DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2020 23:02 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Dobranoc, Kochane.

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto lis 24, 2020 1:37 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:
MonikaMroz pisze:A czy przód Bastusi mozna prosić :ryk:

Przód Bastusi...? Trudna sprawa... :ryk: Zaraz poszukam :mrgreen:

Proszę! :D Śpią sobie tutaj razem z Grepsem :)

Obrazek

MonikaMroz pisze:Jak wogole Tosia? Jak te jej ząbki?

Tosia całkiem dobrze. Ładnie teraz je. Ale jesteśmy też u mamy, a tu mięsko z hali targowej lepsze, niż z tych marketów u mnie w Jeleniej. :201461

Jakie słodkie maluchy :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lis 24, 2020 7:08 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Cudowne koty <3
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto lis 24, 2020 8:31 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Gdy patrzę na zdjęcia śpiących razem kotów, to mi żal, że mój jest sam. Gdybym wtedy wzięła dwa kociaki, to jakoś przetrwałabym trzęsienie ziemi na początku i teraz byłoby już w porzo. Ale teraz już nie mam odwagi i pewnie Curek się nie zgodzi.
Zainteresował mnie Twój transporter. Czy on jest na kółkach? Ja mam taki do noszenia w ręku albo na ramieniu, a Curek jest coraz cięższy i trudno mi go dźwigać. Mogłabyś pokazać go dokładniej?
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Wto lis 24, 2020 10:57 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lis 24, 2020 11:21 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Kot-tyna pisze:Gdy patrzę na zdjęcia śpiących razem kotów, to mi żal, że mój jest sam. Gdybym wtedy wzięła dwa kociaki, to jakoś przetrwałabym trzęsienie ziemi na początku i teraz byłoby już w porzo. Ale teraz już nie mam odwagi i pewnie Curek się nie zgodzi.
Zainteresował mnie Twój transporter. Czy on jest na kółkach? Ja mam taki do noszenia w ręku albo na ramieniu, a Curek jest coraz cięższy i trudno mi go dźwigać. Mogłabyś pokazać go dokładniej?

Nie załuj...
Ja moje pierwsze koty dokocilam jak starsza miała rok.
Do dzisiaj mi tego nie wybaczyła. Mili Amy toleruje ale szczęśliwsza byłaby sama. Za to Amy kocha Mili.

A Bagi...No cóz dokocenie w dorosłym wieku nie przeszło. Bagira nienawidzi innych kotów.
Koniec końców musieliśmy z mężem wynająć mieszkanie :mrgreen: i teraz każdy kot szczęśliwy i wyluzowany

MonikaMroz

Post » Śro lis 25, 2020 10:22 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Witam zostałam tu pokierowana z mojego nowego wątku dotyczącego karmienia 2 miesiecznego kociaczka. Jeśli mogę prosić o rady to chętnie wysłucham wszystkich.

Milena85

Od: Nie lis 22, 2020 15:36

Post » Śro lis 25, 2020 14:06 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Milena85 pisze:Witam zostałam tu pokierowana z mojego nowego wątku dotyczącego karmienia 2 miesiecznego kociaczka. Jeśli mogę prosić o rady to chętnie wysłucham wszystkich.

Cześć :). To tak: z tego, co wyczytałam na Twoim wątku, to kotek do tej pory jadł suchą Joserę. Czy coś jeszcze? W sensie - co jadł w domu, z którego go zabrałaś?

Najlepsze żywienie małych kotków ośmiotygodniowych w zasadzie nie odbiega od zdrowego żywienia dorosłych kotów.
Ja zwykle, gdy przechodzę z karmienia mlekiem na stały pokarm, wprowadzam od razu puszki wysokomięsne i czasem wołowinę surową.
Puszki takie jak:
- Feringa pure meat menu
- Grau różowe dla kociąt 200 gram (indyk, marchewka)
- Granata Pet
Wcale nie musi być nazwa "Kitten", chociaż puszki dla kociąt mają czasem konsystencję drobiejszą lub wręcz konsystencję musu, jeśli kociak tego wymaga. Ale jeśli chodzi o skład, to wysokomięsne są ogólnie bardzo dobre i nazwa "kitten" to często tylko chwyt marketingowy.
Zaś co do wołowiny, to oczywiście surowa. Najlepiej zamrozić kawałek ligawy i - gdy już będzie zmrożony - zetrzeć na tarce na puch. Ogrzać w palcach, zrobić kuleczkę mięsną i do pyszczka. Najlepiej przykleić do podniebienia taką kulkę, by mały podziamdział. W ten sposób codziennie uczymy go smaku mięsa. Bo na początku może nie lubić. Ale powinien zaskoczyć.

Nowy pokarm wprowadzamy bardzo powoli, aby nie było sensacji żołądkowych. Łyżeczka nowego pokarmu dziennie.
Zaś kurczak gotowany nie ma za bardzo żadnych wartości. Ryż zupełnie kotom do niczego potrzebny nie jest. Koty nie trawią zbóż.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lis 25, 2020 14:24 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Kot-tyna pisze:Gdy patrzę na zdjęcia śpiących razem kotów, to mi żal, że mój jest sam. Gdybym wtedy wzięła dwa kociaki, to jakoś przetrwałabym trzęsienie ziemi na początku i teraz byłoby już w porzo. Ale teraz już nie mam odwagi i pewnie Curek się nie zgodzi.

A ten mój transporter to jest dokładnie ten:

https://allegro.pl/oferta/transporter-3 ... 8844306423

Bardzo polecam. Naprawdę niezniszczalny :D Udźwig ma do 10 kg. Co tam u Curka? :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lis 25, 2020 14:38 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Poproszę o Tosienkę

MonikaMroz

Post » Śro lis 25, 2020 14:42 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Dziękuję, wygląda solidnie, cena też solidna. Poczekam z kupnem. Teraz wcale nie wychodzimy, bo nie mamy dokąd - na działce za zimno. Dopiero w styczniu mamy szczepienie u lekarza. Jeśli wiosną będę jeszcze na tyle sprawna, aby wozić Curka na rowerze, to pozostanę przy swoim. A jeśli będę chodziła na działkę piechotą (ok. 2 km), to wtedy kupię kotowi powóz.
U Curka nic nowego - prowadzi teraz nudne życie kota niewychodzącego. A że jest młody, więc mu nudno i trochę psoci.
Pozdrawiamy!

Kot-tyna

Post » Czw lis 26, 2020 8:05 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Obrazek

"Ciocia - przysięgam na moje ulubione jedzonko - my naprawdę nie wiemy, jak to się stało! :conf: To coś po prostu wzięło i na nas napadło! SAMO! :placz:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw lis 26, 2020 9:00 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:Obrazek

"Ciocia - przysięgam na moje ulubione jedzonko - my naprawdę nie wiemy, jak to się stało! :conf: To coś po prostu wzięło i na nas napadło! SAMO! :placz:

No pewnie, że samo!Paskudne coś, mogło koteckom krzywdę zrobić :strach: :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 26, 2020 9:09 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Skąd my to znamy :ryk: :ryk: :ryk:
Ale jakie ma wielkie oczy Grepsik :ryk:

MonikaMroz

Post » Czw lis 26, 2020 21:44 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Mały mówi prawdę, widać po oczach!

Kot-tyna

[poprzednia][następna]