Ebi i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2020 10:24 Re: Ebi, Milo i Kizia

[quote="Koki-99"]No wypuść nas
Obrazek
Wyyypuuuść!
Obrazek

najpierw wypuść a za nie długo wpuść, bo zimno :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 21, 2020 18:06 Re: Ebi, Milo i Kizia

Mirka, mamy teraz na pelet. Wygoda jak z miejską siecią. Ciepło i czysto. Co kilka dni trzeba sobie paliwko uzupełnić, a nie kilka razy dziennie latać do kopciucha i się wkurzać czemu się nie pali. Mogę spokojnie gdzieś wyjechać i nie martwić się, że jak wrócę to w domu będzie lodówka.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie lis 22, 2020 9:43 Re: Ebi, Milo i Kizia

Koki-99 pisze:Mirka, mamy teraz na pelet. Wygoda jak z miejską siecią. Ciepło i czysto. Co kilka dni trzeba sobie paliwko uzupełnić, a nie kilka razy dziennie latać do kopciucha i się wkurzać czemu się nie pali. Mogę spokojnie gdzieś wyjechać i nie martwić się, że jak wrócę to w domu będzie lodówka.

jak masz miejsce na pelet to faktycznie czyściej niz węgiel
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lis 22, 2020 16:54 Re: Ebi, Milo i Kizia

Na szczęście mam stodołę, którą chcę przerobić na garaż. Ale jest to dość duże pomieszczenie i pelet się zmieści. Inaczej byśmy się nie zdecydowali, bo trzeba mieć suche miejsce do przechowywania. Z tym że można sobie zamówić np. jedną paletę i potem następną, a nie od razu na całą zimę. No jest to wygoda, od dwóch dni tylko obserwujemy ile peletu się zużywa i oceniamy kiedy dorzucić nowy. Czyściutko i pachnie drewnem.

Koki-99

Post » Śro lis 25, 2020 20:35 Re: Ebi, Milo i Kizia

Ależ fajny czas nadszedł. Jedyna korzyść z tego, że szybko robi się ciemno, to to, że koty siedzą w domu i wcześniej idą spać. Póki jest jasno, to jeszcze chcą wychodzić, ale potem święty spokój, bo wszystkie gdzieś znajdują sobie kącik do polegiwania. Myślałam, że te moje łajzy nigdy tak nie będą robić.
Pamiętam jak młoda była mała, to też najlepiej lubiłam ten czas, gdy już spała i miałam święty spokój. Z kotami jak z dziećmi :wink:

Koki-99

Post » Śro lis 25, 2020 21:11 Re: Ebi, Milo i Kizia

Musisz ich pilnować, gdy są na wyjściu?
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Śro lis 25, 2020 22:28 Re: Ebi, Milo i Kizia

Nie muszę. Okolica spokojna, ogród i pole. U sąsiada za płotem jak w parku. Mają się gdzie szwendać i lubią to.

Koki-99

Post » Czw lis 26, 2020 8:06 Re: Ebi, Milo i Kizia

Koki-99 pisze:Ależ fajny czas nadszedł. Jedyna korzyść z tego, że szybko robi się ciemno, to to, że koty siedzą w domu i wcześniej idą spać. Póki jest jasno, to jeszcze chcą wychodzić, ale potem święty spokój, bo wszystkie gdzieś znajdują sobie kącik do polegiwania. Myślałam, że te moje łajzy nigdy tak nie będą robić.
Pamiętam jak młoda była mała, to też najlepiej lubiłam ten czas, gdy już spała i miałam święty spokój. Z kotami jak z dziećmi :wink:

moje koty to już o 16.00 jedzą kolację i idą spać, bo za oknami ciemno i nic się nie dzieje
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lis 26, 2020 8:11 Re: Ebi, Milo i Kizia

o dzisas!!! moje wczoraj o 1 i o 2 i o 3 urządzały wielką pardubicką po chałupie...bo przecież, jak za oknem nic się nie dzieje, to sobie same moga dostarczyć rozrywki!
Ba! próbowały mnie w to wciągnąć, bo przecież im tak samym nudno!
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw lis 26, 2020 8:13 Re: Ebi, Milo i Kizia

maczkowa pisze:o dzisas!!! moje wczoraj o 1 i o 2 i o 3 urządzały wielką pardubicką po chałupie...bo przecież, jak za oknem nic się nie dzieje, to sobie same moga dostarczyć rozrywki!

w środku nocy? 8O 8O 8O
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lis 26, 2020 9:22 Re: Ebi, Milo i Kizia

no, w dzień przecież w pracy jestem, to się z nimi bawić nie mogę, nic się nie dzieje, trzeba się wyspać, no nie??? :twisted: :twisted:
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw lis 26, 2020 9:25 Re: Ebi, Milo i Kizia

maczkowa pisze:o dzisas!!! moje wczoraj o 1 i o 2 i o 3 urządzały wielką pardubicką po chałupie...bo przecież, jak za oknem nic się nie dzieje, to sobie same moga dostarczyć rozrywki!

Nie zazdroszczę. Chyba jeszcze są młode? Moje czasem robią mi pobudkę o 4-5 rano, ale wypuszczam na dwór i potem dosypiam. Teraz o tej porze jest ciemno, więc mam jeszcze czasem godzinkę więcej spania.
Pisałam kiedyś, że Ebi jest najbardziej odważna i najbardziej skoczna w domu. Jak ją wypuszczę nad ranem i chce wrócić prędzej niż ja wstanę, bo przecież zimno w tyłek, to przychodzi na okno mojej sypialni na I piętrze :strach: Biegnie na skarpę koło domu, wskakuje na przybudówkę, w której jest kotłownia i z daszku wskakuje na parapet okna mojego pokoju. Taka cwaniara. Potem już muszę wstać i ją wpuścić, bo siedzi, miauczy i i tak mam po spaniu :wink: Miluś woli się schować do stodoły i przychodzi jak już jestem na nogach, no chyba że jest ładnie i słonecznie, to szwenda się do oporu.

Koki-99

Post » Pt lis 27, 2020 8:44 Re: Ebi, Milo i Kizia

Koki-99 pisze:

Nie zazdroszczę. Chyba jeszcze są młode? Moje czasem robią mi pobudkę o 4-5 rano, ale wypuszczam na dwór i potem dosypiam. Teraz o tej porze jest ciemno, więc mam jeszcze czasem godzinkę więcej spania.
Pisałam kiedyś, że Ebi jest najbardziej odważna i najbardziej skoczna w domu. Jak ją wypuszczę nad ranem i chce wrócić prędzej niż ja wstanę, bo przecież zimno w tyłek, to przychodzi na okno mojej sypialni na I piętrze :strach: Biegnie na skarpę koło domu, wskakuje na przybudówkę, w której jest kotłownia i z daszku wskakuje na parapet okna mojego pokoju. Taka cwaniara. Potem już muszę wstać i ją wpuścić, bo siedzi, miauczy i i tak mam po spaniu :wink: Miluś woli się schować do stodoły i przychodzi jak już jestem na nogach, no chyba że jest ładnie i słonecznie, to szwenda się do oporu.

faktycznie cwaniara, ale wymysliła :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 27, 2020 9:18 Re: Ebi, Milo i Kizia

Beszczel normalnie, jak ją drzwiami wyrzucą, to oknem wlezie :mrgreen:

Koki-99

Post » Pt lis 27, 2020 10:10 Re: Ebi, Milo i Kizia

Koki-99 pisze:Beszczel normalnie, jak ją drzwiami wyrzucą, to oknem wlezie :mrgreen:

prawidłowo :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]