same wyniki nie mówią nic złego o wątrobie. W wynikach wszystkie narządy są ok. Jedynie widać stan zapalny w kotku. Dopiero usg pokazało wygląd wątroby i to, że może ona sobie nie radzić z metabolizowaniem leków..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt gru 11, 2020 13:04 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

ewar pisze:Dzięki za odpowiedzi w sprawie narkozy dożylnej :1luvu: Człowiek całe życie się uczy.
Moje kotki na szczęście mają pełną kastrację, czyli ovariohisterektomię. Sporo ludzi zagląda na wątek, może komuś taka informacja się przyda, jak mnie o narkozie. Teraz jestem ciekawa, czy przy cięciu bocznym usuwa się też macicę. To fajna metoda przy kotkach wolno żyjących, ale jeśli nie usuwa się wtedy macicy, to odpada.

Z tego, co rozmawiałam z obecną lekarką, do której chodzimy z Bastusią, mówiła ona, że usuwanie macicy przy sterylce bocznej to dopiero od niedawna się stosuje i też nie każdy. Bo jest utrudniony dostęp.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt gru 11, 2020 13:05 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Najważniejsza jest diagnoza, zawsze to mówię. Najgorzej, kiedy coś się dzieje, a weci rozkładają ręce. Ty wiesz, co kotce jest i jak ją leczyć, a to połowa sukcesu.

ewar

Post » Pt gru 11, 2020 13:16 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

ewar pisze:Najważniejsza jest diagnoza, zawsze to mówię. Najgorzej, kiedy coś się dzieje, a weci rozkładają ręce. Ty wiesz, co kotce jest i jak ją leczyć, a to połowa sukcesu.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt gru 11, 2020 14:52 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Kasia, milva zbierała chętnych na ornipural, pisałam do niej chyba z miesiąc temu, chciała dozbierac do 10 osób, miała 4. Ja myślę o wzięciu 2 butelek, moze to przyśpieszy sprawę i już dozbiera pakiet? Zaraz napiszę do Niej
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt gru 11, 2020 15:21 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Bastusiu, cmok! cmok!
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Pt gru 11, 2020 15:48 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

maczkowa pisze:Kasia, milva zbierała chętnych na ornipural, pisałam do niej chyba z miesiąc temu, chciała dozbierac do 10 osób, miała 4. Ja myślę o wzięciu 2 butelek, moze to przyśpieszy sprawę i już dozbiera pakiet? Zaraz napiszę do Niej

Ok, super. A po ile butelka wtedy wychodzi? Wiesz coś więcej?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt gru 11, 2020 15:50 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Kot-tyna pisze:Bastusiu, cmok! cmok!

Dziękujemy :1luvu:
A tak gwoli przypomnienia, bo Ciebie wtedy nie było na forum... taka była Basti maleńka...

Obrazek

Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt gru 11, 2020 16:02 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Bastet pisze:Nasz łysolek. Boczek łysy i brzuszek łysy...

Obrazek

(sorki za tę kuwetę w tle)

Bastusiu, kochanie ♥️♥️♥️
dla Ciebie :ok: :ok: :ok:
Lucas 2014 z Lucasem i Julkiem

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Pt gru 11, 2020 16:10 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Tylko raz widziałam takie maleństwa, miały dwa dni. To moje Pszczółki, ale one miały swoją mamę, młodziutką Agatkę, były zdrowe, od razu w dobrych warunkach. Szczerze, bałam się je brać na ręce :oops:

ewar

Post » Pt gru 11, 2020 16:22 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

ewar pisze:Tylko raz widziałam takie maleństwa, miały dwa dni. To moje Pszczółki, ale one miały swoją mamę, młodziutką Agatkę, były zdrowe, od razu w dobrych warunkach. Szczerze, bałam się je brać na ręce :oops:

Maleństwo jak maleństwo... Ona tu już miała 4 tygodnie, a wagę tygodniowego bobasa... :( Taka była zasuszona i zagłodzona do granic... :( Nic dziwnego, że wątroba taka :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt gru 11, 2020 16:26 Re: DT u Bastet ♥ Z Bastet źle po sterylce :(

Wiem, wiem :(

ewar

[poprzednia][następna]