Zwłaszcza Bajka lubi się do niego przytulać

A tej nocy Felinor prawie całą noc przespał na mojej poduszce, do połowy pod kołdrą

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Nul pisze:A tej nocy Felinor prawie całą noc przespał na mojej poduszce, do połowy pod kołdrą![]()
ewar pisze: Uwielbiałam ciasto makaronowe pieczone na kuchni.
ewar pisze:A ja lubiłam takie wytrawne, że się tak wyrażę. Ciocia robiła makaron cieniutki jak włosy anielskie, nikt tak nie potrafi, naprawdę. Robiła hurtowe ilości, wszędzie były porozkładane obrusy, na których ciasto się podsuszało. Złościła się, że jej z siostrą podkradamy rozwałkowane już ciastoByło prawie przezroczyste. Makaronu już nie robię, kupuję gotowy, ale łazanki owszem, bo lubię takie malutkie, cieniusieńkie jak pergamin. Wtedy próbuję piec kawałki na starej patelni, ale ...
ewar pisze:Tak, takCiocia ostrzyła nóż o schody, to pamiętam i makaron był tak cieniutki, że odcedzało się go na sitku, bo przez durszlak przelatywał
Nul pisze:No widzicie - a u nas nie było tradycji robienia makaronu, byłam zdziwiona, kiedy się dowiedziałam, że makaron ludzie w domu robią! teraz wiem, ale... ale jestem przyzwyczajona do kupnegoczym skorupka za młodu...
Ale już sobie kiedyś obiecałam, ze spróbuję zrobić!
Tak na szybko, bo mamy zamiesznie w pracy i ledwo ledwo na ewar-owy bazarek zdążyłamOd lewej - Bezia i Bajka, jeszcze jesienią, co widać po zieleni zaokiennej
Tak fajnie się wtedy umiejscowiły razem, że latałam fotografując jak głupia
A obok - Wygryzacz Kartonowy Pospolity
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 39 gości