Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 25, 2020 20:48 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Ucho mogę przynieść osobiście

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lis 25, 2020 20:53 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Brat powinien się spotkać z Ofelia. Zaraz by mu wyjaśniła jak należy traktować kocie damy. Ma wprawę, kiedyś już wbiła co nieco łapką do łba kocura sąsiadów.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 25, 2020 20:56 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

MB&Ofelia pisze:Brat powinien się spotkać z Ofelia. Zaraz by mu wyjaśniła jak należy traktować kocie damy. Ma wprawę, kiedyś już wbiła co nieco łapką do łba kocura sąsiadów.

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Post » Śro lis 25, 2020 21:03 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:Brat powinien się spotkać z Ofelia. Zaraz by mu wyjaśniła jak należy traktować kocie damy. Ma wprawę, kiedyś już wbiła co nieco łapką do łba kocura sąsiadów.

Się śmiej! Jak na niego skoczyła znienacka to nie wiedziałam co robić i kogo ratować. A chwilę później myślałam tylko o tym jak wyplątać smycz z krzaków bo w krzaczory go zagoniła.
Wystarczyło raz stłuc go łapą i już wiedział że ma trzymać dystans jak jaśnie koteczka wychodzi na spacer. A taki był macho, król podwórka :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lis 25, 2020 21:06 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:

Się śmiej! Jak na niego skoczyła znienacka to nie wiedziałam co robić i kogo ratować. A chwilę później myślałam tylko o tym jak wyplątać smycz z krzaków bo w krzaczory go zagoniła.
Wystarczyło raz stłuc go łapą i już wiedział że ma trzymać dystans jak jaśnie koteczka wychodzi na spacer. A taki był macho, król podwórka :twisted:

Mądra dziewczynka

MaryLux

Post » Czw lis 26, 2020 8:40 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Obrazek
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lis 26, 2020 9:04 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Piękny obrazek wyżej, MB&Ofelia zawsze w punkt :ok: !
U nas już po śniadanku i codziennym rytuale porannym. Teraz jest moda w Internecie na opisywanie dnia, to my też.
7.45- budzą mnie dwa ciężkie koty na kołdrze, siedzą grzecznie ale głośno patrzą mi w twarz :strach:
7.50- wstaję i biegusiem po akcesoria do mierzenia cukru, pomiar cukru.
8.00- do kuchni i co by tu na śniadanko, Cosia już demoluje wszystko dookoła co na blatach i czeka na śmietankę
8.10- miski pełne, wynoszę chłopakom do pokoju, skubną coś ale jeść nie będą, bo gdzie Mami?
Pasio poje na tyle, żeby dostać insulinę.
8.20- lecę do piwnicy wołać Mamę (zimno, brrr), nie ma. Wracam, czarna morda w kotowi dziurze, otwieram drzwi wejściowe, wchodzi i się wita z chłopakami.
8.30- jedzą wszyscy, a potem...
Obrazek
Musi stać ten ohydny karton, żaden inny. Mami spędzi tam teraz dwie godziny, a chłopaki będą pilnować, czy nie chcę jej udusić na przykład. A ja chcę! :strach:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw lis 26, 2020 9:08 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Piękny obrazek wyżej, MB&Ofelia zawsze w punkt :ok: !
U nas już po śniadanku i codziennym rytuale porannym. Teraz jest moda w Internecie na opisywanie dnia, to my też.
7.45- budzą mnie dwa ciężkie koty na kołdrze, siedzą grzecznie ale głośno patrzą mi w twarz :strach:
7.50- wstaję i biegusiem po akcesoria do mierzenia cukru, pomiar cukru.
8.00- do kuchni i co by tu na śniadanko, Cosia już demoluje wszystko dookoła co na blatach i czeka na śmietankę
8.10- miski pełne, wynoszę chłopakom do pokoju, skubną coś ale jeść nie będą, bo gdzie Mami?
Pasio poje na tyle, żeby dostać insulinę.
8.20- lecę do piwnicy wołać Mamę (zimno, brrr), nie ma. Wracam, czarna morda w kotowi dziurze, otwieram drzwi wejściowe, wchodzi i się wita z chłopakami.
8.30- jedzą wszyscy, a potem...
Obrazek
Musi stać ten ohydny karton, żaden inny. Mami spędzi tam teraz dwie godziny, a chłopaki będą pilnować, czy nie chcę jej udusić na przykład. A ja chcę! :strach:

Koty uwielbiają taką rutynę! :1luvu: :ok:
A karton wcale nie jest ohydny, jest piękny, bo z kotem w środku :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 26, 2020 14:20 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

O 7.45to my z Lusią jeszcze celebrujemy poranne leżenie

MaryLux

Post » Czw lis 26, 2020 17:29 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Czitka, ale to koty duszą ludzi, a nie na odwrót! :twisted:
Ps. U mnie aktualnie stoi świeży karton po przesyłce z zooplusa. Zajmuje pół przedpokoju i zawadza. Ale stać musi, bo to nowa ofelkowa twierdza.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lis 26, 2020 20:25 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Ładna sofa. Rozumiem, że goście to tak półdupkiem siadają skromnie na brzegu ?

No i Mama... wnioskuje o poddupniczek do kartonu, bo zmarznie, się przeziębi i będzie smarkać na prawo i lewo !
(Dobrze, że moja nie kartonowa i mogę od razu wyrzucać)

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Sob lis 28, 2020 19:56 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Wejść dalej czy tak sobie posiedzieć? :roll:
Już zjadła kilo schabu. Przybiegła z ogrodu zmarznięta i ma dylemat. Legowisko Pasia zajął Brat.
Do koszyka daleko, a ja się boję dojść!
To tak sobie posiedzę jednak :P .
Obrazek
Na noc i tak zwieje do piwnicy.
Biegnę z insuliną, ósma.
I zimno. Wszystkie koty jedzą i śpią. Śpią i jedzą.
Chcę być moim kotem, tylko nie wiem jak to zrobić :20147 .
Chwilę potem, ja wstawiam zdjęcie, a Mami tymczasem już na fotelu i poluje na Pasia :P
ObrazekObrazek
Ale tłusta jest...upasłam... :oops:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lis 29, 2020 2:05 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Cudnie, że się zdecydowała usiąść na fotelu :D Brawo Mami :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lis 29, 2020 8:35 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Jejku, jak ja sobie lubię poczytać Was w łóżku w niedzielny poranek :lol: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[poprzednia][następna]