Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Eutychiusz razy dwa :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2020 9:56 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Nul pisze:Oj chwilkę mnie nie było, bo mam ekranowstręt! Za dużo zdalnego działania, a jednocześnie sporo zajęć fizycznych z noszeniem ciężkich segrrgatorów w roli głównej :) No i tak zeszło...

Kotowate jakoś dziwnie - najpierw Bezia zaczęła jedzenie zwracać... Podchodziła do talerzyka ze swoją porcją i robiła zwrot, głôwnie wody, którą wcześniej wypiła. I nie jadła. I piła. Była odrobinę mniej ruchliwa, ale tylko odrobinę. I potem ok. Kolejny dzień - Bajka uznała, że zje dopiero wieczorem - po czym też zrobiła zwrot. A dzisiaj Felek nie chciał indyka, no nie jest to normalne... Ale kolację już zjadł... Czyli wszystkie jakiś epizod dziwny miały, ale chyba już im przeszło, odpukać...

Hihi, a dzisiaj miałam z Felkiem przygodę romantyczną :) Bo chciałam go ucałować w czubek głowy, a on akurat pistanowił odwrócić pyszczek w moją stronę i... i omal było usta-usta :D No nie, Felisiu, ja Cię kocham, ale nie w ten sposób! :201461

dobrze, ze odwrócił pyszczek, a nie cos innego :lol: :lol: :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 04, 2020 10:09 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

mir.ka :lol:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt gru 04, 2020 10:12 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

SabaS pisze:mir.ka :lol:

no co? 8O
mało to razy kot się tak nadstawia w czuły sposób :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt gru 04, 2020 12:54 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Potwierdzam, nadstawiają się często :ryk:

Ale nikt mnię tam jeszcze czule nie cmoknął :placz:

Tula

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pt gru 04, 2020 12:57 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Sierra pisze:Potwierdzam, nadstawiają się często :ryk:

Tula

biedulka :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt gru 04, 2020 13:02 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

mir.ka pisze:

Tula

Prawda? Co wieczór, jak idziemy spać, kładzie mi się zadkiem tuż przed nosem i zadziera ogon... a ja, podła, tylko się odwracam na 2 bok :twisted: .

Będę się za to smażyć w piekle!

Sierra

Post » Pt gru 04, 2020 13:02 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Sierra pisze:
mir.ka pisze:

Tula

Prawda? Co wieczór, jak idziemy spać, kładzie mi się zadkiem tuż przed nosem i zadziera ogon... a ja, podła, tylko się odwracam na 2 bok :twisted: .

no tak tak można 8O 8O 8O 8O 8O
Obrazek

mir.ka

Post » Pt gru 04, 2020 13:57 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

mir.ka pisze:
Sierra pisze:
mir.ka pisze:

Tula

no tak tak można 8O 8O 8O 8O 8O

Podeślę Ci adres - przyjedź tak koło północy to zobaczysz jak tak można :twisted: .

Ja się dla odmiany pytam dla odmiany jak tak można mi puchaty zadek w twarz codziennie wciskać :lol:

Sierra

Post » Pt gru 04, 2020 22:38 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Aaa no tak, dobrze, że to tylko pysio! A nie zadek tak z zaskoczenia!
Oj bo rzeczywiście te zadki to niekiedy wypięte i lizaj mnie Duża! Chciałaś koteła, to lizaj!
Na szczęście na poduszce Feliś się kładzie „we właściwym kierunku” :D I wtulając twarz w jego grzbiet jakoś nie myślę, że mogłabym się obudzić z twarzą w jakimś innym miejscu... innym fragmencie kota...

Beziu, zejdź ze mnie, muszę wstać, żeby się położyć! Już nie miałaś kiedy przyjść na kolana??? Ej, nie wykładaj się tu! Bezioł! No nie... Idź spać na piec! Oho, Felinor zlazł z pieca i zaraz on mi się tu właduje? Nie, tak, Bezię zgoni, jeszcze czeka, emocje rosną, no już jest przednimi łapami tutaj, już liże Bezię, no super, tylko dlaczego na mnie??? Oj kochane kotełki :D
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt gru 04, 2020 23:43 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Kochane :wink: Na mnie w nocy leżą cztery, wszystkie ciężkie :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 05, 2020 8:52 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Aaa cztery! No nieźle :)
Odkąd jest zimno i trzeba grzać, przeważnie przegrywam konkurencję z piecem :) To znaczy wczoraj wieczorem dogrrewały mnie trzy, ale rano już u mnie było pusto, miałam swobodę ruchów przez sen :) A koty okupowały piec :) Najwierniejszy jest Feliś, ale on też zwykle na kawałek nocy idzie na piec, potem rano go oczekuję na poduszce, dzisiaj mej poduszki obecnością poranną nie zaszczycił :( A chwilę się wylegiwałam, czekając z utęsknieniem... :lol:
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Sob gru 05, 2020 11:26 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Nul pisze:Aaa cztery! No nieźle :)
Odkąd jest zimno i trzeba grzać, przeważnie przegrywam konkurencję z piecem :) To znaczy wczoraj wieczorem dogrrewały mnie trzy, ale rano już u mnie było pusto, miałam swobodę ruchów przez sen :) A koty okupowały piec :) Najwierniejszy jest Feliś, ale on też zwykle na kawałek nocy idzie na piec, potem rano go oczekuję na poduszce, dzisiaj mej poduszki obecnością poranną nie zaszczycił :( A chwilę się wylegiwałam, czekając z utęsknieniem... :lol:

a co to za piec koty mają?
Obrazek

mir.ka

Post » Sob gru 05, 2020 17:34 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

A po prostu stary piec kaflowy, w którym od dawna się grzeje prądem, a nie węglem. Stoi w rogu sypialni, dostępne są dwa boki i góra, jeszcze obok jest oparty kawał kanapy nieużywanej, jako dodatkowa rampa do biegania, w sumie kilka kotów się tam może jednocześnie wygrzewać :) Jedna ściana pueca jest już w przedpokoju, ale tam nie leży żadne z kotowatych, w każdym razie tam nigdy nie widziałam.
I znów mamy porę sjesty...

Nul

Post » Nie gru 06, 2020 8:36 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

O, piec kaflowy! To jest to, co kotaski najbardziej lubią. Curek zna taki piec - w pustostanie, gdzie się urodził i spędził pierwsze 6 tygodni życia, był taki piec. Ale nikt w nim nie palił.
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Nie gru 06, 2020 8:40 Re: Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Jest ok... odpukać :

Nul pisze:A po prostu stary piec kaflowy, w którym od dawna się grzeje prądem, a nie węglem. Stoi w rogu sypialni, dostępne są dwa boki i góra, jeszcze obok jest oparty kawał kanapy nieużywanej, jako dodatkowa rampa do biegania, w sumie kilka kotów się tam może jednocześnie wygrzewać :) Jedna ściana pueca jest już w przedpokoju, ale tam nie leży żadne z kotowatych, w każdym razie tam nigdy nie widziałam.
I znów mamy porę sjesty...

to fajnie koty mają z takim piecem
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]